Már most hiányzik! Mátrix 38

„Nincs egy tetoválás nélküli testrészem, nem vagyok hentes és nem hordok piros-fekete gatyát. A világ legjobb klubcsapatában játszottam 10 évig. Több millióan értik, hogy mire gondolok, amikor azt skandálja a tömeg, hogy „tutti pazzi per Materazzi”. A becenevem megelőzi a vele azonos című filmnek a népszerűségét és nem örülök, hogy ha a turisták összekeverik Milánót az AC Milánnal. Büszkén gondolok Javier Zanettire, az igazságosra, a kupák megmentőjére, Mourinhóra. Szeretem Zidane húgát, a Berlusconi maszkot, Air Jordant, a vízzel leöntött riportereket. Itt élek Európa szívében, volt egy Adriano nevű császárunk és igen is, hogy tudok szabályosan szerelni! Marco „Mátrix” Materazzi! Mi így szeret(t)ünk!”

Tudtuk, hogy be fog következni, de egy picit mellbe vágott (fejelt) a hír, hogy Marco Materazzi elballagott tőlünk. Néhány gondolat erejéig emlékezzünk meg róla, hisz a mai napon tölti be 38-adik születésnapját.  Éppen tíz esztendeje igazolta le Moratti papa a Perugiától, ahol egy nem gyengének mondható, tizenkét gólos szezont tudhatott maga mögött. Mielőtt Gyepes Gabira gondolnánk egyből, tisztázzuk le, hogy az ellenfél kapujába lőtte a gólokat. Korábban az Evertonban is színezte egy kicsit a játékot. (27 meccs, 4 piros) Tudtuk, hogy nem az a védő érkezett hozzánk, akiről azt szokták mondani a riporterek a meccs végén: „sallangmentesen játszott…” Michael Jordan iránt érzett tiszteletéből, azonnal lecsapott a 23-as mezre. (ezt most átadta Ranocchiának) Lett egy Air Mátrixunk. Amennyire szerették a nerazzurók, annyira lett hamarosan az ellenfél szurkolóinak céltáblája. Néha-néha kicsit keményebben odalépett, de hát Ő nem az a mamlasz, Juhász Roland vérvonalát képviselő védő. Vagy a labda, vagy a baba! Lehet őt hentesezni meg favágózni, de azért halkan kérdezem, hogy hány játékos van a futball históriás könyvében, aki vb döntőn összehoz egy buta tizenegyest, majd gyorsan fejel egy gólt? A hosszabbítás perceiben, a mellkasán fejeződött be ZZ pályafutása, aztán a saját büntetőjét hidegvérrel értékesíti! Volt olyan szezonja nálunk is, mikor 10 gólt szerzett hátvédként! Sokoldalú egy figura volt, állandóan forrt körülötte a levegő. Egy kis Mátrix egyveleg az alábbiakban.

Gengszter Zoltán is megirigyelhetné tetoválásait, mely tartalmazza a pályafutásának főbb elemeit is.

Közös megegyezéssel, szerződést bontott klubunkkal június végén. Ami fájhatott neki (teljesen jogosan ) az, hogy Benitez és Leonardo nem gyakorolt felé olyan gesztust, mint tette azt Jose Mourinho a BL döntőn Madridban. Rafa a klubvilágbajnokság, míg Leo az olasz kupa döntőjén jegelte végig a padon. Talán Amerikában fog szerencsét próbálni, esetleg visszatér hozzánk valamilyen funkcióba, de elnézve védelmünket, akár még be is szállhatna néhány meccsre.

Samuel Eto’o, július elején Pinzolóban, így nyilatkozott róla: „Szeretnék köszönetet mondani, egy volt csapattársamnak, de elsősorban a barátomnak, és aki nem lesz velünk már a következő szezonban, Marco Materazzinak. Ő volt az, aki elsőként javasolta, hogy jöjjek az Interbe mikor problémáim adódtak a Barcelonánál. Hálával tartozom neki, hogy a kék-fekete mezt viselhetem most.” (ekkor még nem is gondoltuk ezt a dagesztáni rémálmot)

Mi is köszönjük Mátrix, ezt a tíz évet!

További sok sikert!

FORZA INTER PER SEMPRE!