Minden pont ajándék

Mi nemhogy Rolexet nem kaptunk Icarditól, de egy Seiko kapitány által gyártott ördöngős apró óra (mely még zenélni is tud) sem esett le tőle karácsonyra, amiért segítettük, megvédtük, támadtuk, leszóltuk, dicsértük az elmúlt években. Ennek ellenére lesz beharangozó a ma esti meccs elé.

Ez az.

A csoportkörök sorsolásakor már sejtettük, hogy az első fordulóra kiírt Inter-Tottenhamen nagyjából eldől a csapat sorsa. Ha ott bevasalja a három pontot a társaság, lesz értelme nekivágni a „maradék” öt meccsnek, ha nem, akkor csak jelen helyzetben emberfelettinek tűnő bravúrok vagy szerencse árán táblázhatja be a tavasz eleji programját. Mint tudjuk, a szó szerint hét szűk esztendő Vecino fejesgóljának köszönhetően véget ért, a számolgatás megkezdődött. 

Lehet nyugodtan pesszimistának tartani, de a 12 éves kisfiúk és az UEFA kedvencének tartott űrfutballisták elleni két meccsen nullára, a fizikalitásban, gyorsaságban és összeszokottságban az Interhez képest jóval magasabb szintet képviselő Spurs ellen egyre, a holland ligával együtt gyengülő PSV kárára viszont hat ponttal terveztem – ez így összesen hét, ami az őszi megérzés szerint aligha lett volna elég a továbbjutást érő második helyhez. Ebből kiindulva a Barcelonától kapott egy és a Tottenhamtől ideadományozott három ponttal a zsákban úgy várhatjuk a szerda esti londoni csörtét, hogy nem kell az ujjainkat tördelni. Egy esetleges szűkös vereség – a papírforma eredmények alakulása esetén – nyugodtan beleférhet ma este a szent Wembley krumpliföldjén, persze amennyiben a csapat az utolsó kanyarban agyontapossa az Eindhovent és az utolsó körben a katalánok nem a La Masia általános iskolásait küldik ki körmösért az angolok ellen.

tottenham.jpg

Vajon az örülő ember is tőle kapta az óráját?

Egy jó olaszos döntetlennel viszont már ma este 23 óra tájékán békében térhetünk nyugovóra, de hogy ezt az egy pontot hogyan tervezi elcsípni Spalletti, arról maximum sejtéseink lehetnek. Ami jó hír, hogy a Tottenham nehéz meccsből jön (Chelsea, bár ijesztően simán verték Sarriékat), és az Interhez hasonlóan hétvégén is komoly erőpróba várja (városi rangadó az Arsenallal), tehát kénytelen beosztani Pochettino a keret erejét. A vb óta csapágyasra járatott Harry Kane-nek ránézésre is legalább napi hat Cortadót kellene elszürcsölgetnie, hogy ne tűnjön olyannak, mint aki állva elalszik, ám mivel nincs megfelelő váltótársa, Poch kénytelen lesz egy újabb, párharcokkal teli (ráadásul élet-halál) 90 percre kizavarni a pályára. Ugyanezt nem teheti meg az egyaránt sérült Trippier, Sanchez, Dembele, Wanyama kvartettel – főleg utóbbi két, bivalyerős középpályás hiányának örülhetünk, mert a mimóza tekintetű Borja Valero, Vecino féléket alighanem úgy nyomták volna el, mint egy Hős utcai Despacito a sziréna hangját. 

Mivel a kedvesem Arsenal-szimpatizáns (is), és szeretnék este finom vacsorát kapni, ezért mérsékelten dicsérhetem csak a Spurst, melynek játéka általában odaláncol a tévé elé; az Eriksen-Alli duó, vagy fél sorral előrébb a Szon, Lucas, Kane trió sebességben és kreativitásban kiemelkedő és ámulatba ejtően tud futballozni, ha hagyják. Emlékezhetünk a milánói meccsen csupán csereként beállt brazilra, aki az alatt a néhány perc alatt is levédekezhetetlen dolgokat művelt, valószínűleg most a kezdő sípszótól kezdve abuzálgatja majd a szélső védőket. Nem mondok újat, hogy az említett emberek semlegesítése kulcsfontosságú lesz, mint ahogy Pochettinótól is számíthatunk valamiféle fondorlatra: a tippem szerint úgy fogja megfojtani a támadásépítés legfontosabb emberét, Brozovicot, mint ahogy tette ezt szombaton a Chelsea hasonló vezérszereplőjével, Jorginhóval – ebben az esetben ugyanolyan izzadtságszagú labdakihizatalokra számíthatunk, mint láttuk a Barcelona elleni mérkőzéseken.

sp18-sep-bale-inter.jpg

Baleproblémák most nem lesznek

Ami az Intert illeti, a BL-be nem nevezettek (Gagliardini, Joao Mario, Dalbert) és a sérült Vrsaljko hiánya főleg szélsőhátvédben és a középpálya közepén szűkíti le minimálisra a variációs lehetőségeket, ezért lényegében bármilyen állás esetén könnyedén eltaláljuk majd a Kopasz cseréit. Perisicnek remélhetőleg jót tett az egymeccses pihenő, mert az ő nagymeccses skilljeire (ha vannak egyáltalán ilyenek) nagy szükség lesz és remélhetőleg Keddet sem zavarja meg, hogy szerda van.

198244.jpg

Serge, ön a leggyengébb láncszem, viszlát!

Szabadjára engedve a bennem szunnyadó Várhidi Pétert, nyerési pontot a fegyelmezetlen és zavarba hozható, könnyen besárgázható Aurier oldalán érzek, illetve jó lenne a meccs derekáig tartani a döntetlent, hogy aztán a sérülésből visszajövő, kissé lomha Vertonghent a frissen beküldött Martinez vagy Keita futóversenyre kényszerítse. Középen labdaügyességben nem érzek akkora hátrányt (pláne, ha a fiók finoman szólva nem legélesebb kése, Sissoko kezd) és bízom az új Falakban, akik elcsendesíthetik a Hurrikánt.

Várható kezdők: 

Tottenham Hotspur (4-3-1-2): Lloris; Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Davies; Sissoko, Dier, Eriksen; Alli; Lucas, Kane

Inter (4-2-3-1): Handanovic; D’Ambrosio, De Vrij, Skriniar, Asamoah; Vecino, Brozovic; Politano, Nainggolan, Perisic; Icardi

Tv: Spíler2, 21:00