Egy nyugodt este- erre volt szükségünk

A Gladbach elleni léleknyugtató és reményt adó győzelmet követően azt vártuk, sőt, személyszerint követeltem a srácoktól, hogy a Bologna ellen egy egyértelmű, magabiztos siker érkezzen. Megkaptam, örülök, rendben van, már a szerdán jár az eszem.

Barella és Lautaro pihenőt kaptak, legalábbis kilencven pernyi robotolás alól felmentést, míg a Skriniar-De Vrij-Bastoni trió ismét együtt játszhatott, holott szombat délelőtt még arról lehetett olvasni, hogy a hollandot már a BL meccsre tartalékolná a Mister. Végül az említett duót nem számítva a legerősebb tizenegy mehetett fel a Palacióval, illetve Medellel (a védelemben!) felálló Bologna ellen.

Hogy mit kaptunk ettől a meccstől? Csupa pozitívumot. Gólt, sőt gólokat olyan egy játékostól, akinek nagyon szüksége volt már egy kis lelki fröccsre, egy remek Brozovicot és ami a legfontosabb: végre egy kompakt, szervezett, határozott és gyors, vagy legalábbis gyorsabb futballt játszó Intert.

Menjünk sorrendbe: Hakimi a kezdeti jó rajtot követően, erősen visszaesett, miután elkapta, jobban mondva nem kapta el a koronát. A Derby-n indult meg a mélyrepülése, majd a Real elleni két vereséggel teljesedett ki a negatív szériája, de végre kaptunk tőle egy aprócska adagot abból, amit várunk tőle hosszú-hosszú éveken át.

Brozovic. A horvátot már oly sokszor elküldtük volna, hogy már picit haragszom is magamra, magunkra, Inter szurkolókra emiatt. Persze az ő személyisége magában hordozza azt, hogy csak végletekben lehet gondolkodni róla, de azt látni kell, hogy ha neki megy a játék, akkor sokkal gördülékenyebb az Inter futballja. Tegnap este vezér tudott lenni és reménykedhetünk, hogy visszakapjuk azt a Brozot, aki Spalletti irányítása alatt a legjobb formájában játszott.

És végül a csapatunk. Kaptunk már ebben a szezonban jó pár fájó pofont, többnyire a BL-ben de a bajnoki kudarcok sem kerültek el minket. Úgy tűnik, kezdünk kilábalni a válságból. A játékunk egyre inkább hasonlít a tavalyihoz és bár a Bologna ellen se úsztuk meg kapott gól nélkül, talán reménykedhetünk, hogy a védekezésünk is elindul egy jó irányba.

Mennyivel másabb lesz a szerdai BL-meccsre, reménykedve, sőt, szerintem továbbjutásra esélyesként nekimenni, úgy, hogy a bajnokságba is rendeztük a sorokat. Az oly sok kritikát kapó -joggal- Conténak most jár a pacsi, mert nagyon jó válságmenedzsernek tűnik, még akkor is, ha ezt a válságot ő maga kreálta több hibás döntésével.

Összefoglaló: