Fel, fel!

Az utóbbi hetekben minden fronton olyan helyzetbe hozta magát a csapat, hogy néhány forduló után eljutottunk a „most már nem szabad hibázni” szintre. A Torino ideális ellenfélnek tűnik a felzárkózási folyamat megkezdéséhez.

Bár alapesetben a válogatott szüneteket sokan a pokolba kívánjuk, ahogy arról szó volt, most több szempontból sem jött rosszul. Igaz ugyan, hogy néhány játékos (Bastoni, Barella, Vidal) így kissé csapágyasra lesz/van hajtva, de a másik oldalról pedig lehetősége volt Conténak és néhány egyéb futballistának szusszanni, és maximálisan rákoncentrálni az elkövetkező feladatokra. Azokra a teendőkre, amik az elmúlt időszakhoz megszokott módon ismét egy erőltetett menet közepette jönnek, tehát továbbra is egymást fogják érni a bajnoki és a BL-ütközetek.

A mai napon a Serie A-t gyengén kezdő, halom gólt kapó Torino lesz az ellenfél, akiket azonban egy másodpercre sem szabad lebecsülni, már csak a múltból kiindulva sem. A gyenge szereplésük kis szerencsével lehetne ennél sokkal jobb is, Giampaolo együttese az utóbbi néhány fordulóban hihetetlen körülmények között bukott el győzelmeket a Lazio és a Sassuolo ellen is – kissé csalóka tehát az a majdnem kieső hely a tabellán. A múlt kísérteteiről: szomorított már el minket Belotti, Verdi és Sirigu is, ők mindhárman a pályán lesznek, viszont Lukics és Baselli nem, közülük főleg utóbbiról villanhat fel pár rosszabb emlék. Persze ilyenkor eszembe jut, hogy egy nagyra nőni igyekvő Internek miért is kéne félnie másod- és harmadvonalas focistáktól?! Ennek szellemében maradjunk csak egy Torino-tagnál: legyen rossz napja Boungiornónak!

A szünet alatt történt események fekete-kék háztájon is, úgy mint: Brozovic és Kolarov is megfertőződtek, a chilei kapitány beugatott az Internek, felcsendült több helyről is az Eriksen-nóta, és így tovább. Ebből a legérzékenyebben az első említett érdekel minket, ugyanis a horvát végre kezdett értelmezhető formába lendülni – reméljük, nem lesz sokáig távol. A többi dolog igazából maximum egy ilyen említésre érdemes, csak kisebb bosszankodásra adnak okot, egyébként szépen le lehet őket söpörni az asztalról.
A jó hír, hogy Lukaku újbóli formába hozásával nem igazán kell foglalatoskodni, azt a válogatottban megtette ő maga, illetve Bastoni és Barella számára is komoly löketet adhatott ez a pár nap a Squadra Azzurrával. Ja, el ne felejtsem: abszolút nem sértődnénk meg, ha Vidal átmentene kicsit a Chilében látott eredményességéből ide is. Szép dolog a mezőnymunka, de az még pontot nem jelentett.

 

Szóval ilyet, Inter-mezben, légy szíves. Köszi!

 

Summa summarum: éppen elég rossz dolog történt már eddig az új idényben, ideje azokat elhagyni, és komolyan begyújtani a rakétákat. Komolyan hiszek abban, hogy utóbbi szerkezetek nem csak a képzeletemben léteznek.

 

Várható kezdő: Handanovic – Bastoni, Ranocchia, D’Ambrosio – Young, Vidal, Barella, Gagliardini, Hakimi – Lukaku, Sánchez.

15:00-kor harsan fel a kezdő sípszó, a Digi Sport 1 pedig ezt élőben közvetíti.

 

Képek forrása: stadiosports.it, sport.es