(Szinte) semmiért egészen

Nem hittük el. A Parma elleni hitehagyott játék óta kezdjük egyre szebben csillogónak látni az ezüstöt. Merthogy reális esély már csak arra van. De hogy fogunk tudni az ezüstért küzdeni, ha az arany sem jelentett kellő motivációt pár hete?

Pedig sokat ér az most nekünk. (Arról ne is ejtsünk szót, hogy mi lenne, ha még a bronzról is lemaradnánk. Jön a Copa América, utazik is rá a fél brigád. Ilyenkor úgy kellene nekünk egy jófajta augusztusi BL selejtezés, mint papírzacskóra a lakat.)

A Napoli hétvégén a Genoát fogadja a San Paolóban, azaz gyakorlatilag borítékolható a győzelmük. Mi a Cesenához látogatunk. A parmai zakó óta tudjuk, mit is jelent a pontvadászat finisében egy, a kiesés elől menekülő kiscsapat otthonába látogatni.

A keretben négy hiányzóval már biztosan számolhatunk. Cordoba szezonjának vége, Sztankovics pedig jó esetben az utolsó fordulóra térhet vissza. Motta játéka erősen kérdéses, míg Julio Cesar eltiltását tölti hétvégi, igen véleményes kiállítását követően. A kapushelyzetet nehezíti, hogy Castellazzi sincs 100%-os állapotban, így van esélyünk Paolo Orlandoni megcsodálására is. Az eddig belőle látottak nagy aggodalomra nem adnak okot, ráadásul ha a 38 éves, Inter-drukker családapa őrzi majd a kapunkat, akkor borítékolható az egész meccsen át tartó 80 wattos tanyasi vigyor. Mármint Orlandoni részéről, aki védései mellett ezzel a kis performansszal minden meccsén megajándékozott bennünket.

A védelem a szokásos formációban futhat ki a gyepre. A nagy sportlapok Nagatomót jósolják a balbekk helyére, azaz a kis japánunk volt csapata ellen bizonyíthat. A középpályán Kovács doktor alteregójának helyét alighanem másik téli szerzeményünk, a marokkói Hardzsa veheti át Cambiasso és Zanetti között, Sneijder előtt pedig újfent a Pazzini – Eto’o ékpárral kezdhet Leonardo, miután múlt hétvégén az olaszt végig a padon tartotta.

A Cesena kezdőjében két jó ismerőssel is találkozhatunk, hiszen néhai chilei irányítónk, Jimenez mellett idén fekete-fehérben futballozik Santon is, aki nyáron újból nálunk próbál meg a kezdőbe kerülni.

Castellazzi – Maicon, Ranocchia, Lucio, Nagatomo – Zanetti, Hardzsa, Cambiasso – Sneijder – Pazzini, Eto’o.