Gyorselemző: Mancini out, de Boer in

Megkésve bár, de törve nem, itt az ideje, hogy mi is reagáljuk az elmúlt napok eseményeire. Egyelőre csak röviden, aztán ha felocsúdtunk (vagyis nem leszünk lusták írni), akár bővebben is.

Miután a Tottenham ellen wc mellé ültünk és felment bennünk a pumpa, egy kérdés maradt számomra: elég-e egy felkészülési meccs egy edző eltávolításához? Ezek szerint igen, persze tudjuk, hogy nem csupán ez a vereség hozta meg Mancini bukását. Hétről hétre fogyott el körülötte a levegő és már a múlt heti vacsora után -amikor elvileg megerősítették a pozíciójában- is tudtuk, hogy hosszú távon nem fog működni ez a projekt. Ahogyan Rolkó kolléga fogalmazott tegnap, a második Mancini-Inter házasság már iszonyatosan elfáradt, egyszerűen nem volt benne több.

Hogy ezek után mi lesz Mancinivel és hogy egyáltalán fogja-e még valaha komoly csapat alkalmazni az erősen kérdéses, meg nem is igazán érdekel minket, de tök jó érzés leírni, hogy állítólag Kínában folytatja az edzősködést. xDDDDDDDDDDDDDDDDD

Na de hagyjuk is a sálas barmot, inkább az utódról néhány mondatban: játékosként talán a fiatalabb generáció nem ismerhette, de elég annyit, hogy évekig a holland válogatott és a Barcelona alapembere volt az ikertesójával, Ronalddal egyetemben. Vezetőedzőként a holland pontvadászatot uralta az Ajaxszal, négy aranyérem zsinórban amiért jár a pacsi, még akkor is, ha a Eredivise egy kvázi utánpótlás bajnokság. Pont ezért tartom jogtalannak azokat a kritikákat felé, miszerint BL/EL szinten még nem ért el semmit. Tizenéves kölkökkel ezen nincs mit csodálkozni, mint ahogyan a többi holland klub sem ér el komoly eredményeket nemzetközileg.

4-3-3 lesz ez szinte biztos, amihez Perisic és Candreva által meg is vannak a megfelelő szélsők. Állítólag a középpályán még hangolna egy kicsit az ex-Barcás, Luis Gustavo lehet a célpont, akiért hamarosan Németországba utazik két öltönyös úriember egy 18 milliós csekkel a kezükben.

Ahogy várható volt rögtön szárnyra kaptak a hírek, hogy az Ajaxtól is hozna magával játékost, konkrétan Kenny Tetét, aki napjaink egyik legtehetségesebb szélsőhátvédje. De akár hozhatná magával Bazoert vagy El-Gazhit is, akikre szintén szép jövő várhat és már nem egy pénzeszsák szaglászott körülöttük, különösen előbbiért.

Zárszóként egy cikkajánló, szigorúan jó angollal, KATT IDE, most pedig Ti jöttök, ne spóroljatok a véleményekkel!