Érdekel ez így bárkit is?

Egy Derby D’Italia előtt nem arról akarsz írni, hogy mennyire csinál magából hülyét a komplett olasz sportélet, pláne nem arról, hogy jó darabig ez lesz az utolsó Inter meccs, amit látni fogunk. Szívesebben írnék arról, hogy milyen taktikával nyerhetünk, vagy akár arról, hogy miért nem kezdő Eriksen. Hát, ez most nem egy ilyen előzetes lesz.

Kinek van ehhez így kedve? Hányszor írtuk le, akár egy városi derbi előtt is, hogy a ‘körülményektől’ -például a két csapat helyezése, vagy a meccs tétje- függetlenül ez mindig óriási meccs. Ma viszont ez nincs így. A Derby D’Italia -számomra biztosan- fontosabb, mint a városi derbi, de a mai meccs egyáltalán nem az. Mert olyanok, akik nem értenek a futballhoz, elérték azt, hogy a juventus-Inter ma este ne legyen fontos.

Mert kit érdekel úgy egy meccs, hogy nincsenek nézők?

Kit érdekel úgy egy Derby D’Italia, hogy az érintettek a forduló nyitómeccse előtt még azon kakaskodnak, hogy legyen-e egyáltalán futball?

Kit érdekel az aranycsata, úgy hogy minden valószínűség szerint napokon belül bejelentik a bajnokság felfüggesztését?

Tökre el tudom fogadni, hogy zárt kapuk előtt játsszák le a meccseket. Azt is meg tudom érteni, ha a játékosok nem akarnak utazni és játszani, védve az idősebb szeretteiket. Ezt a totális fejetlenséget, tanácstalanságot viszont nem tudom megérteni, elfogadni sem a labdarúgó-szövetség, sem a sportminiszter részéről. Három hete képtelenek dönteni arról, hogy hogyan és miképp fejezzék be az idei szezont. Mert afelől ne legyen kétségünk, hogy itt már a kutyát sem érdekli, hogy ki lesz a bajnok, a cél az, hogy valahogyan befejezzék a szezont, már ha lesz rá módja a ligának.

A Parma-Spal mérkőzés előtti káosz, amikor még úgy tűnt, nem lesz futball. Aztán mégis lett.

Hogy mi marad most a szurkolóknak? Kérdések sokasága. Például mi lesz, ha felfüggesztik a bajnokságot 3-4, vagy akár több hétre is? Mi alapján osztják ki a nemzetközi kupaindulást érő helyeket? Ha netán mégis folytatják később a bajnokságot, akkor csonka szezon lesz? Ha csonka szezon lesz, akkor mely meccsek esnek ki a rostán?

És tudom jól, jelenleg az olasz embereknek jelenleg nagyobb gondja is van, mint ez a futball meccs. Félnek a vírustól, félnek attól, hogy a szeretteik, főleg az idősebbek, megbetegednek. Ez érvényes a játékosokra is, akik a hírek szerint azért nem akarnak játszani, mert a szüleiket, nagyszüleiket féltik, nem pedig saját magukat. Jól dokumentált, hogy a betegség elsősorban az idősebb, 70-80 év körüli emberekre veszélyes.  Senkinek sem ideális a helyzet.

Amúgy lesz egy meccs is

Azért néhány mondatot a meccsről: ez a juve gyenge. Szerintem az elmúlt évek leggyengébbje és idén nem érezni, hogy körülvenné őket a verhetetlenség aurája. A védelmük volt már jobb is, a középpályájuk unalmas, színtelen szagtalan, a támadósoruk meg Ronaldóval együtt sem jobb, mint az Interé. Persze azt ne feledjük el, hogy az idei kb. egyetlen jó meccsüket pont ellenünk fogták ki, akkor tényleg azt a juvét láthattuk, amitől joggal fosta össze magát a Serie A.

Ami minket illet, hírek szerint Eriksen még két hónap után sem áll készen arra, hogy kezdő legyen, míg az utóbbi hetekben ismét bénázgató Godín helyett Bastoni lesz a kezdő.

Az biztos, ha az Inter ma elbukik búcsút inthet a bajnoki címnek, legyen akármi is a szezon sorsa. A tét tehát óriási, kár, hogy az ismert okok miatt ez most másodlagos.

Hivatalos kezdőcsapatok:

Samir Handanovic; Milan Skriniar, Stefan de Vrij, Alessandro Bastoni; Antonio Candreva, Matias Vecino, Marcelo Brozovic, Nicolo Barella, Ashley Young; Romelu Lukaku, Lautaro Martinez.

Tipp: 1-3 gólszerzők: Zalayeta ill. IgaziRonaldo, Aron Winter, Jugovic

Szép emlék: