Inter – Cagliari: a napi rutin

Kezdjük a  fejjel. Roberto Donadoni nem a következő Guus Hiddink vagy José Mourinho. Rettenetesen hullámzó a Cagliari a vezetése alatt, döntetlenjük például nincs is, 8 győzelem 6 vereség a mérleg. Mivel a Chievo képes lehet egy kisebb csodára, így az Internek ezt a meccset kötelezően hoznia kell.

Roberto karrierjét igazából csak bukások jellemzik, gyakorlatilag bármilyen nemű eredmény felmutatása nélkül lett szövetségi a kapitány, hogy a 2008as EB-n le is bőgjön, ahogy illik (bár így utólag Lippi perece után nem is annyira vészesen). Ezek után megint indokolatlanul megkapta a feltörekvő, relatíve tehetős és nagy álmokat dédelgető Napoli csapatát, hogy ott is csődöt mondjon. Mazzarri és az Ő munkája között hatalmas a kontraszt. Ennek ellenére a Cagilari edzőjeként nem szerepel eddig rosszul. Viszont Leonardo csapatának nem okozhatnak gondot, ha nem is feltétlen kutyaütő gárda a Szárdoké.

Hiányzik továbbra is Milito, Samuel ugye alap, most Sneijder sincs, valószínűleg a bajorok elleni meccsre pihen és Lucio játékát sem kockáztatja meg Leo. A tavalyi kezdőcsapat potom fele. Így megint összeáll a jelenlegi középhátvédek legrosszabb variációja  Córdoba – Ranocchia duó. Pedig testalkatra és kor ügyileg tökéletesen ki kellene egészíteniük egymást, mégis inkább egymás terhére vannak, valószínűleg azért is mert mindkettőjük igazából másodhegedűs, kellene melléjük egy vezérbika típusú ember mint Lucio vagy Samuel, de ők ugye nincsenek. (Egyébiránt jövőre el kellene felejteni a korosodó középhátvédek padon való spejzolását, szerezni kellene egy korban és játékszínvonalban toppon lévő játékost és a két idősebb klasszist rotálni mellette mint a Nesta – Silva a duó a túloldalon. Hogy ki lenne ez az ember? Passz. Majd valaki megmondja lejjebb.)

A nevezettek listája : 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni,

2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 13 Maicon, 15 Andrea Ranocchia, 23 Marco Materazzi, 55 Yuto Nagatomo, 57 Felice Natalino,

5 Dejan Stankovic, 8 Thiago Motta, 14 Houssine Kharja, 17 MacDonald Mariga, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 29 Philippe Coutinho,

7 Giampaolo Pazzini, 9 Samuel Eto’o, 27 Goran Pandev, 31 Denis Alibec.

Várható kezdőcsapat : Julio Cesar, Maicon, Ranocchia, Cordoba, Zanetti; Kharja, Cambiasso, Motta, Stankovic, Eto’o, Pazzini.

Hogy szerzőtársam szavaival éljek, nehéz lenne rockoperát írni ebből a meccsből nehéz is mit mondani, főleg úgy,hogy a BL-párharc is teljesen beárnyékolja az amúgy sem túl izgalmas párosítást. Nyerni kell nincs mese és a kötelező meccsek szinte mindig nehezek. Viszont erre a meccsre is jut kuriózum Dejan Stankovic a 200. Inter meccsére készül az Inter Channel faggatta ez ügyben.:

„Ez nagyszerű eredmény, egyáltalán nem érzem magam öregnek, sokkal inkább boldognak. Remélem, góllal ünnepelhetem a jubileumot. A scudettóért folyó harc még nyílt, rengeteg mérkőzés van hátra a szezonból. Mindenképpen nyernünk kell a Cagliari ellen, mivel ezzel nyomást gyakorolhatunk a listavezető Milanra.”

 

Stankovicok és a BL-serleg.

A tavalyi a Benitezi sötét középkor közepén egy botrányosan gyenge meccsen egy Eto’o villanással nyert a csapat. Most így belegondolva, nagyon jó érzés, hogy véget ért az az időszak még így is, hogy Leonardóval valószínűleg ütjük még be cudarul a bokánkat.