Szökési kísérlet

Most, hogy vége a válogatott dögunalomnak, visszatér a Serie A és gyorsan meg is kapjuk egy kutya nehéz sorozat első lépéseként a Derby della Madonninát. A Roma tegnap felértékelte nekünk ezt a mai meccset (innen is köszcsi), egy győzelemmel kicsit meglóghatnánk a Farkasok-Kuzinék párostól, ami nem lenne feltétlenül rossz a következő két hónap sorsolását elnézve. És ha már Derbi, akkor a szokásoknak megfelelően összedugtuk a fejünket, hogy közösen alkossunk valami maradandó. Fun fact amúgy, hogy amióta Rino az edző odaát, két meccsen pontosan 0 darab gólt rúgtunk (így leírva annyira nem fun). Viszont aki szereti a provokációt, nyugodtan ossza meg velünk a választását a kommentmezőben az utolsó vagy bármelyik másik kérdéssel kapcsolatban.

1. Melyik meccs a fontosabb: a mai vagy a Barca elleni?

csabinter: Nem kérdés.

Rolkó_: Természetesen a Derby.

Blazious: Ha a Barcelonát itthon fogadnánk a héten, el is gondolkodnék a kérdésen, mert akár el is dönthetnénk a továbbjutást. Idegenben azonban a gyengélkedő Barcától sem szégyen kikapni, meg is teszi ezt majd mindenki a csoportból, úgyhogy a Milanói Derbi vs. a legkevésbé fontos BL-meccs közötti választás magától értetődő.

touristique: A mai. A BL nekem még mindig inkább tiszteletkör, mintsem presztízskérdés, a bajnokságban pedig minden pont jól jön.

Bobogoal: A mai sokkal fontosabb. A Derby az Derby. Talán Zanetti megdumálja Messivel, hogy toljunk egy oda-vissza ikszet a BL-ben, és nagyjából mind a két csapat ott van a kieséses szakaszban.

PaulPierce34: A mai fontosabb, ha szerdán kikapunk, ugyanúgy jó helyzetben leszünk. Ráadásul Messi nélkül szerintem teljesen reális a döntetlen egy amúgy is formán kívüli Barca ellen

bimre_: A választás amúgy is egyértelmű, ráadásul a SPAL tegnap a mai meccset felfele, míg Messi sérülése a szerdait számomra egy picit lefele értékelte – semmit sem utálok jobban, mint azt, hogy „de”. Márpedig ha szerdán valami szép dolog történik, akkor rá fogják olvasni a fejünkre, hogy „igen, de…”. Mondjuk le tudom szarni, csak sokkal jobb, ha nem kell leszarni. Szóval a mai mindenhogy.

2. Mennyire gondolod kulcsfontosságúnak a Derbit a bajnokság szempontjából? Eldönthet-e bármit?

csabinter: Ha ez a kérdés nyáron érkezik, azt válaszoltam volna, hogy Gattuso sorsát… Október közepe van, semmiről nem fog dönteni a presztízsen kívül.

Rolkó_:”Csak” a lelki tényezők szempontjából lesz meghatározó a közeljövőre nézve. Mostanság egyébként is kapott pár löketet a játékosok önbizalma, egy esetleges győzelem pedig tovább segítené ezt a tényezőt.

Blazious: Általában nem vagyok híve annak, hogy egyetlen meccsnek akkora szerepe lenne a bajnokság szempontjából október környékén. Most mégis azt hiszem, az átlagnál fontosabb lehet e Derbi: kicsit bebiztosíthatnánk a helyünket az élmezőnyben, 7 pont előnyre tehetnénk szert a Milannal szemben, és tovább növelt önbizalommal ugorhatnánk neki az elkövetkező nehéz időszaknak.

touristique: Kisebb győzelmi szériában vagyunk, amit jó lenne tovább húzni. Ezzel együtt a Milant sem ártana magunk mögött tartani, nem veszélytelenek hosszú távon.

Bobogoal: Most elég jól jönnek az eredmények, nem szabad a Milan ellen megtorpanni. Oké, hogy a bajnokság első harmada, de ott kell maradni a dobogón a végéig.

PaulPierce34: A pocsék rajt után talpra álltunk, nem hiszem, hogy egy kudarc megtörné a csapatot. A győzelemmel viszont mennybe juthatunk. Fontos, de nem sorsdöntő meccs.

bimre_: Inkább az irányt jelölheti ki. Győzelemmel esetleg lehetne felfele is pillantgatni, megnézni, hogy ilyen terhelés mellett tud-e még előrébb menni a csapat. Iksz vagy nemmondomki esetén viszont felfele csak integetni lehet, lefele viszont erősen figyelni.

hiugicardi.jpg

Sztárok, sztárok mindenhol

3.  Kuzinék ott lesznek a szezon végén a negyedik helyért folytatott csatában egy Higuaínnal erősebben tavalyhoz képest, vagy elfogynak a végére?

csabinter: Ott lesznek majd, pláne, ha karácsony előtt Contét találják a fa alatt.

Rolkó_: Sajnos most végig ott lesznek.

Blazious: Ott lesznek a végén, a kérdés csak az, ki ül majd kispadon.

touristique: Ott lehetnek, jobbak, mint tavaly, de tavaly ilyenkor mi még bajnokesélyesnek tűntünk szóval korai ez még.

Bobogoal: Remélem, hogy kiesési gondjaik lesznek.

PaulPierce34: Lesz esélyük, mert a Roma nagyon gyenge. Szerintem a Lazióval lemeccselik, mint mi tavaly.

bimre_: Ott, de ha mi tisztes távolságból figyeljük ezt a dobogóról, akkor azt csinálnak a két rómaival, amit akarnak, hót’ nem érdekel.

4. Kik nyújtják a legjobbat a meccsen részünkről?

csabinter: Ha Skriniarnak elmúlt az edzőtábori buli másnapossága, akkor ő, de most a Ninját érzem majd nagyon jónak, mert két hetet pihenhetett.

Rolkó_: Nainggolan és Politano „signature” meccseit várom, illetve valamiért Perisicben is érzem, hogy kijön belőle a rangadómenő énje.

Blazious: Az ilyen helyzetekre szerződtettük Nainggolant, ő lehet az adunk a meccsen. A kulcs viszont talán az lesz, hogy Susót mennyire tudjuk megfogni a meccsen, ő jelenleg a bajnokság egyik legjobb formában levő játékosa, ráadásul rendre borsot tör az orrunk alá. Most azonban Asamoah megmutatja, mennyivel jobb az elmúlt évek baloldali bohócainál.

touristique: Nainggolanban érzem én is az extrát, de jól jönne egy mesterhármas is MI9-től.

Bobogoal: Icardi, Perisic, Handanovic

PaulPierce34: Asamoah és Brozo.

bimre_: pontrúgásoknál jók vagyunk, remélem de Vrij rábólint. Egyébként meg Brozovic egy gól, gólpassz kombó formájában kiterít egy világklasszist az asztalra, ami sok lesz már nekik.

5. Masszív provokáció a végére: oda-vissza kikapunk a Milantól, de másodikok leszünk vagy oda-vissza verjük őket, de csak az utolsó fordulóban dől el, hogy odaérünk-e a negyedik helyre, ráadásul annak a meccsnek az eredményét nem ismerjük (tehát 50-50%, hogy odaérünk a BL-be vagy sem). Melyiket választod?

csabinter: Ezért a kérdésért te fogod fizetni a következő sört.Nem szeretnék két vereséget a Milantól, úgyhogy legyen az izgalom.

Rolkó_: Legyen 50-50 és a Staropramenben kiszurkoljuk majd.

Blazious: Amikor valaki azt kéri, hogy két rossz közül válasszunk, akkor az emberek általában beállnak valamelyik sorba, vagy nem választanak. Mi lenne, ha ilyenkor nem dőlnénk be a provokátoroknak – jelen esetben olyasvalakinek, akinek amúgy sincs módja betartani az ígéretét – és inkább fognánk a két rosszat, és a normális részeit megtartva létrehoznánk valami számunkra is elfogadhatót: oda-vissza verjük a Milant, és simán elérjük valamelyik BL-helyet.

touristique: Szerintem nincs az a városi rivalizálás, ami fontosabb a bajnokság végkimenetelénél.

Bobogoal: csak abban az esetben fogadom el az oda-vissza cumit, ha a végén megnyerjük a bajnokságot!

PaulPierce34: Egyértelmű, hogy a második helyet választom.

bimre_: A nagy egészben ez csak két meccs, a nagy egész részeiben viszont két kiemelkedően fontos mérkőzés. Viszont én a nagy egészet nézem, nem pedig a részeit, akkor sem, ha közben épp fáj.

222. Derby della Madonnina

Internazionale-Milan, 20.30 TV: Digisport 1