Közelebb és távolabb

A szezon összes pojácáskodását helyre lehetett volna tenni, le lehetett volna zárni egy Roma elleni győzelemmel, ám hogy-hogy nem, ez most (megint) nem jött össze. A dolgok a szokásos mederben zajlanak: az Inter képtelen saját kezébe venni az irányítást, ám az ellenfelek megint tesznek egy szívességet, így a forduló végén igazán csak a lúzerkedő kvartettre megérkező Torino és Atalanta örülhet. A függöny azonban hamarosan legördül, az idő az Internek dolgozik. 

Perisic fejesgólja (D’Ambrosio ördögi beadása után) talán a szezon legfontosabb találata eddig. A döntetlen egyértelműen nem álmaink eredménye, főleg a különösebben nem brillírozó Roma ellen, a status quo fenntartása miatt viszont szigorúan tilos volt kikapni. A fővárosiak győzelme esetén 3 pontra csökkenő különbség ugyanis már nagyon nem tűnne meggyőzőnek, főleg a Juventus elleni örökrangadó tükrében, miközben Dzekoék csupa olyan ellenféllel találkoznak, akiknek már nagyjából mindegy, mi történik a következő 5 fordulóban. Igen, nekik is ott a Juve. Ellenük biztos, hogy nem fognak megizzadni, míg szombaton teljes fegyverzetben állnak majd ki, ezt garantálom.

Nem lett volna lehetetlen feladat ez, pár dolog azonban látványosan nem stimmelt. Ezúttal a védelem magához képest kimondottan rossz napot fogott ki, Skriniarék már a meccs legelején elvesztették Dzekot. Ő biztosan azért hagyta ki a ziccert, mert jövőre velünk akar a BL-ben játszani, bár ha ilyen ziccereket bármilyen körülmények között kihagy, lesheti, hogy megvesszük. D’Ambrosiot a gólpassz ellenére el kell marasztalnunk, hiszen El Shaarawy góljánál elfelejtette használni az agyát, és elől is volt egy megmozdulása, ahol ha beadást választ, valószínűleg 2-1 ide, így maradt nekünk Asamoah, aki viszont fantasztikusan játszott. Florenziéket is megkavarta párszor, és a csereként beálló Zaniolo sem sokra ment vele. Összesítésben azonban ez a hátvédsor egyáltalán nem hozta az idén megszokott szintet, sőt a második félidőben Pellegrini és Kolarov is betalálhattak volna. Óriási mázli (illetve Handának köszönhető), hogy nem így lett.

Ranierit ismerjük, tudjuk, hogy kevés gólos meccsekre esküszik, vezetés esetében a kapu elé parkolja azt a bizonyos buszt, viszont nehezen szánja el magát kockázatosabb lépésekre, nem erőssége a hátrányban való játék. Az első gól megszerzése így kedvező álomszerű helyzetbe hozta volna Lautaroékat, ez azonban a már említett ELS-nek jött össze, nem is akárhogy. Ranieri papa jött is a busszal. Az egészben az a kellemetlen, hogy az Inter ezekre a szituációkra rendkívül rosszul reagál idén, egy rendezett védelem kellően betömörülve megfejthetetlen feladványt jelent – jó példa erre a Lazio és az Atalanta elleni hazai mérkőzés is. A szombati meccs annyiban volt más, hogy a Roma védelme ebben a felállásban (Manolas nélkül Juan Jesussal és Fazioval) egyszerűen nem jó, így több lehetőséget is kaptunk az egyenlítésre.

Más kérdés, hogy mennyire volt távol a győzelem. Spalletti egyébként kimondottan jól meccselt, kitűnő döntés volt Icardi behozatala Nainggolan helyére a második félidő elején, átmenetileg sikerült is megkavarni a vendégeket (érdemes megnézni az egyenlítés előtt milyen szépen fogják egymást, míg Perisicre senki nem jut). Maga a reaktivált exkapitány viszont nem sokat tett hozzá a meccshez, míg Martínez egy kicsit hátrébb kerülve többet aktívkodott, de egy nagyobb helyzetet leszámítva csak nagy esésekre futotta tőle. Spal kihasználta mindhárom cseréjét, így az elmúlt meccseken ígéretesen játszó Joao Mario váltotta Martínezt, viszont szörnyű, 50%-os passzpontosságával keresztet is vetett a 3 pontunkra. Végül Keita is beállt, és szintén katasztrofális volt, így a talán joggal elvárt, pörgős végjáték elmaradt.

Az 1-1 így is elegendő ahhoz, hogy az egymás elleni eredmény a mieinknek kedvezzen, így a hátralévő 5 fordulóban 9 ponttal garantáltan maguk mögött tarthatják a Romát. A BL-re pályázó együttesek menetrendje a következő:

med_0015578118.jpg

A csillagozós erőviszonyrendszert nem én találtam ki, olaszul se tudok

Osztályzatok:

Handa: 6 – Sok dolga nem volt, megtette, amit kellett

D’Ambrosio: 5.5 – Szép beadás, viszont reméljük azóta elolvasta a neki szentelt cikket

Skriniar: 5.5 – Hozzászoktunk a jóhoz, most volt egy kevésbé összeszedett meccse

De Vrij: 5 – És valahogy pont ma ő sem tűnt túl magabiztosnak

Asamoah: 7 – Na de azok a cselek…

Borja Valero: 6 – Ebben a szerepkörben érzi magát a legjobban, bánatára ez alapesetben Brozovicé

Vecino: 6.1 – Bónusz 0.1-et kap, mert összejött neki a 90%-os passzpontosság

Nainggolan: 4 – Láthatatlan ember

Politano: 6 – Sűrűn okozott gondokat a Roma bal oldalának

Perisic: 6.5 – Végre őt is dícsérhetjük

Lautaro: 5.5 – Benne volt egy dupla is a srácban, csak nem nagyon jött elő. A bírók sajna kicsit sem tisztelik

Icardi: 4.5 – Nem, még mindig nincs formában.

Joao Mario: 3 – Ez viccnek is rossz volt.

Keita: – Sok ideje nem volt, de ezzel a játékkal éjfélig sem talált volna kapuba.

 

Szombaton pedig tudjátok, mi jön.