Jézusnak volt-e szakálla?

A kérdés arra utal, vajon ki lehetne megfelelő utódja ami végtelenül szerencsétlen, most már azt sem tudja mit nyilatkozzon Rafa Benítezünknek. Az általunk preferált sorrendben az elmúlt egy – másfél hónap pletykái. Én személy szerint sajnálom Benítezt, mert alapvetően szimpatizálok vele. De ilyen hatásfokú munkával minket is eltávolítanának jelenlegi munkakörünkből, ezt valljuk be.

 

 

1.)Giovanni Trapattoni

Mellette: Rutinos róka, kisújábban a szakma, ismeri a közeget, Inter kötődésű a ’89 bajnoki cím és a Mattheusszal fémjelzett Inter vezetőedzője volt. Valószínűleg az idejébe beleférne az Inter babusgatása, ahogy tavalyelőtt Hiddink is szárnyai alá vette a Chelseat. Ellene: Benne van a már jócskán a korban, lehet már beletörne a bicskája, és nem feltétlen hiányzik neki már egy ilyen horderejű és intenzívitású munka.

 

2.)Dunga

Mellette: Tehetséges edzőnek tartjuk, Capello-féle vasmarok, a  célfutball híve. A VB-n megfigyeltek alapján az Inter és az Ő stílusa tökéletesen passzolna egymáshoz. Ellene: Klubszinten tapasztalatlan, nagyon rigolyás, és eléggé sajátosan ítéli meg a játékosokat is. (Baptista, Doni, Gilberto Silva)

 

 

 

3.)Fabio Capello

Mellette: Klasszis edző, ismeri a közeget, eredetileg is a favoritok között volt Mourinho után. Ellene: Kicsit mintha eljárt volna felette, ha az angol válogatottól nem rúgják ki, mellette elvállalni szintén nem fogja az Intert.

 

 

 

4.)Leonardo

Mellette: Tehetséges fiatal edző, a tavalyi szezon mint debütálás egyáltalán nem volt annyira vészes, egy ilyen leamortizált Milannal. Ellene: Kissé tapasztalatlan és Ő inkább a támadó foci híve, nem látjuk lelki szemeinkkel ahogy a WC-je falain Catenaccios cikkek és elemzések vannak kiragasztva. A Várhidi Péter frizurás de végtelenül szimpatikus brazilnak talán még egy kicsit korai lenne az Inter.

 

 

5.) Walter Zenga

Mellette: Inter ikon. Más nagyon nem. Egy eléggé közepes képességű edző, pedig volt lehetősége jobb anyagból dolgozni a Palermonál, de semmi. Mondjuk ennél a Benítez-féle borzalomnál talán még Ő is többet össze tudna gereblyézni. Örülnénk ha Zenga lehetne az Inter edzője, de jelenlegi körülmények erre nem alkalmasak.

 

 

Mi tippjeink.:

6.) Gian Piero Gasperini

Mellette: Csípjük az arcot. És az általa fémjelzett és az Ő stílusára formált Genoa-t is. Allegrit és Del Nerit semmivel sem tartjuk különb cégnek nála, gyengébb képességű csapatokkal és keretekkel az Inter előtt járnak. Ebből azt rakjuk össze, hogy Gasperini simán ellavírozna az Inter élén olyannyira mint a két említett tréner. Ellene: Valljuk be az utóbbi időben a praxisa kicsit vesztett az erejéből. Ős-Juvés.

 

 

 

7.) Luciano Spalletti

Mellette: Az egyik legtehetségesebb olasz tréner, nem mellesleg a látványos játéktól sem kap hidegrázást a kopasz. Talán az egyik legalkalmasabb jelölt erre a feladatra. Ellene: Kizártnak tartjuk a megszerzését. Jól érzi magát Szentpéterváron, nincs kizárva, hogy apránként egy kiváló csapatot fog összedolgozni a Zenitből. Plusz a Gazprom nem az a megvesztegethető és túllicitálható vircsaft.

 

 

 

8.) Beppe Baresi

Mellette: A Jelenlegi Inter keret nagybácsikája, keresztapja, pót apukája, dadája. Mourinho asszisztense, jobb keze, másodedzője volt. A klub Geppetto bácsija. Egy-egy mérkőzésen volt már első számú edző Mourinho eltiltásai alkalmával. Úgy gondoljuk a szakmai rátermettsége megvan hozzá, más kérdés, hogy rendelkezik-e a kellő karizmával és tekintéllyel ehhez a feladathoz. Egy próbát szívesen elfecsérelnénk rá. Ellene: Ő az örök másodhegedűs, egyik legklasszikusabb esetének tűnik.

 

9.) Marcelo Bielsa

Mellette: Megtetszett nekünk a VB-n a bevállalóssága. A Chile csapat egy üde színfolt volt a idén nyáron Dél-Afrikában. Mindenkinek neki mentek még a Braziloknak is. Úgy érezzük az énektanárnő-szemüveges örült (ez a beceneve: Madman) egy kicsit kinőtte magát. Ellene: Európai és klubszinten gyakorlatilag jelentéktelen a karrierje. Abban a 6 évben amíg Argentin szövetségi kapitány volt, Ő is – mint szinte minden más próbálkozó – csak elsüllyesztette az ígéretesebbnél ígéretesebb garnitúrákat, nem a csúcsra jutott velük.

 

10.) Frank Rijkaard/Hector Cúper

Igazából mindegyikőjük már-már egy utolsó utáni megoldás. Mindegyikőjük volt a csúcson, szóval a szakertértelmük elvileg megvan, de perpillanat eléggé junkiek. Rijkaard állítólag nagyon Henk Ten Cate függő és most a Galatasaraytől lett ki pederítve. Ami nem túl hízelgő ajánlólevél. Cúper pedig tökéletes negatív spirált írt le, most az Aris Thessaloniki vezetőedzője. Bár belőlük önmagukhoz képest egy egész pofás kis csapatot rakott össze. Az Európa Ligában tetten érhettük őket. Mentségükre szóljon, hogy egy gyenge csapatnál nem feltétlen az edző a kretén. Másik oldalról viszont, ha egy kis csapattal sem tudnak villantani, milyen alapon kapjanak nagyobbat.