Kék-fekete rangadó

Az Atalanta tavalyi fantasztikus szezonja után azt vártuk, hogy idén azért kicsit kifulladnak, a bajnokok ligájával terhelt verseny már sok lesz nekik. Ezzel szemben a bergamóiak ebben a szezonban is bombaformában vannak, velünk ellentétben a BL-csoportkört is túlélték (és a Valencia sem legyőzhetetlen akadály számukra a következő fordulóban), ráadásul a bajnokságban sem akaródzik nekik leszakadni.

A három legjobb formában lévő olasz csapat közül kettő találkozik egymással ma este, mellette a hétvégén még Lazio-Napoli és Roma-Juventus, izgalmas forduló elé nézünk.

Nálunk Skriniar és Barella sárga lapos eltiltás miatt nem léphet pályára, Asamoah természetesen sérült, D’Ambrosio sem épült fel, és valószínűleg Eriksen és Vidal sem játszik még ma. (Igen, megint ellőttük ezt a poént.) A Napoli eközben Meret nélkül áll fel a Lazio ellen, az olasz kapusnak Lukaku 111 km/h-s lövése után sérült meg a keze. Az Atalantánál egyedül Kjaer sérült, egyébként a legjobb összeállításában érkezhet a bergamói együttes.

A két csapat formáját tekintve bátran kijelenthető, hogy sokkal nehezebb mérkőzés elé nézünk, mint a Napoli ellen. Az Atalanta előző két meccsén két szebb napokat is megélt kiscsapatot, a Milant és a Parmát küldte haza 5-0-val. Ráadásul a másik kék-fekete együttes is félig hazai pályán játszik, a bajnokok ligája után a Giuseppe Meazza légköre nem ismeretlen számukra.

Érdekesség, hogy ebben a szezonban egyébként az első félidőben az Inter lőtte a legtöbb gólt (22) az olasz bajnokságban, míg a másodikban az Atalanta (27). Ha már a támadókat említjük, a Lukaku-Martinez páros idén 30 gólnál jár, ennél többet csak a Lewandowski-Gnabry kettős szerzett (39) az öt topbajnokságból a bajnokok ligájában és a európa ligában szerzett gólokat is számolva. Az Atalantából Muriel és Ilicic egyébként 20-nál tartanak. Mivel nagyon nagy szakértők vagyunk, azt is eláruljuk, hogy mellettük még Zapata és Alejandro Gómez is veszélyes lehet. Sőt, az Atalanta Biraghija, Robin Gosens is 5 gólnál jár, ha nem lenne még csak 25 éves, a Milan biztos bejelentkezett volna már érte.
Bunkerfocira nem, izgalmas mérkőzésre annál inkább számíthatunk.

Ami az átigazolási időszakot illeti, a fent említett Eriksen és Vidal mellett/helyett jelen pillanatban a legvalószínűbb érkező a Manchester United klasszisa, Ashley Young. Lassan kicsit kezdünk is aggódni, azt vártuk, hogy január 2-án minimum egy középpályással és egy szélső védővel találkozhatunk a székháznál, ezzel szemben már eltelt az átigazolási időszak harmada, és még mindig nem érkezett senki. Persze, ha Barella és Sensi is végre felépül, akkor talán nem olyan sürgető a dolog, Asamoahról viszont már többé-kevésbé lemondtunk. Aztán ha Marotta esetleg levajaz közben egy Eriksen-Vecino cserét, akkor jó eséllyel azonnal szentté is avatjuk.

Kinek örülnétek jobban?

 

Várható kezdőcsapat:

Handanovic; Godin, De Vrij, Bastoni; Candreva, Gagliardini, Brozovic, Sensi, Biraghi; Martinez, Lukaku.

Kezdés: 20.45

Tv: DIGISport 1