Bajnokok Ligája-rajt, nehézségek közepette

Az utolsó órákban is változnak a dolgok, így bár a hétvégi vereség miatt idegesen és győzelemre éhesen, de óriási gondoktól terhelve várhatjuk a BL-rajtot.

Kezdjük a legfontosabb, ilyenkor említendő hírekkel: Young még mindig pozitív, Gagliardini, Skriniar és Radu még szintén nem játszhat, a legújabb eset pedig sajnos Hakimi. A marokkói Covid-pozitív állapotával kapcsolatban az utóbbi órákban tett bejelentést a klub, hozzá csatlakozott a kisebb sérülést szenvedő Sensi. Igen, jól olvastátok, ezekben a vészterhes időkben még ő is képes volt megsérülni.

Itt tartunk most, illetve a Milan-meccs balszerencsés végkimenetelétől még kicsit mindig zabosan. A temérdek elhibázott lehetőség és helyzet bőven megteremtették a lehetőséget a győzelemre, erre azt hallgathatjuk, hogy Milánó piros-fekete… Ez van, le kell nyelni, most egy picit mi, Inter-szurkolók vagyunk a fallosz rossz végén.
Van egy kis pozitívuma is ennek a feszített időszaknak: a javítási lehetőségek azonnal jönnek. Igaz, ahogy a sok-sok példából látható Európa pályáin, annyira nem könnyű a hibák kiküszöbölése, lévén érdemi edzésmunkát szinte nem is tudnak végezni az edzők – főleg igaz ez azokra a klubokra, ahol rengeteg a válogatott futballista.
Ez van, egyszerűen túl kell élni a nehéz heteket, hónapokat, fel kell rá készülnünk, hogy Lukaku, de Vrij, Handanovic és a többiek is el fogják kapni a vírust. Itt egyébként most már nem ártana, ha komolyan előjönne az évi 12 milliót zsebre vágó edzőnk faktora, mint azt többen is említettük: a kifogások ideje lejárt, Contének most már hozzá kell tennie azt, amiért ilyen reputációt harcolt ki magának.

 

 

Az aktuális ellenfél Borussia Mönchengladbach egyébként elég rosszul kezdte az idényt, a hazai meccseit nem sikerült megnyernie (négy meccs után 11. helyen állnak, 5 szerzett ponttal), de ettől függetlenül egy komoly ellenfél, jó pár veszélyes játékossal, illetve a kiváló Marco Rose vezetőedzővel a kispadon. Többek között Plea, Thuram, Embolo, Lainer és Wendt is okozhatnak nehéz pillanatokat a Kolarov vezette védelemnek, így nyugodt estére – mint eddig az idényben azt megszoktuk – nem számíthatunk. Vészhelyzet ugyan még nincs, de azért egy pici dolog jöjjön össze, ha lehet: több legyen a rúgott, mint a kapott gól.

 

Várható kezdő: Handanovic – Kolarov, de Vrij, D’Ambrosio – Perisic, Barella, Vidal, Darmian – Eriksen – Lukaku, Sánchez.

A Spíler TV élőben közvetíti a 21:00-kor kezdődő meccset.