Torino, végállomás következik

Megkérjük kedves Frank de Boer nevű utasunkat, hogy hagyja el a vonatot, és erre figyelmeztesse utastársait is.

Mintha ezt mondták volna be a metrón reggel, de az is lehet, hogy csak túlságosan elmerültek a gondolataim az esti meccs hatásain merengve.

Na mindegy, elképesztően szar a helyzet. Mondanám, hogy nem is tudom, mikor volt ennyi szar, de nem lenne igaz, nagyon hasonló érzés volt a stramccionis, aztán a walteres-mancinis idény a kiváló kilencedik és nyolcadik helyével.

„Enyhe” paradoxon, hogy az elmúlt 5 éve legjobb keretével, talán legnagyobb potenciállal bíró edző vezetésével állunk most a 14. helyen. Bár teljesen biztos nem vagyok benne, legalább 5 forduló elteltével szerintem ennyire mélyen még nem tanyáztunk, amióta követem a csapatot. Vagyis úgy 15 éve.

Az okokat boncolgatva meg lehetne tölteni 10 posztot is akár, de azt hiszem, mindenkinek megvan a saját sara. A kabaréba illő indoznéz-amerikai-kínai tulajdonosi kör, akik random cserélgetnek edző, mintha nem ismernék a naptárat. Akik egyik pillanatban Mancini mellett tartanak ki – miközben pedzegetik de Boer nevét, mint egy új projekt vezetőjét – majd menesztik az olaszt és hozzák a hollandot. Úgy 2 hónap késéssel, aminek mi, szurkolók isszuk meg a levét, hiszen mégiscsak nekünk a legszarabb, hogy lemos minket holmi Chievo vagy Hapoel Be’er Sheva.

Aztán az új projekt keretében végignézik, ahogy a – nevezzük mondjuk körülményeknek – saját emberük, akit az első pillanattól kezdve akartak, két és fél hónap alatt megbukik. Végignézik, és nem csinálnak a világon semmit, hagyják, hogy megtörténjen anélkül, hogy egy erélyesebb kiállást produkálnának mellette.

Ha már de Boer, akkor azért őt is bőven elő lehet venni.Elkezdett egyfajta taktikát, felrajzolt egy 4-2-3-1-et, ami napról napra tűnt hatékonyabbnak, hogy aztán a válogatott szünet utáni mentális összeomlás közepette össze-vissza variáljon, váltson 4-3-3-ra, olyan embereket hagyjon ki vagy tegyen be, ami mindenfajta logikát nélkülöz. Az már a dominó-effektus hatása, hogy legutóbb pont egy olyan játékos (Santon) hibáján ment el az 1 pont, aki minden bizonnyal érte is játszik, elvégre ő építette fel újra. Ami elromolhat, el is romlik.

tulajok.jpg

Jó ötletnek tartják, hogy 2-3- havonta edzőt váltsanak?

Erős kezű emberre volt szükség, de Boer meg is mutatta, hogy nem fog megijedni, ha fegyelmeznie kell, mégis kontraproduktivan sült el a dolog, úgy néz ki, teljesen elvesztette az öltözőt. Na, nem mintha lett volna segítsége. A jobbkeze  – nevezzük mondjuk csapatkapitánynak – egy olyan ember, aki teljes mértékben alkalmatlan arra a posztra, amit betölt. Nyilvánvaló, hogy képtelen egy irányba terelni a közösséget, sőt, nem működünk kollektívaként, csupán öntörvényű emberek halmazaként.

Az idiotizmus mértékegységeként funkcionáló (napjainkban már elég komoly sértésnek hat az „Olyan hülye vagy, mint Icardi” beugatás) Icardiról jut eszembe, hogy mennyire vérlázító, amit a játékosok műveltek (nyilván tisztelet a kivételeknek). kimondva még borzalmasabban hangzik: 3 hónap alatt megbuktattak 2 edző. Kettőt. Két teljesen más stílusú edző. Adott egy régi vágású olasz, védekezésre és egyéni villanásokra helyezve a hangsúlyt. Nem jó. Akkor jött egy modern felfogású külföldi. Az se jó, Hát akkor ki a lófaszt akartok? Létezik olyan ember, aki megfelelő a gigantikus egotoknak, a hatalmas pofátoknak?

Azt meg tudom mondani, hogy mi mit szeretnénk látni. Egy csapatot, aki egymásért küzd, egy csapatot, ahol az egyik javítja a másik hibáját, egy csapatot, ami tudatosan játszik, ahol az egyéni képességek alárendeltek a közös siker oltárán. Elvégre ez a kurva játék miattunk van, nem miattatok. Amelyik szellemi fogyatékos ezt nem képes felfogni, az takarodjon.

Mint a címben említettem, a Torino érkezik ledöfni a földön fekvő csapatot, Ljajicsostól, falquéstól, Benassistól, Belottistól, Mihajlovicsostól. Mondjuk, kurva mindegy, hogy a Torino, a Bayern München, a Vasas vagy a Como jön, ha azok ott a pályán, fekete-kékben úgy döntöttek, hogy kikapnak. Ha szar emberek lesznek.

Tessék megmutatni, hogy mindenben tévedek, tévedünk. Itt az utolsó utáni lehetőség.

Internazionale-Torino, 20.45, TV: Digisport1, FELVÉTELRŐL 23.25, úgyhogy ajánlott a sztrímelés

Várható kezdőcsapatok:

Internazionale (4-2-3-1):

Handanovic – Ansaldi, Miranda, Murillo, Nagatomo – Joao Mario, Brozovic – Candreva, Banega, Éder – Icardi

Torino (4-3-3):

Hart – Zappacosta, Bovo, Ajeti, Barreca – Benassi, Valdifiori, Baselli – Ljajics, Belotti, Iago Falque