Nyugodt estére várva

A hétközi izgalmak után azonnal kanyarodunk is vissza a fő hadszíntérre, ugyanis a Palermo két magyarral a soraiban érkezik a Meazzába. Bár még csak a második fordulónál járunk, a múlt heti perecelés kövekteztében máris égető szükség van a három pontra… 

Miután hét nappal ezelőtt gyönyörűen levezettem, Frank De Boer hogy és miként fogja használni a négyvédős rendszereket, a holland úr szépen felpakolt egy három emberes hátsó alakzatot, amit több dologgal is magyarázott, a fő indokot azonban elhallgatta: Ranocchiát. Igen, azért egy picit abszurd belegondolni, hogy egyetlen játékosra taktikát kell igazítani, és nem azért, hogy a jó tulajdonságai kidomborodjanak, hanem hogy a gyengeségei el legyenek fedve. A hadművelet nem jött be, de felkészülhetünk, hogy ilyen és ehhez hasonló Serie A-tanulópénzei lesznek még Ferencnek, kérdés, tanul -e belőlük.
És ha már hihetetlen dolgokat említettem… 2016 nyarát írjuk éppen, és még mindig ott tartunk, hogy (bár kényszerűségi okokból, de) a kezdőcsapatban kell néznünk két olyan embert, akivel az utóbbi 5 év szenvedéseit azonosítani tudjuk. Nem mondom, Kuzmanovics, Guarín, Jonathan, Rocchi és a többiek kitakarítása azért örömteli volt, de most igencsak ökölbe szorult a kezem az újabb Béka epic failek és Nagatomo labdakezelési hibák láttán. Próbálok finom lenni: vajon meddig kell még elviselnünk ezt a két bohócot?!

A mai meccsre térve: az imént említett urak egyike bizonyosan nem játszik sérülés miatt, szóval ezúttal nem kell majd csapkodni a homlokunkat az újabb buta Juto-megoldások miatt. Azokat egyébként így hívhatjuk egyszerűen Butónak. 
A hiányzók listáján ott lesz Caner Erkin és Sztevan Jovetics is, ők azonban más okokból, ugyanis mindketten távoznak a csapattól, előbbi a Besiktas, utóbbi a Fiorentina játékosa lesz nagy valószínűséggel. Jojo rövidre nyúlt királysága több szót érdemel, a közeli jövőben taglalva is lesz e helyütt, mik is lehettek az ide vezető okok. Mert ugye egy évvel ezelőtt, az Atalanta elleni hazai idénynyitón nem pontosan ilyen folytatásra számítottunk.
Maródi még a sérült Ansaldi, valamint a két új szerzemény, Gabriel Barbosa és Joao Mario sem most fognak még debütálni. Fun fact: miután a nyáron két orvosi vizsgálaton is megbukott (ilyet még nem láttam), végül a kezdőcsapatig vezethet Santon útja, a 96-os születésű Yaoval kell megharcolnia a helyért, és megragadnia utolsó interes lehetőségét.

Az ellenfélről: a szicíliaiak valószínűleg idén is a kiesés elkerüléséért fognak hajtani, amiért személy szerint szurkolok is, ugyanis két hofitársunk, Balogh és Sallai is a keretüket erősíti – mindkettőt a magyar futball következő 10-15 évének lehetséges meghatározó alakjaként tartom számon. Remélem, játszanak ma, sőt, játsszanak jól, de a pontok gyűjtését ne ma kezdjék meg.

Köcsög vagyok, de csak azért is leírom, hogy ez a győzelem bizony kötelező.

Várható kezdőcsapat: Handanovic – Santon (Yao), Murillo, Miranda, D’Ambrosio – Kondogbia, Medel, Banega – Perisic, Icardi, Éder (Candreva).

Digi Sport 1 ismét élőben közvetít (már nincs Premier League ugye, ami esetleg bezavarhatna, hehe), 18:00-tól.