Átkeltünk az Einstein-Rosen-Podolsky hídon

Képzeld el, hogy felfedeztél egy átjárót egy párhuzamos világegyetembe. Képzeld el, hogy ezernyi különféle világot járhatsz be, ahol az évszám ugyanaz és te is önmagad vagy, de minden más megváltozott. Egy olyan világba, ahol 13 évnyi Milan-szolgálat után lesz valakiből Inter-edző. Egy olyan világba, ahol 11 évenként különös dolgok történnek.

A csúszás, nem időutazás – hangoztatta többször az ifjú zseni. A 2011. január 6-ai Inter-Napolin valami történt az időzítővel, mert mintha újraéltük volna 2000. október 14-ét. A csapat rettenetes őszi szezont futKispadján a kor legjobb edzői között emlegetett szakemberrel előbb világ szégyeneként kiesik a Bajnokok Ligája selejtezőből a sehol sem jegyzett svéd Helsingborg ellenében, aztán elbukja az Olasz Szuperkupát. Az olimpiai játékok miatt a bajnokság rajtja egy hónapot csúszík, így „jobb híján” maradnak a Lecce és a Ruch Chorzow elleni hazai kupa- és UEFA-kupa párharcok – mindkettőt sikerrel abszolválja a társaság. Aztán elérkezik a Serie A kései rajtja: az Inter Reggio Calabriában arcpirító vereséget szenved, Marcello Lippi távozik. Válogatott forduló miatt újabb szünet következik, ami lehetőséget ad az újonnan kinevezett Marco Tardellinek, hogy gyorsan valamit összeeszkábáljonAz egykori Juventus (…) ikon a fentebb említett napon a Napoli ellen ül először a kék-fekete padon. A kapuba a hidrogénszőke fiatal francia fiút, Sebastien Freyt állítja, aki előtt Matteo Ferrari, Laurent Blanc és Ivan Cordoba húzza fel a képzeletbeli falat. Egy sorral előrébb a Javier Zanetti, Luigi Di Biagio, Francisco Farinos, Clarence Seedorf, Fabio Macellari ötösfogat üldözi a déliek Matuzalem-vezette fedezetsorát, a támadószekciót Ivan Zamorano és Robbie Keane jelenti. A mérkőzésen a védekező középpályás Di Biagio góljával szerez vezetést az Inter elég hamar, a második találatot a 37. percben dél-amerikai csatár jegyzi. Egy pompás Blanc-Seedorf kényszerítő után a francia középhátvéd csatárokat megszégyenítő módon a kapust megkerülve lövi a harmadik gólt, 3-1 a végeredmény.

Tizenegy esztendővel később a csapat rettenetes őszi szezont fut. Kispadján a kor legjobb edzői között emlegetett szakemberrel előbb elbukja az Európai Szuperkupát, aztán a bajnokságban hosszú évek óta nem látott bukdácsolásba kezd. A gyenge produkció és néhány szerencsétlen nyilatkozat Rafael Benítez állásába kerül. A karácsonyi szünet lehetőséget ad az újonnan kinevezett Leonardonak, hogy gyorsan valamit összeeszkábáljon. Az egykori Milan(…) ikon a Napoli ellen ül először a kék-fekete padon. A kapuba a rövid hajú öreg olasz férfit, Luca Castellazzit állítja, aki előtt Maicon, Lucio, Ivan Cordoba és Cristian Chivu húzza fel a képzeletbeli falat. Egy sorral előrébb a Javier Zanetti, Esteban Cambiasso, Thiago Motta, Dejan Sztankovics négyesfogat üldözi a déliek Hamsik-vezette fedezetsorát, a támadószekciót Goran Pandev és Diego Milito jelenti. A mérkőzésen a védekező középpályás Motta góljával szerez vezetést az Inter elég hamar, a második találatot a 37. percben dél-amerikai középpályás jegyzi. Egy pompás Pandev-szöglet után a brazil-olasz védőket megszégyenítő módon fejeli a harmadik gólt, 3-1 a végeredmény.

Ugyanaz a bolygó, de más dimenzió.