A derbi napja – egy nagy visszatérővel

Azok, akik már hosszú ideje követik a blogot, az évek során megtapasztalhatták, hogy szinte teljesen lecserélődött a szerzői gárda. A család, vagy éppen a munka sokaknál közbeszólt, ezért nem olvashatunk már cikkeket egészen kiváló bloggerektől. Sokaknak feltűnhetett, hogy a remek elemzéseiről is ismert _bimre_ sem ír már posztokat a blogra. Most viszont a tékozló fiú visszatért és – ha minden igaz – újfent emelni fogja oldalunk színvonalát. Kezdésképp rögtön egy közös poszthoz kellett megválaszolnia öt különböző kérdést, szerzőtársaival egyetemben. Hiszen a Derby della Madonninához dukál egy hosszabb lélegzetvételű iromány.   

 

A Nerazzurri Blog közössége így reagált _bimre_

visszatérésének hírére.

 

– Ki számít jelen helyzetben esélyesebbnek a milánói derbin?

_bimre_: Elképesztően ikszes ez a meccs, a sportformánk nem valami kiváló. Azért sírni nem fogok, ha nyerünk.

Bobogoal: Inter. Ha nem a Milan kapusa lesz a mezőny legjobbja, akkor nyerni fogjuk a meccset. Gyorsabban játszunk, mint a Milan, középpályánk sokkal jobb, reméljük a helyzeteket is sikerül belőni.

Hibarin: Nagyon háromesélyes ez a meccs. Abban bízom, hogy a fejek végre tisztábbak lesznek, mint az elmúlt hetekben, valamint, hogy a Milan jobban fog szenvedni, mint mi.

ninogoffredo: A jobb csapatunk és edzőnk nekünk van, de az őszi, kuzinok elleni rangadók az utóbbi években annyira nem mennek jól – még a Giampaolo-érában is csak kettővel vertük őket. Mivel a Milan sincs élete formájában, én egy döntetlenre látom a legnagyobb esélyt.

Rolkó: Számomra ez egy totálisan x-es meccsnek tűnik. Mindkét oldalon akadnak kisebb-nagyobb problémák, de kb. ugyanennyi érvet fel is tudunk sorolni, mik lehetnek itt és ott a nyerési pontok. Azért remélem, elég motivációt jelentenek a bajnokság végi dolgok…

touristique: A Milan. Egyszerűen azért, mert kevesebb zűr van a csapatuk körül, ott folytathatják, ahol tavaly abbahagyták. A védelmük is stabilabbnak tűnik, egy olyan pont, amivel Inzaghiéknak gyorsan kezdeniük kellene valamit.

– Lesz Lukaku-Ibra ketrecharc a VIP páholyban?

_bimre_: Remélem. Több, mint időszerű, hogy valaki összecsomagolja a nagypofájút.

Bobogoal: Igen. Lukaku már posztolta is, hogy egész éjjel tűvel szurkált egy Ibra bábút. Sok esélye nem lesz a svédnek.

Hibarin: Aligha hiszem, Ibra halálosan fél, hogy Lukaku mamája újabb átkokat szór rá.

ninogoffredo: Jó nagyra fel lett fújva ez a lufi. A másik oldalról nézve viszont mégis jó, hogy van két ilyen karaktere mindkét csapatnak. Nem egy Messi-Ronaldo rivalizálás, de legalább a miénk.

Rolkó: Nem, Ibrahimovic már felnőtt, érett ember módjára viselkedik. Oh, wait…

touristique: Lol, emlékszem, hogy nemrég még arra kerestük a választ, lesz-e zűr köztük a pályán. Szerintem ennek a balhénak most már vége, Ibrahimovic pedig soha nem lesz már kezdő az Inter ellen.

– Kit utálsz a legjobban az ellenféltől és miért Theót?

_bimre_: A 90.percben 5-0-nál több, mint időszerű, hogy valaki összecsomagolja a kis patkányt.

Bobogoal: Senkit sem utálok tőlük.

Hibarin: Szegény francia legényünket sose érti meg senki. Persze, ha valaki artikulálatlanul pofázik mindenkinek, ész nélkül dobálja magát ha valaki hozzáér és alattomosabb a pályán mindenki másnál, akkor ne is csodálkozzon rajta.

ninogoffredo: Theót, mert eddig legalább rá lehetett sütni, hogy hiába aktívkodik elöl, a védekező fázisban folyamatosan cserben hagyja a társait. Most viszont már utóbbiban is egészen jó, emellett pedig az arca is nagy. Sajnos a kuzinoknak tényleg van egy jó balhátvédjük.

Rolkó: A francia seggfej megtestesít elég sok mindent, amit rühellhetünk egy futballistában – igazából elég megnézni egy meccsért, önmagukért beszélnek a képsorok. Nagyobb sérülést ugyan nem kívánok neki, de bízom benne, hogy meccs után a vereség mellett a lába is fájdogál majd egy-két napig.

touristique: A keret nagy részével nem lenne semmi bajom, de pár játékos kihúzta a gyufát, elsősorban az ősbarom Theo, de a mutogatós Calabria és a nagyszájú Tonali is bekaphatja.

 

A francia sokaknak a bögyében van, minden

bizonnyal Dumfriesnek is…

 

– Dzekoval vagy Correával kezdenél?

_bimre_: Azért Dzekoval, mert ő nem fog tudni hozzátenni csereként, kezdőként viszont akár egy gól is benne lehet. Correát én bírom, hozzá fog tudni tenni csereként is.

Bobogoal: Correa. Dzeko napról-napra egyre lassúbb. Kedden sem volt gyors, a meccs meg ugye szombaton lesz.

Hibarin: Correával, főleg, hogy talán végre pislákol benne valami, remélem végre a sérülések is elkerülik. Dzekot én már elengedtem, de azért örülni fogok minden jó megmozdulásának.

ninogoffredo: DzeCoval. Na jó, ezt a béna szóviccet félretéve Correával, hiszen vele sokkal jobban működik Martínez. Lásd; tavalyi kupaelődöntő, visszavágó.

Rolkó: Egyértelműen Correával. Élénkek az emlékeim a tavaszi kupaderbyről, mikor is Martínezzel együtt megmajmolták a Milan védelmét.

touristique: Sokakkal ellentétben nekem eddig tetszik Dzeko idei játéka, de tény, hogy limitálni kéne a játékperceit. Correa ha egy kicsit jobban koncentrálna, állat lehetne. Kezdjen ő (nem fog)!

– Kombinált Milan-Inter kezdő 11? 3-5-2-ben és 4-2-3-1-ben.

_bimre_: Maignan – Skriniar, Tomori, Bastoni – Theo, Tonali, Brozovic, Barella, Gosens – Lukaku, Martínez
Vs
Maignan – Darmian, Tomori, Skriniar, Gosens – Brozovic, Barella – Theo, Calhanoglu, Leao – Martínez

Bobogoal: Kapus (sajnos) mindkét esetben: Maignan.
3-5-2: Skriniar,De Vrij, Hernandez- Dumfries,Barella,Brozo,Chalha,R.Leao-Ibra,Martinez.
4-2-3-1: Florenzi,Skriniar,Tomori,Hernandez- Brozo,Barella – Dumfries, Diaz, R.Leao-Lukaku.

Hibarin: Onana – Skriniar, Tomori, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozovic, Tonali, Theo – Lukaku, Lautaro
Maignan – Dumfries, Srkiniar, Tomori, Theo – Brozovic, Barella – Leao, Calhanoglu, Correa – Lautaro

ninogoffredo: Gondoltam, hogy én legyek-e az, aki mindkettőhöz csak Intereseket rak be, de azért van már legalább két/három jó játékosa a kuzinoknak is.
3-5-2: Maignan – Skriniar, de Vrij, Bastoni – Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Theo – Lukaku, Lautaro.
4-2-3-1: Maignan – Darmian, de Vrij, Skriniar, Theo – Brozovic, Bennacer – Lukaku (igen, amolyan Roberto Martínezesen), Calhanoglu, Leao – Martínez.

Rolkó: Maignan – Bastoni, Skriniar, Tomori – Hernandez, Tonali, Brozovic, Barella, Dumfries – Leao, Lukaku.
Maignan – Hernandez, Skriniar, Tomori, Dumfries – Brozovic, Barella – Leao, Calhanoglu, Messias (?!) – Lukaku.

touristique:
3-5-2: Maignan; Skriniar-Tomori-Bastoni; Dumfries-Barella-Brozovic-Calhanoglu-Hernandez; Lukaku-Leao.
4-2-3-1: Toldo; Maicon-Nesta-Maldini-Zanetti; Cambiasso-Seedorf; Figo-Kaká-Ronaldinho; Crespo

A mérkőzést a SportTV élőben közvetíti 18:00-tól, előtte felvezető is lesz. Szurkoljuk ki a győzelmet, Forza Inter! 

Oldalunk egyik alapítójának, Csáki Csabinak – csabinter – és párjának, Nórinak pedig ezúton is sok boldogságot kívánunk!