A végjáték kezdete

Az elmaradt meccs miatti kavarás és a kupaelődöntők közötti elég számottevő szünet miatt sokáig tartott, mire konkretizálódott, hogy fog kinézni a véghajrá az Inter számára. Kedd óta immár tisztán látjuk mi vár ránk a következő egy hónapban.

Ahogy azt idén megszokhattuk, nagy pihenőkre nem számíthatunk a fordulók között, így Inzaghinak meccsről-meccsre komoly döntéseket kell meghoznia azzal kapcsolatban, hogy mikor ki játsszon, az alapembernek pedig mennyi pihenő férhet bele. A hátralévő mérkőzések menetrendje a következő:

23.04: Inter – Roma

27.04: Bologna – Inter

01.05: Udinese – Inter

06.05: Inter – Empoli

11.05: Juventus – Inter (Coppa Italia)

15.05: Cagliari – Inter

22.05: Inter – Sampdoria

A Bologna után tehát a kupadöntő is bejött hétközinek, ami után még két bajnoki is vár ránk. Számomra fura, hogy egy döntőt nem lehet a bajnoki meccsek után időzíteni úgy, hogy nem lesz nyári válogatott futballtorna, és ezzel a két forduló közé beszúrással a saját rendezvényét értékteleníti el valamilyen szinten a szövetség, de elég a károgásból, örüljünk hogy 11 év után ott vagyunk!

Ami pedig a bajnokikat illeti, látszik, hogy bár lesz pár trükkös idegenbeli túra, az ellenfelek egy kivételével alsóháziak, és különösebben a kiesés rémével sem kell foglalkozniuk ha a Venezia nem indul meg rohamosan felfelé. Ez mindenféleképpen előnyt jelenthet az Inter számára, a nerazzurri előnye a tabellán ugyanis vesztett pontok tekintetében is minimális, szóval a győzelmen más opció nem igazán jöhet szóba a továbbiakban. Az egyetlen jelenleg felsőházi, ezzel együtt legnehezebb hátralévő ellenfél pedig ma látogat a Meazzába.

Mourinho Romáját idén eddig kétszer pipálhattuk ki, 5-0-ás összesített gólaránnyal, mégsem szabad őket egy pillanatra sem leírni, mégpedig azért, mert eddig talán most néznek ki a legjobban. A menetrend náluk is elég sűrű, a hét elején Nápolyban vendégeskedtek és oszlatták el Insignéék bajnoki reményeit, a jövő héten pedig már Leicesterben van jelenésük, hiszen még mindig versenyben vannak az első Konferencia Liga trófea megnyerésért. Így számukra jócskán nem a mai meccs a szezon legfontosabb eseménye, ám komoly veretlenségi sorozat áll mögöttük, amit feltételezhetően nem áll szándékukban feladni. Hiányzók tekintetében egyébként Mourinho feje fájhat jobban, ugyanis Cristante sérült, Zaniolo pedig kisárgázta magát.

Az őszi találkozó gyorsan eldőlt

Inzaghi ezzel szemben csak Vidalra nem számíthat. Ha mást nem is, a chilei egész jó pihentetési opciót biztosított az elmúlt időszakban, nagy kár, hogy egy bizonyos francia bunkó büntetlenül szétrúghatta a bokáját az előző meccsünk záróakkordjaként. Pár poszton kérdés csak, hogy hogyan gondolkodik a Mister, hiszen a középpályát aligha fogja ma megrotálni, ha kizárólag a mostanában alig játszó Gagliardini és Vecino áll rendelkezésére, és a védelem átrendezése sem indokolt. Kíváncsiak vagyunk viszont, hogy visszatér-e a kezdőbe a mostanában kissé befékező Dumfries, vagy kap egy újabb lehetőséget a nevelőegyesülete ellen jól játszó Darmian. Szintén jó kérdés, hogy a másik oldalon kiválóan szereplő Perisic helyett eljön-e esetleg a hét közben gólt szerző Gosens ideje kezdőként, de ha tippelhetünk, azt mondanánk, hogy esetleg majd jövő héten. Elöl pedig gyakorlatilag bármilyen kombinációt el tudunk képzelni, a legvalószínűbb mégis a Lautaro-Dzeko páros reunionja, amit mi annyira nem szeretünk. Illetve pár hete nem gondoltuk volna, hogy ezt fogjuk írni, de Correát nem szívesen tennénk a padra jelen pillanatban, ugyanis mint azt mostanában fejtegettük, mintha helyre állt volna nála valami.

A legvalószínűbb várható kezdő azonban a következő:

Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Dzeko, Lautaro.

Ha valamiben biztosak lehetünk, akkor az az, hogy a Nord készül valamivel Mourinho fogadására.

Illetve abban is, hogy a meccset a Sport 1 adja élőben, 18.00-tól. Forza Inter!

 

(képek forrásai: viva.co.id; chiesaditotti.com)