Nem lett keserű a törökméz…Trabzonspor 1:1 Inter

Jól alakultak számunkra a dolgok, hisz a kora esti meccsen a  Lille idegenben legyőzte a Moszkvát, így nekünk egy esetleges döntetlen is már BL csoportgyőzelmet jelentett. Volt miért visszavágnunk a törököknek, hisz az első fordulóban csúnyán elvertek minket Milánóban. Nem mondom, hogy lefociztuk őket, de a klasszikus és mostanában nem látott „interes” módra begyűjtöttük azt az egy pontot, ami most nagyon jót tett, kissé szomorú kék-fekete szívünknek.

 

Ranieri mester megint előhúzott néhány olyan dolgot a mágikus cilinderéből, amit rajta kívül nem hiszem, hogy ért halandó ezen a bolygón. A hétvégén jól játszó Jonathant a kispadra sem ülteti, Militónak és Nagatomónak nem tudni milyen okból ismét bizalmat szavaz, a góljainkat lövő Coutinhót és Mottát meg padoztatja. Az alábbi kezdővel rontottuk neki a janicsároknak: JC- Nagatomo, Samuel,  Lucio, Chivu, – Zanetti, Sztankovics, Cambiasso, – Alvarez – Zarate, Milito.

kezdő

 Kezdőcsapatunkban az öreg kontinenset kettő(!) játékos képviselte ( olasz nem volt, hogy legyen min csámcsogni az ellendrukkereinknek ) , argentin útlevele hat emberünknek volt, brazil vér kettőjük ereiben csörgedezett, s ugye egy japán is hunyorgott a jobb bekk pozícióban. Nem véletlenül hívnak minket úgy , hogy FC Internazionale. Amennyire átjött a közvetítésen keresztül, eléggé pokoli hangulatot varázsolt a 100 Inter és 24900 Trabzonspor szurkoló a lelátókon. Martin Arkinson bíró sporttárs sípolt egy határozottat, mi meg Csabinter barátommal élveztük, hogy van olyan hely Budapesten, ahol lehet élőben nézni a meccset, s nem kell a streamek fölött 90 percen ( plusz hosszabbítás ) keresztül görnyednünk, ami természetesen a legnagyobb helyzeteknél szokott lefagyni. Nem sokáig tapogatóztak a törökök, hisz azonnal nekünk rontottak. Nagy helyzetük nem volt, de mi csak elvétve léptük át a felező vonalat, eléggé megszállták a térfelünket, mint tették ezt annak idején Magyarországon. Chivu gyorsan be is sárgult, már-már kezdtem megijedni, hogy ez a Trabzonspor megint kifog rajtunk, de ekkor két argentin megmutatta, hogy milyen egyszerűen is lehet gólt lőni. Alvarez vezette rá a török védelemre a labdát, Militóhoz passzolt, aki egyből visszatette neki üres területre, Ricky barátunk meg nem sokat teketóriázott, elegánsan belsőzött a hosszú sarokba. Ezt hívják úgy, hogy klasszikus kényszerítő! 1-0 ide! Nem dőltek bele a görbe kardjaikba a törökök, mert néhány perc múlva Burak ordító helyzetben lő mellé. Kezdünk levegőhöz jutni, hogy megúsztuk, de Halil Altintop gondoskodik róla, hogy kikészüljünk idegileg. 25 méterről rászúrja, a lövés megpattan Samuel tomporán, Julio Cesar verve, a labda meg védhetetlenül vágódik a bal felső sarokba. 1-1! A félidő tartogatott még egy Julio bravúrt és egy kihagyott Zarate ziccert, de az eredmény nem változott. Szünet.

alvarez

Az öltözőben Ranieri egy picit átvariálta csapatot, mert nagyon úgy tűnt, hogy átálltunk 4-5-1-es felállásra, ami az jelentette, hogy Milito maradt az egyetlen csatárunk. Török támadásokkal indult a második félidő, mi a tizedik percben riogattunk egy Sztankovics bombával, majd jött a menetrendszerű Zarate helyet, ami ( rossz ) szokás szerint kimaradt. ( Cambiasso varázsolt elé egy zseniális labdát, de az apró argentinünk elügyetlenkedte ) Ranieri egy kicsit elunhatta Zarate bohóckodásait, így Coutinho érkezett a helyére. Mezőnyfölényben maradtak a törökök, de a szerencse most velünk volt, mert a 76. percben Mierzjewski öt méterről fejelhetett tisztán a komplett védelmünk asszisztálása mellett, de a bal kapufát lehet, hogy Milánóban faragták, hisz kifelé pattant róla a labda. Megérkezett a pályára Pazzini és Faraoni is, de az eredmény már nem változott, így most aztán hatványozottan beigazolódott a régi mondás: Idegenben jó az x! Megvan az első hely a csoportban, így a december hetedikén esedékes CSZKA Moszkva elleni meccsünkön, még Muntari is játszhat.

Osztályztatok:

Julio Cesar 8 ( Klasszis teljesítmény, gólról nem tehetett. )

Nagatomo 5 ( Marketing szempontból jó, védőnek már nem annyira. )

Samuel 6 ( A fal felhúzott egy falat a falafel falóknak. Ritkán tudták áttörni. )

Lucio 6 ( Majdnem tanári játék. )

Chivu 5 ( Már talán ő is eladná magát. )

Zanetti 6 ( Megbízhatóság, alázat, elegancia. )

Cambiasso 6 ( Szokásos. )

Sztankovics 5 ( Egy bomba és más semmi. Őt inkább az utolsó 20-25 percre lenne célszerűbb behozni. )

Alvarez 7 ( Első interes góljánál jár neki a hetes! )

Zarate 5 ( Nem ügyetlen a kis argentin, de ma semmi sem jött össze neki. ) cseréje Coutinho 6 ( Még él bennem a hétvégi gólja. )

Milito 6 ( Még nem az igazi Militót láttuk, de valami már dereng. A gólpassz gönyörű volt. )

Ranieri 7 ( Meglepő kezdő, de az eredmény őt igazolta. )

OFF:

Sztankovics gólja méltán felkerült az idei Puskás-díjra jelölt 10 legszebb találat köze! Szavazzunk rá minél többen az alábbi linken!

http://www.fifa.com/ballondor/puskasaward/index.html

FORZA INTER PER SEMPRE!