Az esélytelenek nyugalmával?

2015. 01. 06. Ezen a napon tudott utoljára gólt lőni az Inter a Juventus ellen, idegenben. És hogy mikor nyertünk legutóbb Torinóban? Bizony, még 2012 őszén, Stramával a fedélzeten, Militóval, Palacióval és Guarínnal a csapatban. Nem a legjobb előjelek egy olyan mérkőzés előtt, melyen az Internek minimum két gólt kellene szereznie a továbbjutáshoz.

Ugyanakkor hiába a cím, mégsem tartom esélytelennek a csapatot. Az elmúlt két, Juve ellen lejátszott mérkőzés bebizonyította, hogy a két gárda közötti, korábban oly látványos különbség már abszolút nincs meg, és az Inter teljesen egyenrangú ellenfele tud lenni a Pirlo-vezette brigádnak. A Meazzában odaajándékozott két gól ugyanakkor nagyon komoly hátrányt jelent és tényleg csak egy tökéletes meccset produkálva lehet sansz a döntőbe jutásra.

Ami az Intert illeti, jó hír, hogy Lukaku és Hakimi letöltötték eltiltásukat, így velük már az első perctől számolhat Conte. A belgának szinte kötelező jó meccset játszania, csakúgy, mint ékpárjának, Martíneznek, hiszen Sánchez hiányában maximum csak Perisic fog tudni beállni, mint ,,minőségi” cserejátékos. A másik chilei, Vidal sem lesz; sokáig elképzelhetetlennek tartottuk, hogy a jó Antonio ne Gagliardinivel pótolja majd kedvencét, de szerencsére az utóbbi órákban már egyre többet olvasni Eriksenről, aki átveheti a bal oldali mezzala szerepkört. Ha minden igaz, a múltkori butaságával Ashley Young is egy időre elvágta magát és végre tényleg Darmian kezdhet az ő helyén.

Egy szép emlék: 

 

 

Tipp: 1-3 Ronaldo, illetve Barella, Skriniar, Cuadrado (öngól)

A Sport 2 élőben közvetíti a 20:45-kor kezdődő találkozót, a stúdióban Marco Rossival, aki szakértőként lesz jelen. Szurkoljuk ki a továbbjutást, forza!