Gond van Hjúszton

Ne szépítsük, csatár nélkül várjuk a bajorokat. Milito ugye megsérült, de az idei formájában ez nem hatott bénítólag senkire, Pazzini nem léphet pályára a BL-ben, Pandev pedig nem alfahím támadó és elég gyászos formában is van. Van papíron egy David Suazo is a keretben, állítólag sérült, de hát édes mindegy lenne az is ha nem így volna.

Mivan Eto’oval? Semmi, Leonardo szélsőként játszatja és nem is feltétlen hülyeség ez, ha sokszor mondjuk ez miatt is van eltűnve, de rajta kívül nem igazán van olyan támadója a csapatnak aki képes a párharcokra és tud futni a labda társaságában is.

Leonardo felállásában egy centerrel játszik a csapat, eleinte valaki fellépett a középpályáról, (Stankovic, Motta, Cambiasso) Milito teljesen súlytalan volt és csak nem akart formába lendülni, ezért a klub igazolt egy igazi befejező embert Pazzini személyében. Igen ám, csak a csávó hiába vert 3 gólt Augusztusban BL-selejtezőn a Werder Bremennek az EL-csoportkörében lépett pályára, ezért jövő hét Szerdán nem játszhat a bajorok ellen.

Elég cink a helyzet, ha így akarunk valamit kezdeni a BL-lel, lássuk be. A Hercegről idén valószínűleg lemondhatunk Pandev az Pandev, Pazzini meg ugye leves. Személyes véleményem szerint, bármilyen német csapattal szembeni alul maradás következtében létrejövő, fullasztó és elviselhetetlen kín ellenére sem feltétlen tragédia, ha az Inter idén nem kalandozik Európában. Miért?

Több oka is van, mindegyik egyből ered: Leonardóból. Szép és jó a hazai menetelés tényleg, de a BL-más kávéház. Egyrészről az idei BL-ben szereplő csapatok élén akadnak az átlagosnál és a középszerűnél jócskán jobb szakemberek, illetve a gyeptéglákra olyan típusú játékosok lépnek akik nem 3 ziccerből lőnek egy gólt, hanem helyzet nélkül. Nézzünk magunkba mélyen és ismerjük el, a fent említett két fajta embertípusból a Serie A-ban nem sok van perpillanat. Maradjunk a súlycsoportunkban az idei Scudetto így is pokoli nehéz lesz, de realitás. Nem kell nekünk plusz még egy batyu amihez perpillanat nem vagyunk elég erősek. Ilyen védelemmel esélyünk sincs, a legnagyobb jóindulattal mondom ezt. Arról nem beszélve, hogy a többi olasz csapat is búcsúzik jó eséllyel már most Európától. A Bayern ellen mégis lehet esély mert egy kutya a két csapat. Kiváló támadók elől, szép gólok hátul. Viszont innen továbbjutva már tényleg nem sok esély marad.

Ettől függetlenül, ha mégis belemélyedünk a sörös bajszúak elleni meccsbe, egy –  két talán életképes opció rejtőzik a keretben az aktuális probléma áthidalására.

1.)Mcdonald Mariga

Mellette: Center alkat, fizikuma megvan hozzá, jó a fejjátéka és relatíve nem ügyetlen a labdával. Felívelgetni lehetne rá, képes lehetne vissza fejelgetni- megtartani a labdát. Lebirkózni szinte képtelenség. (Az idei Militónál sokkal rosszabb nem lehet.)

Ellene: Fejben kicsit lassú, nem csatár.

2.)Dejan Stankovic

Mellette: Fizikuma megvan hozzá, bunyóban jó, összjátékra alkalmas, fejjátéka használható. Szinte bármilyen lövőhelyzetből veszélyes. (Az idei Militónál sokkal rosszabb nem lehet.)

Ellene: Nem csatár. Talán ehhez már egy csöppet koros.

3.)Thiago Motta

Mellette: Taktikailag szinte az egyik legképzettebb játékos az Interben, megy neki a favágás és a hentelés is, és képes a spanyol iskola ütempasszaira is. Fizikuma megvan hozzá, fejjátéka jó, erőszakos, rúgótechnikája remek, találékony. (Az idei Militónál sokkal rosszabb nem lehet.)

Ellene: Nem csatár.

4.) Goran Pandev

Mellette: Támadó alapvetően, sokoldalú, hajtós. (Az idei Militónál sokkal rosszabb nem lehet.)

Ellene: Gyenge formában van, valószínűleg megennék közepén.

5.) Denis Alibec

Mellette: Támadó, fizikuma nem rossz, Primaverában idén 17 meccsen 10 gólt lőtt. Sosem lehet tudni.

Ellene: Teljesen rutintalan, jó eséllyel az összes helyzetét elizgulná. Lehet, hogy az idei Militónál is gyengébb lenne.

Alibec nem szerez gólt.