Ceccarini, a szádba essen az eső

A bosszú nevetséges. Az egyetlen dolog, amit nyerhetsz vele, káosz és pillanatnyi őrjöngés. Amikor a függöny legördül, már semmi sem marad. Azért Ceccarini moggibérencnek sporttársnak legördülhetett volna. Mondjuk örökre. 1998. április 26-án az Inter a bajnokságban Juventusszal harcolt a scudettóért, a két csapat torinói mérkőzésén 1-0 -ás hazai vezetésnél a rigó nem fújta be, amit vélhetően Ray Charles is megtett volna.

Ronaldo nyilatkozata az esetet követően: – Botrány. Az egész világ láthatta, mi történt.

Másnap visszanézve az akciót rájöttem, hibáztam. Mit ítélnék utólag? Közvetett szabadrúgást. Szerintem feltartás volt. Túl közel álltam az esethez, és úgy tűnik, hogy néha ez is rossz. Ahol álltam, onnan úgy tűnt, a Juve játékosa mozdulatlanul állt – nem láttam, hogy Iuliano tett két lépést Ronaldo felé. Fel sem merült bennem, hogy rosszul döntöttem – ugyanúgy, mint akkor, amikor 30 másodperccel később büntetőt ítéltem a Juve javára.”  – így Ceccarini. (Forrás: Bianconeri blog)

A történtek közfelháborodást okoztak Olaszország szerte, néhány talján parlamenti  képviselő ezzel kapcsolatos vitája verekedésig fajult.

A bajnokságot végül a Juventus nyerte.