Sneijder nem megy sehová, nyugi!

Massimo Moratti mindenkit megnyugtat: Eto’o távozása ellenére erős csapata lesz az Internek. A La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott az elnök meglehetősen határozottan például a lehetséges új igazolásokról, így aki szeretné tudni, hogy a Bors és Napi Ász-szintű olasz pletykaoldalak koholmányaival ellentétben mennyi valóságalapja van Tévez, Rossi vagy Lavezzi esetleges érkezésének, azonnal klikkeljen, hogy növeljük a kattintások számát.

– Elnök úr, kezdjük a beszélgetést Eto’o-ról, mivel nagyon úgy tűnik, hogy elhagyja a klubot. Mint futballista, vagy mint ember fog jobban hiányozni?
– Mindkettő. Egy igazi profi és csúcskategóriás játékos a szó legszorosabb értelmében. Ő húzta a csapat szekerét a nehéz időkben is, bizonyítva, hogy a legmagasabb szintet képviseli.

– Ott van Eto’o az 5 legnagyobb kedvence között?
– Talán, de az biztos, hogy a leigazolása remek húzás volt.

– A pénzügyi fair play az oka a távozásának?
– Amikor egy jó ajánlat jön, azt nagyon nehéz visszautasítani. A pénzügyi fair play egyáltalán nem vicces, nagyon is komoly dolog. Azok, akik nem veszik figyelembe, könnyen kikerülhetnek az európai kupák mezőnyéből.  Nem lesz visszaút. Hiszem, hogy az olasz csapatoknak meg kell találni a gazdasági egyensúlyukat, mert anélkül nagyot fognak koppanni. Nem akarom, hogy velünk ez történjen. A bevételeket és a kiadásokat igazolni kell és ha ilyenkor jön egy olyan ajánlat, amiről beszéltem, hogy maradhatnánk egyáltalán közömbösek?

– Igaz, hogy Eto’o a szerződése megújítását kérte?
– Egyértelműen nem.

– Mi a véleménye Tévezről? Ő lehet a kameruni helyettese?
– Nos, nem hiszem, hogy meg tudjuk szerezni.

– Akkor tehát ki fog érkezni, Forlán vagy Lavezzi?
– Mindkét játékos leigazolásán rajta vagyunk, figyeljük és értékeljük őket. Meglátjuk.

– Amint Eto’o lelép, automatikusan kijelenthetjük, hogy Sneijder marad?
– Wes kapcsán soha nem tárgyaltunk senkivel. Ha Eto’o megy, ő marad. De Sneijder előtte is érinthetetlen volt, most meg pláne. Röviden: nem megy sehová.

– Ez legalább jó hír a szurkolóknak, akik igen dühösek Eto’o eladása miatt…
– Erre csak azt tudom mondani, hogy akkor is mérgesek voltak, amikor Ibrahimovic elhagyta az Intert. Tudjuk, mi történt utána…

– Giuseppe Rossi iránt érdeklődnek?
– Nem. Soha nem került szóba. Másfajta karakterű játékosokat keresünk.

 

Megmutatom, milyen jó játékos vagyok

– Tárgyalt De Laurentiisszel Lavezziről?
– Igen, kerestük egymást telefonon. A beszélgetés vége azonban egy nemmel zárult…

– Mit szól a calciopolival kapcsolatos viták végéhez?
– Úgy érzem magam, mintha egy viccet mesélnék. Egy nap felhívom az összes klubelnököt, majd az egyiknek odaadom a scudettót. Másokkal ellentétben a calciopolinak semmi köze hozzám, nem vagyok érintett. Láthatja, Olaszország egy olyan ország, ahol ha valaki bűnösnek érzi magát, igyekszik másokban is bűntudatot kelteni. Nekem nincs bűntudatom és nem is lesz.

– Lassan olyanok vagyunk, mint egy pizzéria. Gallianinak ez az olasz futball (a Serie A-t szétvásárolják).
– Gallianinak nagyon is igaza van. Nézzük például a stadionjainkat: nem történt meg az a fejlesztés, ami a többi országban már rég végbement.  Ez nagyon komoly dolog, Olaszországnak presztízskérdés kellene hogy legyen az európai kupaszereplés, ám pénzügyi potenciál hiányában bizony nagy bajba kerülhetünk. Ugyanakkor rajta kell tartani a szemünket a költségvetésen.

– Azért teljesen nem omlott össze…
– A labdarúgás ugyanaz maradt, a pénzügyi fair play pedig létező dolog.  A büszkeségünk nem engedi, hogy egyiket se vegyük komolyan.  Ezeket a szabályokat az élet minden területén be kell tartani.

– Milyen lesz a következő idény?
– Van egy erős szerkezetünk, ez biztos.

– Sztrájkolni fognak a játékosok?
– Nem hinném, szerintem megszületik a megegyezés. Hogy mi lesz a liga jövőjével? Három éven belül kiderül…

– Mit mond azoknak, akik szerint a Milan a favorit?
– Ott van még a Juventus, amely eddig sem volt gyenge, ráadásul sokat erősödött. Milan? Szinte alig változott a keretük, szereztek Mexes személyében egy remek hátvédet, de nem tudom, hogy ők lennének-e az első számú esélyesek. A Romára is figyelni kell, aztán veszélyes lehet a Napoli és a Lazio, mindketten jól igazoltak.

– És az Inter? Mit látnak a szurkolók augusztus 31-én?
– Nem kell idegeskedniük. Ismétlem, teljesen nyugodt vagyok, hisz erős csapatunk van. Tavaly bizonyos döntő pillanatokban esett zavaró tényezők miatt nem nyertünk, ennek ellenére jó évünk volt. Valószínűleg Eto’o személyében elveszítünk egy nagyszerű játékost, viszont Gasperini jó csapatot fog kialakítani, plusz valaki még érkezni fog.