Hagyjuk a jóslatokat

Beszélhetnénk újfent győzelmi kényszerről, de az már nem is fejezné ki eléggé, hogy mennyire csak a három pont lenne elfogadható ma az Intertől ahhoz, hogy tapadjon az éllovas Milanra. A helyzet ráadásul az, hogy a szerkezet legfontosabb építőeleme, Brozovic nélkül ez a mai, Fiorentina elleni meccs megint teljesen véletlenszerű irányt vehet.

Az olyan tényezőkön kívül, mint koncentráció, szerencse, helyzetkihasználás (ugye Dzeko?) rengeteg múlhat azon, hogy egy hét alatt Inzaghi mit agyalt ki horvát registánk helyetteítésére. A lehetőségek listájáról a „betesszük Vecinot, Barella pedig visszább lép” sikeresen lekerült a múlt heti káosz után, ugyanezt a receptet Gagliardinivel pedig már a Sassuolo meccset követően kihúzhattuk. Maradt tehát Vidal, de nem lepődnénk meg, ha ezúttal valami szerkezeti változtatást is megfigyelhetnénk a középpályán, esetleg valami duplaszűrő-szerűséget a szokásos formáció helyett.

Más nagy meglepetés nincs, De Vrij sem épült fel, Ranoból is elég volt múlt héten, úgyhogy a mindig megbízható D’Ambrosio kerülhet a védelem jobb oldalára, Skriniar pedig középre. Elöl Dzeko-Lautaro, fáradtságra most egy csendesebb hét után végre nem panaszkodhat senki.

Nehézkes volt a játék a teljes szétesés túloldaláról visszahozott Genoa, a szervezett Torino, vagy a villámgyorsan kontrázó Sassuolo ellen? Nos, üdvözletét küldi a Fiorentina, akiknél a rendkívül tehetséges edző, Vincenzo Italiano munkája szép lassan kezd beérni. Stabilan beékelték magukat a felsőházba, nehezen verhetőek, Vlahovic eladása pedig látszólag egyáltalán nem zavarta meg őket, szépen robognak tovább a megkezdett úton, csak most már Piatek góljaival. Hiányzók viszont náluk is lesznek, sőt, két kimondottan fontos játékost nélkülöznek majd Bonaventura és Amrabat személyében.

És hogy mire számíthatunk? Nekünk momentán lövésünk sincs, de hátha köztetek, kommentelők között elbújt pár nagyobb jóstehetség.

Várható kezdő: 

Handanovic; D’Ambrosio, Skriniar, Bastoni; Dumfries, Vidal, Calhanoglu, Barella, Perisic; Dzeko, Lautaro.

A meccs 18.00-tól látható a Sport1-en.

(kép: football-espana.net)