Az elnapolt forduló

Megvolt a válogatott- és vírusszünet utána visszatérés, az eredmény pedig tökéletesen illeszkedik a pihenő előtti sormintába. Ma este pedig a pár hete elmaradt Sassuolo elleni meccs pótlására is sor kerül.

A hétvégi, Bologna elleni meccsen pontosan azt kaphattuk, amit a nemzeti csapatoktól visszatérő, néhány sérüléstől és fertőzéstől is sújtott csapattól várhattunk. Kockázatmentes játék, pár magasabb minőségű helyzet, egygólos győzelem, és némi fáradtság az agyakban. Mihajlovicék előtt természetesen le a kalappal, jól fociztak, de a védelem eszén ritkán sikerült túljárniuk, ha pedig tiszta lövőhelyzetbe kerültek, azt vagy elkapkodták, vagy Handanovic védett – és igen, egy-két szép mentésre szükségünk is volt a kapitánytól.

A védelemben Ranocchia vette át a lábadozó de Vrij helyét, és egy elcsúszást leszámítva elfogadható teljesítményt hozott, a tőle már-már megszokott módon. A középpálya legkomolyabb hiányzója Perisic volt, akit Young pótolt, nem jól, de a gólból így is kivette a részét azzal, hogy játékba hozta Bastonit, aki balszélsőket megszégyenítő módon tekerte a labdát Lukaku fejére. A második félidőben Conte Sanchezt hozta be Martínez helyére, a chileitől pedig kvázi lehetetlen volt szabályosan elvenni a labdát, vagy legalábbis a Bologna játékosai mindig megtették neki azt a szívességet, hogy felrúgták, vagy ellökték. Az Inter így több, jó helyről járó szabadrúgáshoz is hozzájutott, amik ugyan végül csak mérsékelten voltak veszélyesek, de legalább jó sok időt elcsentek a meccsből. A végére azért pár játékos elkészült, például Brozovic, aki egy elrontott passz után kénytelen volt kisárgázni magát, sőt, Bastonit is erre késztette. Ők ketten tehát biztos nem játszanak este a Sassuolo ellen.

Ahol így hiányzókból nem lesz hiány egyik oldalon sem, az Interből az eltiltottakon kívül Perisic mellett Kolarov sem lesz, de Vidal játékára sem tennénk pénzt. A vendégeknél viszont súlyosabb a helyzet, hiszen Romagna, Berardi, Caputo, Defrel és Bourabia sérültek, Ayhan vírusos, illetve Muldur, Locatelli és Ferrari szereplése is kérdéses. Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire stílusos focit játszik a Sassuolo De Zerbi edző vezetésével, ennyi kulcsember hiányában azonban aligha képviselik ugyanazt a játékerőt. Kérdés, hogy mernek-e majd ugyanolyan nyíltan focizni, mint általában, vagy, hogy mennyire eredményesen valósítanának meg egy védekezőbb taktikát– a Sassuolo valahogy nagyon nem az a buszparkolós csapat.

Conténak azért nem kevés opció áll rendelkezésére Bastoni és Brozo pótlására, itt az a kérdés, hogy ki borítja fel legkevésbé az idény 90%-ában látott mechanizmusokat. Ballábas középhátvéd például kapásból nem áll rendelkezésre, így vagy De Vrij lesz a hármas jobb oldalán, Ranocchia középen, Skriniar pedig a balon, vagy egy sorral hátrébb nézhetjük meg Darmiant, Rano pedig padon kezd. Személy szerint talán ez utóbbi megoldás tetszik jobban, hiszen így nem kell két kulcsvédőnket is kedvelt pozícióján kívül megnéznünk – ősszel a Parma ellen láttunk valami hasonlót, és az nem annyira működött. Brozovic kvalitásait sajnos egyetlen másik középpályásunk sem személyesíti meg egy személyben, így itt is kompromisszumok jönnek. Jó megoldásnak tűnhet az olasz válogatottat registaként kitűnően mozgató Sensi, de tudjuk, hogy ő nem igazán élvezi Conta bizalmát. Eriksen védelem elé rendelése talán számára is megfelelőbb opció, ez esetben pedig valószínűleg Gagliardini fog bal oldali mezzalát játszani.

A várható kezdő jelen pillanatban legalábbis ez:

Handanovic; Skriniar, De Vrij, Darmian; Hakimi, Gagliardini, Barella, Eriksen, Young; Lukaku, Lautaro Martinez. 

A meccset pedig a Digi Sport 2 adja, a BL miatt korai kezdés 18.55-től!