Pörögjön tovább az Inter-henger!

Még szinte fel sem ocsúdtunk a kiváló első fordulós Inter teljesítményt látva, ma este már itt is második forduló, benne pedig egy papíron igencsak könnyűnek ígérkező Verona-Inter mérkőzéssel.

Ez támasztja alá a Hellas Verona egész nyara is. Csak nagy jóindulattal lehetne azt mondani, hogy erősödtek. Velük kapcsolatban a legfontosabb történés az volt, hogy sok konfliktus után Ivan Jurics köszönte szépen és inkább áttette a székhelyét Torinoba, ezzel pedig az elmúlt pár év fő pillérét veszítette el az együttes. Juriccsal tudtak ugyanis végre szintet lépni, betonbiztos felső-középcsapat voltak, akik bárki orra alá borsot tudtak törni. Főleg azt nézve vakarhatjuk a fejünket, hogy ki érkezett a helyére, aki nem más, mint a Romával BL elődöntőt elérő Eusebio Di Francesco. Akkor mindenki azt hitte, hogy a Roma rátalált a következő nagy olasz edzőgeneráció egy sikerkovácsára, ehhez képest pedig elég hamar véget ért a pályafutása az olasz fővárosban, amelyet két sikertelen próbálkozás követett a Cagliarinál és a Sampdoriánál. Nem igazán találta meg az útját, könnyen lehet, hogy ez lesz az utolsó lehetősége nagyot alkotni. Az Sassuolo ellen bár vereséget szenvedtek az első fordulóan 3-2-re, voltak reményre okot adó pillanataik és végül is a keretükben se történtek nagy változások. A kapuból Silvestri ment el, illetve talán Dimarcot érdemes még megemlíteni, aki az egyik legjobb játékosuk volt az előző idényben, ehhez képest pedig Hongrát, Barakot és Simeonét lehetne a komolyabb érkezők között említeni. Előbbi két játékos kezdő volt az első fordulóban, míg az utóbbi a héten csatlakozott a kerethez. Szóval az első forduló alapján ítélve is, bár játékosanyagban nem lettek gyengébbek és továbbra is három védős rendszerben játszanak, Di Francesconak valószínűleg még sokat kell dolgoznia azon, hogy a Jurics által letett munkát ő is tudja hozni.

Ehhez képest az Inter szinte gálázott az első fordulóban. Simone Inzaghi keze-nyoma már tetten érhető a csapat játékán, még ha sok játékelem itt is maradt velünk Antnio Conte elmúlt két idényéből. Mindenképp lehet üdvözölni, hogy a középpályások mozgása végre nem olyan kötött és merev, mint az előző két idényben, ami sokat fog segíteni abban, hogy plusz kreativitást vigyen a csapat a játékba, illetve így talán a kiismerhetőség is csökkenni fog. Ezt próbálta Ausilio és Marotta még egy szinttel megemelni a héten Joaquín Correa leigazolásával, aki a kreativitásával sokat dobhat a csatársorban levő variációs lehetőségeken.

 

 

A vezetők elmondása szerint ezzel le is zárult számunkra a bejövő átigazolási piac, így összességében elmondható, hogy Inzaghi már szinte teljes kerettel vághat neki a ma esti találkozónak. Hiszen visszatér a keretbe Lautaro Martínez, aki letöltötte az eltiltását és a kisebb sérülését is maga mögött hagyta. A sérültek listáján van még Alexis Sanchez, aki a héten végre visszatért Milánóba és a legfrissebb pletykák szerint szeptember második felében térhet vissza. Rajta kívül még Roberto Gagliardini nem lesz elérhető, akinél egyelőre nem lehet tudni mikor tud visszatérni a teljes értékű edzésmunkához. Fontos még kiemelni, hogy Satriano és Agoume is a keret tagja maradt, ami lehet azt vetítik előre, hogy minimum az ősz folyamán az Internél töltik az idényt. Az kezdőben sok változás nem lesz az előző hézhez képest, mindössze annyi, hogy Sensi helyét Lautaro veszi át, így pedig visszaállunk 3-5-2-es hadrendre. A csapat tagjai kirobbannak az önbizalomtól, remek a hangulat a játékosok között, így igencsak meglepődnék, ha ma nem győztesen vonulnának le a pályáról, még ha valószínűleg nem is lesz olyan könnyű dolguk, mint az előző héten volt.

A várható kezdő (3-5-2): Handanovic-Skriniar-De Vrij-Bastoni-Darmian-Barella-Brozovic-Calhanoglu-Perisic-Lautaro-Dzeko. Kezdés 20:45-kor, a Sport1 élőben közvetíti a meccset!

 

/Hibarin posztját olvashattátok, technikai okok miatt az „én tollamból/

 

Képek forrása: eurotips.co.uk, sempreinter.com