Nem hiszek

Ha valaki azt mondja néhány héttel ezelőtt, hogy két kör után veretlenül áll az Inter a BL-ben és egy ponttal megelőzi a Real Madridot, aláírjuk? Alá, naná. Ha valaki meg azt jövendöli, hogy a harmadik kanyarnak úgy fut neki a csapat, hogy gyakorlatilag ezen a meccsen múlik a nemzetközi kupás szereplése és nem is annyira kis túlzással Antonio Conte interes jövője, elhisszük? Aligha.

Lehet, hogy utóbbi gondolat kissé erősnek tűnik, de ne legyen már túlzott elvárás egy évente 12 milliót eurót kaszáló edzőtől, akinek egy kivétellel az összes kívánságát teljesítették a holtszezonban és megkapta az áment az all in-re, hogy féltávnál ne kelljen azon kell izgulni, hogy 270 Bajnokok Ligája-perc után véget ér-e a nemzetközi móka érdemi része.

Az elmúlt szezon végén kieresztett, kifogáskereső, panaszkodó, klubvezetést bemószeroló nyilatkozatai után nem engedtem volna oda még egy idényre a pilótafülkébe. Valószínűleg Csangék fejében is hasonló gondolatok kavarogtak, és ha nincs a járvány okozta gazdasági visszaesés, a Conte kedvéért összeterelt, háromötkettőre optimizált keret, az egészen elképesztően magas fizetése, valamint a megkurtított holtidény, akkor ennek a szezonnak Massimilano Allegri a vezérevezőse.

Úgyhogy nincs több kifogás, Antonio.

Eleve nehezemre esett elfogadni a kinevezését, még akkor is, ha – némi önellentmondással – szakmailag sokra tartom. Máig nem tudok rá magyarázatot adni, hogyan képes pár hét alatt életet lehelni a teljesen használhatatlan, leírt, kifacsart, megfáradt játékosokba és hogyan tudja három edzés után a maga képére formálni aktuális csapatát. 

Néhány (szerintem nem a kamerák kedvéért megjátszott) jelenet ráadásul igazán szerethető figurává teszi, akiért tiszta szívből, vakon tűzbe tett kézzel lehet lelkesedni.

Én már mégse tudok. Mert nem hiszek neki.

 

  • Nem hiszek a háromötkettőben, ami úgy tűnik, csak egy bizonyos szinthez elég
  • Nem hiszek a tapasztalt játékosokban
  • Nem hiszek az egy emberre felhúzott támadójátékban
  • Nem hiszek a B terv nélküli A-ban
  • Nem hiszek a szélső hátvédek belső védőkké átprogramozásában
  • Nem hiszek Perisic idegen területeken való játszatásában (mondjuk ebben ő sem)
  • Nem hiszek – a szívem szakad meg érte – Eriksenben

Attól tartok, ha ma este nem lesz meg a három pont és vasárnap az Atalanta is lepofoz, már senki más sem fog.

Real Madrid-Inter

Várható kezdő: Handanovic – D’Ambrosio, De Vrij, Bastoni – Hakimi, Vidal, Barella, Brozovic, Young – Martinez, Perisic.

Tv: Spiler2, 21.00

(Fotók: Az Inter Facebook-oldala)