A kör bezárul

Az őszi szezon ugyan jó néhány csalódást keltő eredményt hozott, a mélypont talán mégis a Napoli ellen megnyert bajnoki volt. Sokunknak itt lett igazán elege Conte meccseléseiből és bizony megkérdőjeleztük vezetőedzőnk fizetésének jogosságát is. Azóta szerencsére rengeteget változott a csapat és többféle módon is megtanultak győzni a srácok. A BL helyért küzdő nápolyiak otthonában nyerhetünk valódi bizonyosságot arról, hogy mekkorát is léptünk előre. 

Nem mintha olyan sokat kellene bizonyítanunk bárkinek is. Az Inter jelenleg egy tizenegy meccses győzelmi sorozatnál tart a bajnokságban, amely során sikerült felülmúlni az Atalanta, Milan, Lazio hármast, valamint a mumus Sassuolót is. Ha kellett, szinte egész meccseken feladtuk a labdabirtoklást és a kontrákra építettünk; de volt, hogy kilencven perces gyömöszölés során sikerült mattolni az ellenfelet.

A ma esti ellenfél az a Napoli lesz, akik egy kifejezetten nehéz szezon végén próbálnak beérni a negyedik helyre. Gattuso összességében nem gondolom, hogy rosszabb munkát végezne, mint mondjuk a kuzinoknál Pioli, de Koulibaly egész szezon során nyújtott, kiegyensúlyozatlan játéka, Bakayoko nehéz beilleszkedése, valamint a támadóik számtalan hiányzása jelentősen negatív irányba vitte el az eredményeiket. Politano ugyanakkor mintha fejlődött volna és ugyan még mindig fájdalmasan egy lábas – a Milan elleni találkozót pont egy borzasztó jobbossal döntötte el -, érdemes lesz odafigyelni az ő teljesítményére.

Rhino mester a rangadókon ugyan egy fokkal jobban meccsel, mint mondjuk Fonseca, de azért így is bőven ki lehetett volna hozni többet a déli együttesből a nagy meccseken. A Partenopei egyébként az elmúlt nyolc bajnokijából hatot is megnyert, tehát azt semmiképp sem mondhatjuk, hogy rossz formában lennének. A Juventus veresége pedig minden bizonnyal még jobban fogja őket ösztönözni az este során.

Az Internél sérülés miatt nem léphet pályára Perisic (milyen kár!), valamint Vidal és Kolarov sem (,,milyen kár!”). Barella ugyanakkor visszatér a középpályára, ahol a legnagyobb kérdés talán az lesz, hogy Sensi kezdhet-e a többnyire csak alibiző Eriksen helyén.

A választ 19:45 után kapjuk meg, a mérkőzést pedig egy órával később a Digi Sport 1 élőben közvetíti. 

Probabili:

Imádom

Tipp: egy szörnyű, nézhetetlen 0-0.

Forza!