Megsértődtünk és jogosan!

A hülyeséggel és az igazságtalansággal nem foglalkozunk mert feleslegesnek tartjuk.  De most ez érzékenyen érintett minket. Igen, az aranylabdáról beszélünk és azért mert azon kaptuk magunkat, hogy szépen apránként csak kiszórták az összes Interest az esélyesek közül. Mi ez? Kérdjük felháborodva. Nehogy megzavarják a Barcelona baráti kör összejövetelét és idilli party hangulatát. Sajnálunk, de ez ki kell mondanunk. Az indulatok és az elkeseredés beszél belőlünk, de sajnos ez alkalommal jogosan.

 

Tavaly előtt a Barcelona mikor triplázott, mindenki meghajolt, elismerte, egy rózsaszirmot még mi is dobtunk a lábuk elé. Barcelona játékos kapta az aranylabdát?  – Naná. Az Inter ugyanezt végig vitte tavaly. Barcelona játékos kapja az aranylabdát idén? – Hát persze. Nyilván volt egy világbajnokság ami jelenesetben kicsit átírja a sorrendet, de ha csak erről lenne szó akkor egy szót sem szólnánk. De nem erről van szó. Lionel Messi, mit keres ott Diego Milito és Wesley Sneijder kárára a legfőbb esélyesek között? Messi triplázott idén klubszinten? – Nem. Messi döntötte el két góljával a BL-döntőt? – Nem. Messi válogatottja húzóembereként VB döntőig ment? – Nem.

Milito a BL-döntőn a második gólja után

Diego Milito és Wesley Sneijder viszont igen. Fel vagyunk háborodva. Iniesta nem zavar minket pedig neki is súlytalan éve volt a két említetthez képest, de a VB-n jól játszott és csak az Ő góljával nyert története során először világbajnokságot Spanyolország. De Messi kifejezetten zavarja  szemünket mert úgy gondoljunk a két Nerazzuri sokkal – sokkal többet tett le idén az asztalra. Már az is sok, hogy Messi megelőzte a ranglistán Sneijdert, dehogy Milito a listán sincs az nem minket minősít. Sajnáljunk és most már úgy vagyunk vele, hogy kenjék a hajukra. Idén az aranylabda sokat vesztett a presztizséből. Itt egy hidegrázós – könnybelábadós videó a tavalyi évről, hogy kicsit enyhítse jelenkori nehéz napjainkat.