Lankadatlan éberség!

,,Addig üsd a vasat, amíg meleg” – tartja a jól ismert, jelenleg az Interrel kapcsolatosan is alkalmazható mondás. Csapatunk olyan szériát produkál, amit az idei szezonban eddig még nem láthattunk tőlük; zsinórban három megnyert mérkőzés után készülhetnek a negyedikre. A győzelem ugyanakkor egyáltalán nem ígérkezik egyszerűnek.

Ne legyenek illúzióink, az Inter játékosokból rengeteget kivett a Mönchengladbach elleni bravúros, idegenbeli győzelem – az értékelő elmaradásáért elnézéseteket kérjük. Hiába az euró milliók, amelyek focistáink bankszámláira érkeznek évente, Lukakuék is csak emberből vannak és minden bizonnyal őket is megviseli az állandó nyomás a szurkolók és a média részéről is. Persze nem akarom előre mentegetni az Intert, de a játékosok fejében minden bizonnyal már ott motoszkál a Sahtar elleni, sorsdöntő BL összecsapás – és legyünk őszinték, valójában minket is jobban izgat annak a játéknapnak a kimenetele, mint a mai mérkőzésé.

De mielőtt ezek a gondolatok szöget verhetnének fejünkben, felharsan Antonio ,,Rémszem” Conte üvöltése: LANKADATLAN ÉBERSÉG!

 

 

A mai ellenfél a Szinisa Mihajlovics által vezetett Bologna lesz. A két csapat között jelen pillanatban hat pont van a tabellán és amennyiben megismétlődne a néhány hónapja lezajlott tragikomédia a Meazzában, úgy a bolognaiak akár már az európai kupaindulást érő pozíciók közvetlen közelében is találhatnák magukat. Persze ennek semmi jelentősége nincs még a tizedik fordulóban, de ettől függetlenül is megérdemli a dicséretet Mihajlovics, aki 2019 telén még egy borzasztóan kinéző, kiesés elől menekülő gárdából csinált egy kifejezetlen kellemetlen középcsapatot.

A kalapemelés a fiatal játékosok bevetéséért is jár; Tomiyasu a maga huszonkét évével egyre stabilabb pont a védelemben, Svanberg nála is fiatalabb és mégis, kiszoríthatatlannak tűnik a középpályáról és akkor a hatalmas ígéretnek tűnő, kapusokat riogató Musa Barrow-ról még nem beszéltünk. Az ifjú tincses, Rodrigo Palacio felfedezése pedig külön pirospontot érdemel. Persze azoknak, akik követték eddig Mihajlovics pályafutását, ez a trend egyáltalán nem újdonság, gondoljunk csak a Sampdoriánál bizalmat kapó, ifjú titán Alessio Romagnolira, vagy a Milanban a korábbi Real Madrid kapust, Diego Lópezt kiszorító Gianluigi Donnarummára.

Ami az Intert illeti, jó néhány kulcsjátékos pihentetése várható, így többek között De Vrij, Martínez, de akár még Barella is a kispadon találhatja magát. Gálázásra semmiképp sincs kilátás, a fentebb már említett okok miatt sem, ugyanakkor egy szűk győzelem simán kinézhet. Kérdés, hogy a némiképp talán tartalékosabban felálló Interben mennyire fog buzogni a bizonyítási vágy. Bízzunk benne, hogy a bajnokság specialista Antonio Conte kellőképp fel tudja pörgetni a társaságot. A jelszó: lankadatlan éberség!

 

 

Kezdés 20:45-kor, a Digi Sport 1 élőben közvetít.