Lendületből

Az előző időszakokhoz képest viszonylag kevésbé feszített a naptár, a szerdai BL meccset követően ma délután a SPAL-t fogadjuk a Meazzában. Mondanom sem kell, hogy a három pont megszerzése kötelező.

Antonio Conte a mérkőzés előtt nem győzte hangsúlyozni, hogy a soron következő összecsapás a legfontosabb. Vezetőedzőnk egyáltalán nem gondol a közeljövőben esedékes rangadóinkra (Roma, Barcelona), így ismételten csak minimális rotációra számíthatunk. Borja Valero most egy hétig mozogni sem tud, úgy elfáradt az elmúlt két mérkőzésen, őt Gagliardini válthatja a kezdőben, míg D’Ambrosio játékára a szaklapok szerint leginkább Godin helyén van esély.

Skriniarnak és Lautaronak figyelnie kell, mert egy esetleges sárgalappal ők mindenképpen kihagyják a farkasfalka elleni csörtét. Jó hír, hogy Asamoah a héten már újra edzésbe állt és ha minden igaz, Sensi visszatèrése is vészesen közeleg, jövő pénteken már a padra minimum leülhet ő is.

Ami biztos, hogy csatárduónk mindkét tagja duzzad az önbizalomtól és remélhetőleg nem ma akarnak leállni a gólgyártással. Valamint az előző bajnokin viszonylag hosszú idő után újra nem kaptunk gólt, jó lenne ezt a sorozatot is folytatnia Skriniaréknak.

Ja, igen. Ellenfelünk a SPAL, akiktől idén közel sem azt a teljesítményt látjuk, mint amit az elmúlt két szezonban megszokhattunk. Ráadásul Semplici mester nem számíthat sem Faresre, sem Missirolira, illetve Di Francesco és D’Alessandro játéka is kérdéses.
Szimpatikus csapat egyébként a mai ellenfél, de őszintén szólva nem tartom valószínűnek, hogy akár egyetlen pontot is szerezzenek ma délután. Amúgy is, legyünk jó kuzinok, segítsünk rokonainknak a kiesés elleni küzdelemben és mindenképpen verjük meg a Milan közvetlen riválisait, köztük a Petagna vezette SPAL-t is.

A Digi 1 élőben közvetít, a találkozó 15:00-kor kezdődik. Forza!