A Warrior’s Call

A harcos megszólalt. A brazil válogatottal a Copa Americára készülő Lucio orra alá Rio de Janeiróban dugtak mikrofont, hogy tisztázza a szerződése megújítása kapcsán felmerülő kérdéseket. Amit eddig is tudtunk, csak megerősítette: 2014-ig szeretne hosszabbítani. Borzasztó közhellyel élve a labda most Morattiék térfelén pattog. Tovább után a száguldó középhátvéddel készült interjú olvasható.

– Lucio, tisztázná a helyzetét? Moratti tud mindenről?
– Például? Maradni akarok az Internél, de szeretném, ha 2014-ig kitolnák a szerződésemet.

– Egy évvel tovább, mint amennyit Branca ajánlott?
– Pontosan. Bízom a klubban és biztos vagyok benne, hogy a vezetőség képes felépíteni újra egy mindent megnyerő csapatot, de Morattinak is bíznia kell bennem. Ne azt nézzék, hogy milyen dátum szerepel a születési bizonyítványomban. Még érzem magamban az erőt és éhes vagyok a sikerre.

– És ha nem akarnak hosszabbítani?
– Akkor más lehetőségek után nézek.

– Hallani a Malaga érdeklődéséről.
– Ki van zárva. Ha az Inter elenged, olyan klubhoz akarok menni, amelyik a Bajnokok Ligájában érdekelt. Nem az a célom, hogy kössek még egy utolsó, nagy pénzt hozó szerződést. Ismétlem, még mindig gyermeki lelkesedéssel állok a feladatokhoz. Trófeákat akarok nyerni.

– Szóba került, hogy visszatér a Bayern Münchenhez.
– Maradni akarok az Internél. Jól ismerem Morattit és Brancát, boldog vagyok Milánóban és jól érzem magam a csapattársaimmal. Röviden: sem a pályán, sem azon kívül nincsenek problémáim. Meggyőződésem, hogy a csapat megérti, hogy a kérésem teljesen jogszerű.

– Nem érzi úgy, hogy az Inter egy ciklus végére ért?
– Miért is? Néhány hete megnyertük az Olasz Kupát, bizonyítva, hogy egyáltalán nem vagyunk jóllakottak. Nem láttam egy motiválatlan játékost sem Appianóban. Most is itt vagyok a válogatottnál, mert az új szövetségi kapitány a korom ellenére számít rám és tudja, még mindig fontos eleme vagyok a csapatnak.

– Hamar befejeződnek a tárgyalások az Interrel?
– Úgy hiszem. Nincsenek nagy dolgok vagy különös kívánságok. Csak egy 2014-ig szóló szerződést akarok. Az ügynököm meg fog egyezni a klubbal.