Újra tétje van a derbinek

A címadás talán nem szerencsés, hiszen egy városi derbi mindig fontos, de azért most egészen más a helyzet, mint a korábbi években. Gondoltad volna, hogy 2011 áprilisa óta ez lesz az első milánói derbi, amikor mind a két fél a legjobb négyben helyezkedik el a tabellán? Nem túlzás, hogy az évtized egyik, ha nem a legfontosabb derbije vár ránk, bár a Roma tegnapi veresége előrevetíthet egy szalonremi eshetőségét is.

Lelkes kis blogger cspatunk hetek óta vizionálja a Milan összeroppanását, mondván kizárt, hogy  ilyen formában hozzák le a szezon hátralévő részét, de csak nem akar megtörni a lendületük. Az utolsó 10 meccsükön csak a másik ligában focizó juve szerzett náluk több pontot, ránk konkrétan hét egységet vertek ebben az időszakban, így előzni is tudtak és most már nagyon nehéz elképzelni, hogy ősztől ne induljanak a BL-ben.

Paqueta és Piatek szerződtetése telitalálat volt, utóbbi  különösen, sokkal hatékonyabb lett a Higuainnal még oly statikus támadójátékuk. A sérültek is felépültek a védelembe, Bakayoko meg ismét futballistának néz ki a Chelseanél eltöltött pocsék idénye után. Gattuso előtt meg le a kalappal, mert fogadni mertem volna rá, hogy novemberben repül, ehelyett összerakta  védelmet és úgy tűnik sok év után újra egységes a Milan.

Nálunk meg gyakorlatilag olyan szintű morális válság van, hogy ha nem lenne ekkora lúzer a Roma, akkor egy petákot nem tennék a negyedik helyünkre – bár lehet lassan jobban kellene figyelni a Laziora. Ezen a héten a La Repubblica kavarta meg a szart, leközöltek egy cikket, melyben megszólalt egy meg nem nevezett Inter játékos, aki szerint az öltözőben balkáni állapotok uralkodnak- szó szerint. Ami a 2000-es évek elején az argentin-brazil ellentét volt a csapaton belül, az most a jugoszlávok versus icardi barátai versus mindenki más. Azt, hogy mi az igazság, nem a mi tisztünk eldönteni, de ugye nem zörög a haraszti ádám.

A csütörtöki EL-pofon volt talán a szezon mélypontja, bár az, hogy egy csapatnyi játékos hiányzott némileg felmenti a srácokat. Végtére is ki az aki komolyan gondolta, hogy a Bundesliga egyik  top csapatát a Vecino-Borja párossal a középpályán fogjuk kiejteni? Na, ugye.

Szerencsére ma nem lesz ennyi hiányzó: Icardi természetesen ezúttal sem hajlandó pályára lépni az állítólagos sérülése miatt, Radja nem épült fel, mint ahogy Miranda sem, illetve az édesapját gyászoló Joao Mario végül az előzetes hírekkel ellentétben mégsem játszik.

A védelem adott, Asamoah visszatérhet a balszélre, kérdés, hogy a középpályán, mit választ Spalletti. Brozovic még mindig nem 100%-os, így abban szinte biztos vagyok, hogy Borja kezdeni fog. Abban azért reménykedem, hogy Vecino helyett Gagliaridni kap lehetőséget, de ez tényleg csak egy apró remény, a kopasznak  vonzó opció az urugayi többször is eldöntötte a rangadókat.

A két szélen vélhetően Perisic és Politano próbálkozik, középre meg visszatér Lautaro, akinek ez lesz az első igazán nagy meccse kezdőként.

A két csapat formáját, mentális állapotát nézve egyértelműen a Milan  a mérkőzés esélyese. Van egy csúcsformában lévő támadójuk, egy alaposan feljavult védelmük és a lehetőség, hogy ismét a Bajnokok Ligájában indulhassanak. Ami a mi oldalunkat erősíti, hogy Spalletti még mindig egy tapasztaltabb és jobb edző, mint Gattuso, kérdés, hogy a jelenlegi helyzetben mennyit jelent ez.

A Roma tegnapi veresége után, talán a döntetlen mindkét csapatnak kényelmes lenne és el tudom képzelni, hogy senki sem fog felesleges kockázatot vállalni.

Tipp a kezdőre (ez saját vélemény): Handanovic-D’ambrosio,Skriniar, De Vrij, Asamoah- Brozovic, Borja Valero, Vecino- Perisic, Politano- Lautaro

Tippem: 1-1 gólszerzők: Sevcsenko, Martins.