Aranylabda? Hogyne, inkább Fifa comet…

Egy dalt már írtunk erről a témáról, de az aranylabda eddig sem túl logikus új kritérium rendszere tekert magán még egyet, hogy aztán a legminimálisabb ész érveket is kiselejtezze a kukába.

Ugye a logika és az ép elméből kifakadó érvek azt sugalták, hogy a klubszinten a  világot felborító Internazionale legjobbjai azért szorultak perifériára, mert a Világbajnokság idén még a szokásosnál is nagyobb horderejű lesz az aranylabda értékrendjében. Bár Messi már ekkor is gyanúsan került a képbe de mint aktuális legnépszerűbb futball kulcstartó elviseltük mivel úgy sem nyerhet, (gondoltuk mi) és az esemény PR oldalát mégis fel kell melegíteni valamivel. Kész az indok.

Na aztán robbant a bomba. Mi ostobák, hát mit képzeltünk…. Ha egy triplázó  klub szezon kevesebb mint Messi lábnyoma akkor egy világbajnokság is az, de még a kettő együtt is! Mi kis együgyűek.

Az aranylabdát a kapitalizmus húskapója megragadta és egyenesen belehajította a bulvár sekélyes és bűzös iszaptengerébe. Ez a szomorú igazság. Ezek után már meg sem lepődünk az olyanokon mint, hogy a Bayern Müncen-nel bravúros szezont futó Luis Van Gaal-t Guardiola megelőzte a legjobb edző ranglistán.

A Popcorn idei aranylabdájának egy kisebb eszmei részét képezi a France Football akik a díj eddigi kizárólagos tulajdonosai és ítélői bírái voltak. Ők egyértelműen Wesley Sneijder-t rakták meg a tavalyi szezon legjobbjának. Magyarúl szólva, ha egy kicsit elvonatkoztatunk tegnapi gyerekpezsgős konfettis (Barca) szurkoló találkozóról, akkor azon kapjuk magunkat, hogy a törpe hollandust az elmúlt egy évtized talán legnagyobb teljesítményű, vegytiszta aranylabdájától fosztották meg.

Ha innentől kezdve ez lesz az aranylabda akkor már most leiratkoznánk a hírlevél listáról.

Köszönjünk.