Van új a nap alatt?

2019 tavaszán még aligha gondoltuk volna, hogy a legközelebbi, Spalletti aktuális csapatával való összecsapásokon a bajnoki címért fognak küzdeni az együttesek. Már pedig nagyon úgy tűnik, hogy jelenleg ez a helyzet; egy nagyon kiélezett mérkőzés várhat kedvenceinkre a Maradona Stadionban. 

A csapatok őszi találkozóján sem spróroltak az izgalmakkal a játékosok. A Napoli ugyan vezetést szerzett, de az erősebb kerettel bíró Inter viszonylag hamar fordított és kényelmes, két gólos előnyre tett szert. Ebben a helyzetben aztán mindkét edző hű maradt önmagához és miközben Spalletti még véletlenül sem akart belenyúlni a találkozóba (hányszor kértük számon emiatt még annak idején?), addig Inzaghi szinte a fél csapatot kicserélte (vajon még hányszor fogjuk emiatt számonkérni?). Ez a fajta meccselés a vendégeknek jött be sokkal jobban, hiszen a minőségileg igencsak meggyengülő Inter ellen nagyon hamar egyenlítettek és ez után is csak a szerencsétlenségükre foghatták, hogy a végén nem vittek el legalább egy pontot a Meazzából.

 

Spalletti (a földön) sem hitte el, hogy Mertens a legvégén
közvetlen közelről fölé bombázta a ziccert

 

És ugyan ki várhatta el a hatvan év feletti Spallettitől, hogy így rendbeteszi az előbb Ancelotti, majd Gattuso kezei közül is kicsúszó nápolyi keretet? Koulibaly a régi önmagát idézi, Ruiz és Zielinski lubickolnak, Mertens villog és még Juan Jesus is újra védőnek tűnik. A sérülések ugyan rányomták bélyegüket a csapat teljesítményére, de még így is elkerülte őket a teljes összeomlás, melynek köszönhetően a huszonötödik fordulóban egy esetleges győzelemmel át is vehetnék a vezetést a tabellán.

Ehhez persze Inzaghinak és legénységének is lesz egy-két szava. Hiába a Roma elleni, viszonylag sima győzelem a kupában, az igazán fontos az lett volna, hogy pár nappal korábban ne engedjük felzárkózni magunkra kuzinékat. A bosszantóan elbukott meccset követően most az előbbieknél is nehezebb feladat vár az Interre, de Inzaghi és csapata már oly sokszor kápráztatott el bennünket a mutatott játékkal; miért ne jöhetne most is egy látványos visszapattanás? 

 

Sánchez a Roma ellen már jóvátett valamennyit a hibájából;
reméljük, kitart a jó formája…

 

Bastoni ugyan biztosan nem lesz ott a csapatban és a vezetőedzőnk is a lelátóra kényszerül, de ettől függetlenül még mindig az Interé az erősebb keret, a minőségibb játékosok. Ráadásul ők is tudják, mennyire fontossá vált ez a találkozó a bajnoki álmok szempontjából, így remélhetőleg nem lesznek idő előtti cserék, felelőtlenül eladott labdák és talán Handanovic is  rátalál a néhány évvel ezelőtti önmagára. A nápolyiak ellen általában jól megy neki…

Várható kezdők a Gazzetta szerint: 

Napoli (4-2-3-1): Ospina; Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Mario Rui; Lobotka, Fabian Ruiz; Politano, Zielinski, Insigne; Osimhen

Inter (3-5-2): Handanovic; Skriniar, de Vrij, Dimarco; Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Lautaro, Dzeko

Kezdés 18:00-kor, a Sport2-n élőben követhetjük a találkozót.