A küszöb előtt

Élesedik a küzdelem, elődöntőhöz érkezett a Coppa Italia 2020/2021-es kiírása: a Juventus elleni párharccal kvázi egy előrehozott fináléhoz érkeztek a felek. Ma és jövő héten ettől függetlenül nem csak a kupadöntőbe jutás lesz a tét.

Bő két hét telt el most már a Juve bajnokságbeli legyőzése óta, de ebből most teljesen eltérő karakterű meccs kerekedhet ki, mint a 2:0-s Inter-győzelmet hozó Derby D’Italia alkalmával.

–  Ezúttal a Juventus készülhet szinte teljes fegyverzetben, Alex Sandro, Cuadrado és de Ligt is a fedélzeten lesz, és ha igazak a hírek, Pirlo letükrözi majd Conte felállását, és 3-5-2-vel kezd. Az edzői pályafutását ebben a szezonban frissen elkezdő legenda elmondása szerint tanult a nemrég elszenvedett kudarcból, és most merőben más Juventust fogunk látni. Ez persze nem nagy vállalás a visszatérőit látva, de nagyon kíváncsiak vagyunk, mi újat mutatnak majd. Side note: McKennie, Arthur és Demiral játéka miatt is kinézhet majd igencsak másképp a mai ellen.

Conte ezzel ellentétben a támadójáték legfontosabb elemei közül két emberre sem számíthat, Hakimi és Lukaku hiányozni fognak az odavágóról eltiltás miatt. Felesleges is hangsúlyozni, hogy a belgára felépített taktika most miért nem fog működni, és ugye ezt is tudjuk, hogy a marokkói milyen mértékben van használva az akciók során. Az Inter mestere persze biztos nem fog kivetkőzni magából, az alap játékszituációk a szokásosak maradnak, tehát Martíneznek rengeteg fellőtt labdára és kemény párharcra, míg Darmiannak sok-sok beadási lehetőségre kell felkészülnie az említettek helyén.

 

 

Mesterünktől egyébként tényleg nem kell semmiféle meglepetésre számítani, a kezdő sípszókor kifutó csapatot egy betanított csimpánz is simán felsorolta volna múlt hét közepe (de főleg a vége) óta.

– Mindezekből és a feszített tempóból kiindulva ne lepődjünk meg, ha ez egy kifejezetten unalmas, kevés gólos derbi lesz. A Juve védelem erősebb a múltkorihoz képest, az Inter előrejátéka gyengébb, így nem nehéz megjósolni, hogy nem fognak záporozni a találatok. Ja, igen, ehhez az is hozzátartozik, hogy végre kedvenceinknek is jött most már valamiféle folytonosság a védekezést tekintve.

– Jó eséllyel minden nyílt marad jövő hétre, mikor is véget ér lényegében az őrült menet: a kupadöntőt leszámítva megszűnik a három-négy naponta való futball. Remélhetőleg azért az az egy még hozzá lesz téve…

Persze egy ilyen végeredménnyel rendes játékidő után nem lennénk elégedetlenek:

Várható (és biztosra vehető) kezdő: Handanovic – Bastoni, de Vrij, Skriniar – Young, Barella, Brozovic, Vidal, Darmian – Martínez, Sánchez.

A Sport 1 élőben közvetíti a 20:45-kor kezdődő meccset.

 

Képek forrása: sky.it, gettyimages.com