Pofon után

A BL csoportunk végjátéka nem lett egy sikersztori, ez pedig némileg megakasztotta az Inter minden színtérre kivetítve 11 meccse tartó veretlenségi sorozatát. Bízunk azonban benne, hogy a szerdai eredmény inkább inspirálja majd a játékosokat, mintsem elbátortalanítja őket, és talán kicsit ki is józanít egyeseket (igen, Barella, rólad van szó).

A Cagliari egyébként nem néz ki túl jól, bár ők meg négy meccs óta nyeretlenek, azaz folyamatosan ikszelnek. Ez jelenleg egy 18. helyre elég, szóval megint kell majd tőlük egy acélos tavasz a bennmaradáshoz, akárcsak az idei volt. Nyilvánvalóan nem reagáltak túl jól Giovanni Simeone utolsó pillanatban való eligazolására, Joao Pedro viszont mindent megtesz, hogy feledtesse őt, már kilenc gólnál jár.

Cagliariban mindig van pár ex, ezúttal Godín, Dalbert, Zappa és Keita is pályára léphet. Nainggolant viszont már hiába keresnénk náluk, hiszen miután a szárdok kisírták, hogy ingyen távozhasson tőlünk (cserealapjént a meghiúsult Nandez bizniszben szóba sem jöhetett, nyilván…), nem sikerült vele megállapodiuk. Nandezt amúgy még mindig szívesen látnánk Milánóban, bár az uruguayi középpályások annyira nem szoktak beválni. Ma ő állítólag nem lép pályára, de így legalább senki nem fogja De Vrij-ozássel vádolni, ha télen itt kötne ki.

Apropó De Vrij! Ő állítólag végre visszatér, így összeáll a legerősebb védőtrió, mindenesetre meg kell hagyni, hogy a beugrók (DD, Rano, Dimarco) igen derekasan helyt álltak az utóbbi hetekben. Dumfries sérülése nem súlyos, így ő is kezdhet, Dzeko pedig pihen egyet Sanchez örömére, de ezt leszámítva kívülről fel tudjátok sorolni a kezdőt. Nehéz meccsre nem számítunk, bár tavaly egyszer sem volt túl könnyű dolga Conte Interének a Cagliarival.

INTER (3-5-2): Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Sanchez, Lautaro.

Meccs a Sport 1-en

Fotó: Ilgiorno.it