Merre tovább?

Hosszú évek után eljutottunk arra a pontra, hogy a Derby della Madonnina színvonala (legalábbis a játékosok minőségét nézve) egyértelműen elkezdett emelkedni – ehhez már csak a csapatoknak kell hozzátenni azt a pluszt, amivel visszajön kicsi a „régiből”. Szokásunkhoz híven közös beharangozót rittyentettünk össze a nagy meccs elé.

 

A szerzőknek nagyon egyszerű dolga volt, öt kérdésre kellett csupán választ adni, ezek pedig egészen pontosan így hangzottak:

1.: Minden körülményt figyelembe véve ennyire vagy elégedett a csapat jelenlegi helyzetével?
2.: Mit jósolsz a folytatásra a rangadók megérkeztével?
3.: Hogyan értékeled a Milan nyarát és eddigi szereplését?
4.: Milyen mérkőzést és eredményt vársz a Derbytől?
5.: Ki lesz a meccs embere?

bimre_:

1.: A jelenlegi helyzettel teljesen, a mutatott játék pont fordítottan arányos a begyűjtött pontok számával, és a két opció közül a másik sokkal rosszabb lenne. A kérdés is jókor van feltéve, két hét múlva lehet, hogy valamivel morcosabbak leszünk.

2.:Egyelőre csak a két jelenlegiig tekintek előre. Nápolyban semmi vetíti előre, hogy bármifajta esélyünk is lesz, bár kétségtelen, hogy valamikor fogunk bajnoki meccset nyerni ebben az évezredben a San Paoloban. Kuzinék ellen én Spallettiben bízok, hátha kitalál valamit és lemeccseli Montellát. Ezek után pedig lendületből szétgyalázzuk 1-0-ákkal a Sampot, meg a Hellast is.

3.:Jól néz ki az az elköltött 200 x millió, de ha tizeniksz játékos jön belőle, akkor az csak egy 20-as per spíler, így már a minőség inkább megkérdőjelezhető. Persze erős demagógia lenne pusztán ezen mutató alapján mérni, de ennyi játékosnál kizárt, hogy ne kerüljön bele pár bukta is. Igazából ha a fele beválik, már sokkal előrébb vannak és csak egy fél csapatra kell újabb kétszáz mihályt elbaszarintani. Viszont a Serie A kiegyensúlyozatlanságának hála, versenyben lesznek a 4. helyért, akkora a különbség a kicsik és a nagyok között, hogy azokat ők is verni fogják, majd a középcsapatok elleni pontvesztések mennyiségen dőlnek el a fontos dolgok (bár az is hasznos, ha valaki nem kap ki az összes rangadóján). 

4.: Fentebb említettem: Spallettitől várok valamit. Lehet ez látványos változtatás (lefosnánk a bokánk, ha feltolna egy 3-4-3-at, mi?!), vagy csak valami speciális feladatkör annak érdekében, hogy kicsinálja a Milan-kpt. Egyébként elsőre óriási 1-1-nek néz ki a dolog, valószínűleg az is lenne, de az az érzésem, hogy valamelyik irányba eldől a dolog – végre akad mindkét csapatban olyan játékos, aki tud villanni (nem világklasszis, de Serie A-szinten erős felső kategóriások akadnak). Úgyhogy nyerünk 2-1-re.

5.: Candrevának megy a Milan ellen, de szoros küzdelemben lenyomja Joao Mario, mert neki gólpassza is lesz, nem csak bombagólja (vehehe, majd figyeljétek).

Bobogoal:

1.: Hét meccset lejátszottunk, ebből nyertünk hatot, van egy döntetlenünk, tehát teljesen elégedett vagyok a megszerzett pontokat tekintve. A játékunkon még lehet csiszolni, de volt olyan időszak, hogy még a digis szakkomentátorok is el voltak ájulva az Inter játékától és pont ott figyeltünk az ötödik helyen. Nem szakadtunk le, Spalettivel nagyot húztunk, ha nem leszünk ott a dobogón, veszek egy Bonucci mezt.

2.: Milant szépen elverjük, Nápolyból meg szemét játékkal (Spalettiben bízva) csak elhozunk egy pontot.

3.: Nem érdekel. 

4.: Hatalmas lesz a hangulat, emberi időpontra tették, jó idő is várható. Nagyon kíváncsi vagyok a koreográfiákra, tavasszal is kitett magáért a Nord. Aki teheti és pénztárcája engedi, menjen el egy milánói derbyre, ilyen meccs nem sok van a világon

5.: Perisic. Imádom a játékát. Jól cselez, technikás, beadni tud, fejjel is veszélyes.

csabinter:

1.: Pontokat és helyezést tekintve igen, egyedül az utóbbi 2-3 mérkőzésen mutatott játékkezdemény (mert játéknak nem nevezném) nem tetszik. Az új fiúk közül néhánytól sokkal többet vártam.

2.: Nápolyban biztos vereséget várok, a derby 50-50%, a Laziót verni kell. A Juventus legyőzésére is látok esélyt, ha Cruz bevethető lesz ellenük. 

3.: A 90-es évek Interét idézték a 29 új igazolással, melyek nagy részét szívesen elnéztem volna kék-feketében (Musacchio, Conti, Biglia, Kessié pl.). Nem értem a Montellát kritizálókat, mit vártak? Hogy szeptemberre összeáll a 18 új ember, akik egy hónapja mutatkoztak be egymásnak az öltözőben? Mikor fordult elő ilyen a futballtörténelemben? Ez a csapat a következő idényre lesz meghatározó, uram bocsá’ scudetto-esélyes.

4.: Döntetlen körüli eredményt, kivárást, szenvedést.

5.: Gagliardini.

 

PaulPierce34:

1.: Az utóbbi hetek nb2-szintű játéka nagyon feldühített és csak egy derbi győzelem hozná vissza a kedvem. Hiába nyeregetjük a meccseket, a jelenlegi játékkal ez nem sokáig lesz így, főleg, hogy most jönnek a nehéz meccsek. De a kérdésre válaszolva: semennyire sem vagyok elégedett.

2.: Ki fog jönni az összes gyengeségünk ez biztos. Főleg a védelemre gondolok, mert azt eddig is tudtuk, hogy támadó oldalon nincs ötlet, de ugye a kevés kapott gól miatt hihetné azt az egyszeri néző, hogy ’ejj, de jó védelme van ennek az Internek’. Pedig nincs és félek tőle, hogy a következő hetekben ezt mindenki látni fogja.

3.: Egyáltalán nem lep, hogy egyelőre döcög a gépezet. Eleve az nem működik sehol sem, hogy veszek 15 játékost és akkor hadd szóljon. Ez az egyik, a másik meg az, hogy szerintem nem is igazoltak olyan erősen, mint ahogyan azt hitték. Bonucci kivételével nem érkezett igazi klasszis. Montella? Oké, kapott egy rahedli új játékost, de ha 200 milliót költök egy csapatra, akkor ne ő legyen már az edző.

4.: Szerintem a szokottnál is feszültebb derbi lesz. Mi elöl vagyunk, a kuzinok meg költöttek annyit, hogy ők is elöl akarjanak lenni. Nekem rossz érzésem van, de mivel az első két kérdésre is negatívan válaszoltam, így nem akarom még jobban elrontani az olvasók kedvét. Inkább nem tippelek.

5.: Valamelyik legenda a VIP szektorban.

 

inter_legendak.jpg

 

Rolkó_:

1.: Ahogy mindenki, úgy én is savallom az utóbbi fordulók „futballját”, nagyon kétséges, hogy ebből már akár rövidebb távon is mi fog pontosan kijönni. Bizonyos meccsek bizonyos időszakában lehettünk csak elégedettek, ez pedig elég kevés – viszont a tabellára természetesen jó ránézni.

2.: Vannak igazi rangadómenők a csapatban, ezért (Serie A-szinten űrfutball ide vagy oda) még Nápolyban sem érzem totálisan esélytelennek az Intert, pláne nem a Milan ellen. Vízválasztó lesz ez a két hét, ha mindkétszer sikerülne jó eredményt elérni, az nagy lelki pluszt adna az összes Inter érzelmű embernek, legyen az akár edző, játékos vagy szurkoló.

3.: Irigykedve figyeltem, ahogy a milanos kínaiak már a nyár elején felépítették az új csapatuk vázát, aztán egy bizonyos idő elteltével már kicsit soknak is éreztem az igazolások mennyiségét. Végül be is igazolódik egyelőre az, amitől még a kevésbé optimista kuzinok is tartottak, ettől függetlenül egyértelmű, hogy hosszú távon komolyan kell majd számolni a Milannal.

4.: Pláne a tegnap fényében is minden jel a döntetlen felé mutat, viszont nem vagyok biztos benne, hogy rossz meccs lesz, mert a Milan lépéskényszerben van, az pedig a színvonalra is jótékony hatással lehet. A kontrajáték jól megy az elöl lévőknek, ezt Perisicék egy szűk győzelem formájában most meg is fogják mutatni.

5.: Valaki, akire most elsőre nem is gondolnánk. Legyen mondjuk Borja Valero.

touristique:

1.:  Ha valaki azt kérdezte volna augusztus környékén, hogy 7 meccs után megfelel-e ennyi pont, biztos, hogy aláírtam volna. Az más kérdés, hogy nem gondoltam volna, hogy ezt ilyen gyenge játékkal is lehet abszolválni

2.: Az underdog szerep mindig jól állt az Internek, én nem mondanék le egyik meccsről sem elöljáróban, főleg nem a mairól.

3.: A mercaton jól szerepeltek, bár egyik új szerzemény sem top player (Berlusconi ezt szóvá is tette nemrég, ő kevesebb új játékosra, de több nagy névre számított.) A szezon döcögősen indult kicsit, de hosszú még az idény, van idő javítani.

4.: A tavalyi meccsekhez hasonló izgalmakat, a végkimenetelre azonban nem szeretnék tippelni.

5.: Természetesen Candreva.

 

Várható kezdőcsapat: Handanovic – Nagatomo, Miranda, Skriniar, D’Ambrosio – Vecino, Borja Valero – Perisic, Joao Mário, Candreva – Icardi.

A Serie A közvetítési jogai a Digi Sportnál vannak, az egyes csatornájuk 20:45-től élőben közvetíti is a meccset.