Interjú Sulley Muntarival

Már lázasan készül a csapat a Catania elleni mérkőzésre. Az öltöző folyosón melegítgető Muntarit elkaptuk és egy elég pikáns, rögtönzött jellegű riportot sikerült vele készíteni.

Üdvözöllek. Hogy érzed magad?

Köszönöm  jól vagyok, és már hangolok a meccsre,  sajnos valószínűleg nem  kezdek, de szerintem vissza tudom magam verekedni a kezdőcsapatba. Mindent meg fogok ezért tenni.

Szinte nyílt titok volt, Mourinho egyik kedvenc játékosa voltál.

Ja, csíptem Mourinhót, Ő hozott ide az Interhez. Lényegében mindent neki köszönhetek. Szinte az összes címemet az Interrel nyertem, minden létező címet begyűjtöttem, nagyon hálás vagyok neki. Ő mindig is az én mentorom lesz. De a magánéletben is kijöttünk, sokszor találkoztunk, együtt vacsoráztunk. Az egyik ilyen vacsora alkalmából meg is említette, hogy miért nem kamatoztatom az üzleti érzékemet, mert szerinte is sok van nekem abból. Az Ő hatására vágtam bele az üzleti életbe is. Úgyhogy 2009 áprilisa óta többségi tulajdonosa vagyok Afrika  egyik legnagyobb fegyver beszállító cégének. Mit mondjak, virágzik az üzlet.

A 2009 őszi ramadanod óta nagyon visszaesett a formád. Igazából azóta nem vagy kezdő ember és onnantól szorultál perifériára.

A vallás számomra nagyon fontos dolog. Sajnos a ramadan alatt, míg fenn van a nap, nem ehetek és nem ihatok. Így eléggé nehezen tudtam elvégezni az edzés munkát és a meccsen is nagyon hamar kiszáradtam. Mivel egy idő után már nem kaptam lehetőséget, meccs hiányom is lett és a formám is visszaesett. De nem volt más választásom a vallás nálunk szent dolog. Gyakoroljuk a vallásunkat. A feleségem jól tűri az alvás megvonást és a gyermekeim pedig már egész jól járnak parázson.

Kinek élvezted a legjobban a taktikai értekezleteit?

Talán Benítezét. Sosem szólt az ordító fejhallgatómért és Matrixxal nyugodtan tudtuk folytatni a legendás sakkjátszmáinkat az értekezletei alatt. Mourinho viszont alapos volt, szúrópróbaszerűen visszakérdezett.

Egyik interjúban Mancini téged nevezett meg a legjobb barátjaként a csapatban. Te mit gondolsz erről?

Mancini? Örülök, hogy bír engem, de én még életemben nem találkoztam vele. Hát mindig is tudtam, hogy nagy hatással vagyok az emberekre.

A brazil Mancini, Amantino!

Jaaa, hogy Ő. Az más. Az a Mancini viszont jobban jár ha nem üzenget nekem, hanem visszahozza a kedvenc fóka bundámat, amit a felségének kért kölcsön valami kerti partihoz. Ahova engem is meghívott csak meccsem volt és nem tudtam elmenni. ÉS most akkor Én üzenek: Addig juttasd vissza amíg visszatudod!

Olvastam, hogy volt egy kisebb riadalom az egyik gyermeked körül, de végűl is mint utólag kiderült semmi komoly dolog nem volt. Elárulnál erről többet?

Ne is mond! Annyi történt, hogy az egyik gyermekem eltűnt egy napra. Sehol sem találtuk már a rendőrséget is  értesítettük, de végül is meglett. A ház egyik szárnyában kialakított tropicáriumban aludt a harmadik születésnapjára kapott óriás boák között. Mondanom sem kell óriási volt a megkönnyebbülés.

Tavaly ugyanezen az idegenbeli Catania elleni meccsen a beállásod után egy percen belül kiállítottak úgy, hogy a második sárgád tizenegyest is ért az ellenfélnek. Erre, hogy emlékszel vissza?

Az direkt volt. Az az igazság, hogy egy hagyományos ghánai játék során, (kakasfuttatás a szerk.)  fogadtam és elvesztettem a vagyonom nagy részét.

Nem volt más választásom, a bwinen megraktam, hogy egy percen belül kiállítanak és hogy összehozok egy tizit. Felraktam a maradék pénzemet. Végül visszanyertem a vagyonomat, sőt még többet is.

Megprobáltam helyre hozni a dolgot. Az elnökúrnak felajánlottam egy komolyabb összeget, hogy próbáljon legalább egy pontot megvenni a ligától arról a meccsről. Úgy tudtam, hogy Ő jártas az ilyesmikben és, hogy ez így megy…nagyon csúnyán nézett rám és kitessékelt. Annyira nem bántam mert kellett a pénz a mesterséges tóra a kertemben amibe a varánuszaimat akartam nevelgetni.

Úgy tudom érdeklődsz a politika iránt, ez igaz?

Nagyon is! Mivel úgy mond, nekem sikerült kitörnöm így szeretnék segíteni azokon akiknek ez nem sikerült és nélkülözniük kell. Úgyhogy odáig jutottam szülővárosomban elindultam a polgármester választáson.

Igen, és mikkel kampányolsz?

Fontosnak tartom, hogy az emberek életét jobbá tegyem. Úgyhogy ha megválasztanak, minden Konogo-i lakosnak alanyi jogon jár majd a mindenkori új 2pac lemez és mindössze 5 dollárért megtekinthető lesz a szülőházam amiben egy idegenvezető vezeti majd körbe a rászorulókat.

Sulley Muntari köszönjük az interjút.