Nulla hibázási lehetőség

Eredményeket tekintve száguld a két legnagyobb rivális, így hát a mai torinói kirándulás, illetve az összes, szezonból fennmaradó meccs egy minidöntővel ér fel. Ráadásul most több váratlan, de annál fájóbb probléma ütötte fel a fejét…

Azzal nem mondunk újat, hogy az Inter játékának alfája és ómegája maga Marcelo Brozovic. Szintén nem találjuk fel a spanyolviaszt, ha ebből olyan következtetést vonunk, miszerint nélküle bárhol, bárki ellen csökkennek az Inter győzelmi esélyei – erősebb csapatokkal szemben ráadásul szignifikánsan. Ez van, ezt a békát le kell nyelni, a vezetőség valamiért úgy döntött, hogy télen nem fontos egy helyettest hozni a horvát mögé, így vész/félmegoldásokkal kell operálni a hiányában. Ma, Torinóban ez lesz a helyzet, ugyanis Brozo a Liverpool elleni vádlisérülést nem heverte ki teljesen, így elővigyázatosságból nem is kapott helyet a keretben. Ugyanez igaz de Vrijre is egyébként, aki szintén nagyon fontos elem a gépezetben, pláne mostanság, amikor kezd visszajönni végre a formája.

 

Na, hogy boldogultok nélkülem?

 

Nagyon nehéz 90 perc lesz tehét Belottiék ellen, akik Juric irányítása alatt viszonylag stabil csapat benyomását keltik – annak ellenére, hogy mostanság egészen arcpirító eredményeket is produkálnak. Nem az utóbbi kategóriába tartozott a három fordulóval ezelőtti Juve elleni városi derbijük, amit teljes egészében láttam, és mondhatom, simán benne volt a Bikák győzelme abban a meccsben.
Még egy szempontból lesz érdekes figyelni a pályán zajló eseményekre: a hazaiak középső védője, Bremer nyártól jó eséllyel már fekete-kékben fogja megkeseríteni a támadók életét, tehát… Akár devrijezhetne is egyet.

Mindezektől függetlenül persze nyilván nem kell megijedni, ha egy csapat a bajnoki címre hajt, annak így vagy úgy, de ilyen helyzetben is nyerni kell valahogy, hovatovább karaktert kell villantani. Valahogy úgy, ahogy kedden tették a srácok az Anfielden. Az utóbbi egy hét történései jó alapot szolgáltathatnak mindenkinek a fennmaradó bő két hónapra, így igazából sok okunk nincs kételkedni Barelláékban – ettől függetlenül jobb félni, mint megijedni. Pláne mivel minden mértékadó forrás a játékon és formán kívüli Vecinot jelöli a kezdőbe Brozovic helyén. De Vrij helyettesén nem kell aggódnunk igazán, D’Ambroval a csapatban az Internek nem igazán sikerül gólt kapnia a most futó idényben.

Várható kezdő a Gazzetta szerint: Handanovic – Bastoni, Skriniar, D’Ambrosio – Perisic, Calhanoglu, Vecino, Barella, Dumfries – Martínez, Dzeko.

20:45-kor kezdés, a Sport2-n követhetjük az eseményeket.