BL 5. játéknap: Trabzonspor – Inter

Bármilyen mérkőzéshez beharangot írni, a tények puszta ismertetésén kívül igencsak kreatív feladat. Az amúgy is szakállas közhelyeket is ezerszer lelőttük már, nehéz bármi építő és fejtágító jellegűt írni. A bajnoksággal ellentétben a BL-csoportunkra, a gyenge  sorsolás ellenére büszkék lehetünk. Mélyről indultunk, igencsak hányatott és mostoha körülmények között sikerült a csoport élére ugrani. A  kötelező információk gyors átfutása után, egy kis agyalás, remélhetőleg idén az utolsó téttel bíró BL-csoport meccsünk előtt.

Gasperinit valószínűleg élete végéig a Trabzonspor ellen elvesztett, egyetlen BL-mérkőzésével fogják szekálni a jóakarói. Mennyit változott a világ, (legalább is a BL-ben) Ranieri vezetésével az összes meccsét megnyerő Inter, akár már ma este is eldöntheti a csoport elsőség kérdését. Az boci szemű öreg irányításával, egy-egy kisebb rizikós időszakot átvészelve eléggé simán ugrottunk, az előzetesen sem túl nehéz, később kiderült még a várt szinten sem erőt próbáló csoport élére. Moszkvában, Sneijder és Maicon nélkül, Alvarezzel trequartistában (kemény) és Obival a középpályán (még keményebb) nyertünk, úgy, hogy Ranieri kb egy hete lehetett hivatalban(atom kemény). A franciák ellen idegenben szűkösen, otthon az eredmény ellenére simán nyertünk és el is érkeztünk a mai meccshez.

Az Inter a Fekete-tenger partjánál.  Chivu mutatja, hogy honnan származik. Zanetti extázis közeli állapotban hallgatja, általa mélyen tisztelt csapattársa monológját.

A keretbe visszatért Lucio, Chivu és Nagatomo, utóbbi kettőnek nem örülünk. Motta sem sérült meg szombat óta, az is nagy eredmény, ellenben Sneijderrel aki akár 5 meccset is kihagyhat, Maicon és Forlán viszont apránként visszatérhet. Szeretnénk a kezdőben látni a Cagliari ellen jól szereplő két brazil törpét, Jonathant és Coutinhót. A kopasznak brazilnak igencsak rosszak erre az esélyei, ugyanis felépült a japán hűtőmágnesünk és baloldalt bevethető az évek óta balszélsőben tragikusan játszó, román medvénk. Előbbit azért játszatják mert valószínűleg az ázsiai tv-s pénzeket jól dobja, Chivu pedig nem tudjuk mivel zsarolja a vezetőséget, de kb 2 éve működik a terve.

Ranieri boldogan sétál a gyönyörű tengerparton, miközben nem sejti, hogy a háta mögött, a szokásos konspiráció zajlik, szemmel láthatóan nagy a tanácstalanság az aktuális tervet illetően a játékosok között.

Egy az Interrel foglalkozó hírportál erősen pedzegeti, hogy Rani kipróbálja ma a 4-2-3-1-et, azon felbuzdulva, hogy a Cagliari ellen (!?),  a második félidőben milyen jól működött. Ha utóbbi információval nem is tudunk hirtelen mit kezdeni, az első felét támogatjuk. Ugyanis meggyőződésünk, hogy Obi például ebben a felállásban tudna a legkevesebbet ártani és a legtöbbet nyújtani a csapatnak. Ahogy ez talán egy kicsit érvényes Alvarezre is. Mindenesetre a várható kezdő inkább lesz tele régi, és régi új, rossz beidegződésekkel mintsem innovatív ötletekkel. Julio Cesar; Nagatomo, Lucio, Ranocchia, Chivu; Zanetti, Motta, Cambiasso; Coutinho; Milito, Pazzini.

A jobb oldalt megfigyelhető úriember, közeli jó barátja a vezetőségnek. Egyébként egy nincstelen személy, családja, és foglalkozása sincs, hogy ne érezze a tátongó űrt az életében, a vezetőség megengedi, hogy cégpénzen mindenhova a csapattal utazhasson. Most is ki kell állnia a játékosok megalázó és lealacsonyító megjegyzéseit.

A törökök egyetlen egy gólt kaptak hazai pályán, nem szenvedtek vereséget, viszont nem is győztek. 1-1 a Lille ellen, 0-0 az oroszok ellen. Egy X nekünk is tökéletes lenne, ha a másik meccsen sem bírnak egymással, vagy nyernek a franciák, akkor csoport elsők vagyunk az utolsó meccstől függetlenül. Ugyanúgy, ha ma este nyer a csapat, ami több szempontból is remek lenne. Jól jönne egy meccs pihenő ebben a nagy darálásban, kettő pedig ha van tétje, akkor a Moszkvával kellene parti meccset játszani az utolsó fordulóban, ami egyáltalán nem hiányzik. Vágjunk vissza az első fordulós vereségért, nehogy azt higgyék a törökök, hogy a bab is hús, egyszer volt Budán kutyavásár, ahogy szólnak a klasszikusok. Tippünk.: 0-2. Cambiasso, Coutinho.