Egy előzetes, amelyben Contét dícsérjük

Nagyon sok kritika érte Antinio Contét másfél éves milánói regnálása alatt, de azt el kell ismerni: miközben a háttérben óriási baj van a klubnál, a pályán látszólag minden rendben, hiszen a csapat a bajnoki címért harcol. Úgy készülünk a Fiorentina ellen, hogy közben napról napra sötétebb hírek kerülnek napvilágra.

Bár Antonio Conte munkáját rengeteg kritika érte az elmúlt másfél évben -ezek egy része jogos felvetés-, ám most mindenképp meg kell őt védenem. Az utóbbi hetek híreit figyelembe véve és azt, hogy a Mister szerint ezek a problémák már augusztus óta ismertek a klubon belül, korántsem teremt ideális  a terep ahhoz, hogy a bajnoki címért harcoljunk.

Ehhez képest reális esélyünk van arra, hogy 2010 után ismét bajnokcsapat legyen az Inter. A BL kudarc és a várható Coppa kiesés fájdalmas tud lenni, de ezzel együtt is meg kell emelni a nem létező kalapunkat Antonio Conte előtt, mert ilyen nehéz körülmények között is tisztességgel, szenvedéllyel és többnyire eredményesen végzi a munkáját. Elképzelni sem tudjuk, hogy mennyire nehéz dolga lehet motiválni olyan játékosokat, akik egy ideje már nem kaptak fizetést és bizonytalan a jövőjük. Conte mégis hétről hétre egy olyan csapatot küld fel, amely harcosan és győzelemre játszik, hol jobban, hol rosszabbul, de a hozzáállásra sosem lehetett panasz, amióta ő  vezetőedzőnk.

Így készülünk tehát a szezon kulcsfontosságú szakaszára, amikor a Milannak EL-, míg a Juventus Bl meccsek következnek és esély lehet arra, hogy kihasználjuk a Sahtar elleni baki egyetlen pozitív hozadékát: csak a bajnokságra kell koncentrálnunk.

Ma este Firenzében, az utóbbi években oly sok bosszúságot okozó Fiorentina ellen lépnek pályára fiaink és nem lepne meg, ha ismét nehéz meccs várna ránk. Az utóbbi években lehetett akármennyire is középszerű vagy akár fos ez a Fior, mindig megszenvedtünk ellenük.

A Gazzetta értesülései szerint két poszttól eltekintve az alapcsapat fog ma este pályára lépni: Young helyett Perisic, míg Lautaro pihentetése miatt Alexis lesz a kezdőcsapat tagja. Utóbbi meglep picit, mert Conte nyilvánosan kritizálta a chileit, annak gólképtelensége miatt, de az is lehet, hogy csak motiválni akarta és most esélyt ad neki, hogy bizonyítson. Mindenesetre El Toróra tényleg ráfér a pihenő, mint ahogy Lukakunak is jól jött, hogy pihenhetett a Juve ellen.

Várható kezdőcsapatok:

Tipp: 1-2 Babacar ill. Zarate, Forlán

Szép emlék: