Megbosszulni az őszi fiaskót

Amikor Berardi bevágta Sommernek tavaly szeptemberben, valószínűleg nagyon kevesen gondoltunk arra, hogy legközelebb egy simán megnyert scudettóval a zsebünkben futunk össze velük.

Na nem azért, mert annyira valószínűtlennek tűnt a dolog, sokkal inkább azért, mert egy kellemetlen pofon után meglehetősen ritka a hurráoptimizmus, másfelől az a vereség néhány elemben kísértetiesen hasonló volt az előző évad ínséges időszakának meccseihez, amelyek kis híján a BL-indulásunkat is veszélybe sodorták. A kisiklásunkat viszont olyannyira nem követték újabbak az aktuális bajnoki kiírásban, hogy mai napig az az egyetlen meccs, ahol nem sikerült pontot szerezni. Ellenfelünknél ezzel szemben pocsékul alakult minden, s mostanra a bennmaradás kivívása is csodaszámba menne tőlük.

A 11. élvonalbeli szezonját futó Sassuolo jelenleg öt pontnyi lemaradásban van a még bennmaradást érő helyen tanyázó Empolival szemben, emellett pillanatnyi formájuk sem túl reménykeltő: legutóbb Fizenzében szaladtak bele egy ötösbe, előtte pedig hazai pályán kaptak ki 3-0-ra a Leccétől.

A két gárda közös története Inter-szempontból egészen elsöprően indult: az első három találkozóból kettőt is 7-0-ra nyert meg a csapat, utána azonban sikerült több ronda (néha azonban nem is annyira váratlan) pofonba is beleszaladni. Olyannyira, hogy azóta a Sassuolo nem kevesebb mint kilenc sikert könyvelhetett el – mi több, volt olyan időszak, amikor zsinórban négy bajnokit nyertek meg. Ha az nem volna elég, a 2021/22-es idény utolsó bajnokiján prezentált teljesítményük miatt különösen a bögyünkben vannak, miután sikerült érdemi ellenállás nélkül asszisztálniuk a Milan bajnoki címéhez. Ezek alapján cseppet sem bánnánk, ha sikerülne hozzátennünk valamicskét a kiesésükhöz, de ezen a ponton gyorsan hozzátenném, hogy nekem különösebb gondom sosem volt velük.

Szép gólok videón:

Ami kedvenceinket illeti, a vasárnapi buli után bőven volt idő a regenerációra és a megfelelő felkészülésre, emellett az is elképzelhető, hogy a Torino ellen elmaradó rotáció jegyében több csereemberünk is szóhoz jut a kezdőben.

Várható tizenegyünk: Audero-Pavard, De Vrij, Bastoni-Dumfries, Frattesi, Asllani, Mhitarján, Augusto-Sanchez, Lautaro

Mikor: 20.45

Hol: AMC Mikro (vagy Sport1)