Keleti kényelemre vágyunk

Valamivel több, mint két hónapja a Conte-korszak egyik legjobb mérkőzésén döngöltük földbe a Shakhtart, amivel az Európa Liga döntője jutott az Inter. A tét ma este sem kicsi és nem is vágyunk ötgólos győzelemre, már egynek is örülnénk, csak nyerjünk, ugyanis a Real elleni dupla előtt nem fér bele egy újabb pontvesztés.

Azt hiszem, az olvasóink között bőven lesznek, akik osztoznak a véleményemmel: eddig csalódást keltő a szezon. A játék káoszos, a keretben nincs egyensúly, egyes posztokon túl sokan, míg másutt túl kevesen vagyunk, a védelem pocsék és csupán annak örülhetünk, hogy a támadójáték rendben van, de ez is inkább Lukaku zsenije, mintsem a  rendszer hatékonyságának érdeme.

A Kolarov-Godín csere (itt mi is volt a koncepció?) totális bukás, Perisic terített betli, Sensi újra megsérült, Eriksen egy fos és még a derbin is kikaptunk, a Gladbach-blamáról már ne is beszéljünk. Igen, most én vagyok a rossz zsaru, akinek semmi se jó, de tényleg, nem sok mindennek tudtam örülni Hakimin kívül eddig, de még neki se lehet teljesen, mert a csicska UEFA egy tesztet nem tud normálisan megcsinálni.

Na, akkor kidühöngtem magam és elmondom, hogy a ma esti meccs előtt sem vagyok optimista. Picit félek, sőt inkább nagyon, hogy jön a szokásos Conte-féle európai összeomlás, az olaszok által sosem kedvelt keleti befosás és már ott is a baj. Oké, most nem fog 50 ezer ukrán ordibálni a pofánkba, sőt, nem is tudom, hogy lesznek-e egyáltalán nézők a lelátón és ha igen, mennyien, de eltudtam volna képzelni kellemesebb ellenfelet is  Donyecknél a kalapjukból.

Sebaj, jó hír, hogy a Sky szerint Young visszatérhet a baloldalra, így végre nem Perisic céltalan, ötlettelen, nulla játékát kell majd nézni, illetve Hakimi is kezdő lesz. A középpályán ezúttal a Vidal-Epic-Barella trióval indulhatunk – a futómennyiséggel nem lesz gond. Skriniar továbbra is koronás, így D’Ambro lesz De Vrij és Bastoni mellett a harmadik belső védőnk.

Egy ukrán túra mindig nehéz, ma is az lesz, de ha végre akarunk valamit a Bajnokok Ligájában, nyerni kell.

Várható kezdőcsapat a Sky szerint: Samir Handanovic; Danilo D’Ambrosio, Stefan de Vrij, Alessandro Bastoni; Achraf Hakimi, Marcelo Brozovic, Arturo Vidal, Ashley Young; Nicolo Barella; Romelu Lukaku, Lautaro Martinez.

Tipp: 1-2 Srna ill. Martins, Borriello

Szép emlék: