Catania – Inter 1:2 – Ezt így kell gyerekek

Ez amúgy tipikusan egy Benitez-i mérkőzés volt. Vajúdás, szenvedés, kínlódás. Viszont lényeges különbség, hogy a gyermek megszületett, nem bele halt a szülésbe az anyával együtt. Ez volt szinte a legfontosabb dolog amit a csapatnak vissza kellett szereznie a tartást és a hitet. Másik jelentős momentum ahogy Leonardo jól nyúlt bele a meccsbe. Kockáztatott, átmenetileg tévedett de végül igaza lett.

A Catania egy olasz kis csapathoz hűen hihetetlenül szervezetten és masszívan védekezett, az első félidő egy sakkmeccs volt alibi lépésekkel. Az Inter eléggé lassú és pontatlan volt viszont uralta a mezőnyt a Catania 9 emberrel a saját térfelén betonozott. Eto’o nagyon szélen volt teljesen likvidálva, Milito továbbra is bántóan súlytalan, Stankovic pedig sokszor középre centerbe húzódott a szélek fele mozgó csatárok helyére. Érdekesség, hogy a támadások és adogatások egyik legnagyobb kerékkötője az első félidőben nagyon indiszponált Cambiasso volt. Kapura tartó lövés maximum egy volt az is a futópálya mögötti távoli lelátón landolt. Egyértelmű volt, hogy a második félidőben több kell.

A második etapban annyit változott a játék, hogy az Inter kapuja előtt szórványosan megjelentek a Catania helyzetecskék viszont az Inter egyáltalán nem lett veszélyesebb. Leonardo ezt érezte és 19re lapot húzott. Chivu le Pandev be, Zanetti a középpályáról balbekkbe. 5 perc múlva a sokadik Castelazzi bravúr után egy keveredésnél megszületett a hazai gól, ami érett már egy ideje 1-0, Gomez. A helyzet kilátástalan volt, de még volt idő bőven, legalább az egyenlítő gól legyen meg, gondoltuk. 3 perc múlva egy szép adogatás után sikerül lenullázni a védelmet Cambiasso egyedül maradt a kapussal és okosan a jobb alsóba lőtt 1-1. Még negyed óra hátra volt, lélektani előny itt. Megint nem telt el sok idő, Maicon Quaresma-t porig alázó hanyag külsős beívelésére Cambiasso érkezett remekül és a hosszúra csúsztatott 1-2, kész a meglepetés.

Leonardo ott jön a képbe, hogy Pandev-et plusz emberként dobta be nem egy másik támadó helyett. A macedónnal  a pályán a csapat jobban tudta járatni a labdát a Catania tizenhatosa előtt megjelentek a területek a szökésdrót akadályok és tankcsapdák között. A töketlenkedés most nem köszönt be mint Beniteznél történt anno ilyen szituációban az Inter gond nélkül tartotta az előnyét, Pandev és Milito összjátékából még egy komoly helyzetre is futotta. Megkell említeni Milito-t sajnos. Rettenetesen súlytalan továbbra is, de lélektanilag Leonardo próbálja segíteni, a nulla felé konvergáló teljesítményei ellenére nem hozza le, próbálja formába hozni ami jelenesetben nagyon reménytelennek tűnik. Egy jó formában lévő támadóra szüksége lenne az Internek, tanácsos lenne valakit idehozni még most télen.

Két egyáltalán nem egyszerű meccset húzott be a csapat talán kijelenthető, hogy sikerült zökkenőmentesen és gyorsan visszatalálni a régi útra. Így tovább. Bravo Leonardo, bravo Inter.