Csak Borriellót ne!

Bár nem szokásunk hírekről posztolni, ezúttal kivételt teszünk. Egyrészt jó lesz kommentfogónak, másrészről pedig olyan híráradatot kaptunk az elmúlt napokban, mintha augusztus végét írnánk és már csak 2 nap lenne a mercato zárásig.

Figyelem! Könnyen lehet, hogy a következő sorok valóságtartalma a nullához közelít és valójában nem Kondogbia és Miranda érkezik, hanem Maresca és Moretti.

Kezdésnek nézzük meg, hogy a jelenleg csapatnál lévő játékosok közül kik maradnak és távoznak. Reméljük, minél többen az utóbbi opciót választják.

Kapusok

Szinte biztos, hogy Handanovic maradni fog és jó eséllyel az edzőtábor kezdetéig le lesz zsírozva az új szerződése, így nem kell új kapus után kajtatnunk, nem hogy a kezdőben, de még a cseresorban sem, ugyanis Carrizo sem távozik.

Vélemény: Handanovicnak örülhetünk, még akkor is, ha sokak szerint jó döntés lett volna az ő érte kapott pénzt egy mezőnyjátékosba fektetni. Nála jobbat nem találunk, aki elérhető is, Bardi pedig Chievóba sem fért be. Carrizo? Ha minden igaz nem lesz EL (vagy mégis?), azt a pár kupameccset meg vele is kibírjuk.

Védelem

A védelemből Andreolli és Nagatomo helyzete bizonytalan, a Sampdoria mindkettejüket vinné, sőt a japó futóbolond –inkább bolond, min futó- iránt a Schalke is érdeklődik. Nagatomóra még visszatérünk.

Jonathan és Campagnaro szerződése lejár, ők biztosan távoznak. Rossz hír, hogy Béka és a szerb terminátor távozása szóba sem került a lapokban.

Vélemény: ha Nagatomo tényleg távozik, nagyon fogok örülni. Nincs szükségünk egy olyan védőre, aki nem tud védekezni és még Nelson Rivasnál is butább. Andreolli nem oszt nem szoroz, bár szerintem jobb, mint Ranocchia és Felipe (tudom, nem tettem magasra a lécet). Campagnaro és Jonathan távozása pozitívum. Előbbit utáltuk, mint a büdös szart, utóbbit legalább szerettük.

Középpálya

Guarín helyzete is érdekes, a Fener 11 millió ojrót kínált érte, ami ha igaz, akkor el kell fogadni, az ügynöke szerint azonban biztos, hogy maradni fog. Maradjon?

Hernanes kapcsán is felmerült egy érdekes hír, de rá Nagatomóhoz hasonlóan az érkezők kapcsán visszakanyarodunk.

Kuzmanovic iránt a Barcelona és Real Madrid is érdeklődik, de Thohir kijelentette, hogy 80 millió euró alatt nem hajlandó szóba állni a felekkel, így biztosra vehető, hogy a szerb Farinos jövőre is Inter mezben szervezi a támadásokat.

A legfontosabb persze a Kovacic-saga, de ott annyi egymásnak ellentmondó hír jelent, hogy nem is mennék bele a részletekbe.  Inkább mindenki írja alá a petíciót, IDE KATTINTVA.

Vélemény:Ha Kovacicot eladjuk, azzal a saját fiatalító projectünket köpnénk szembe. Maradnia kell.

Támadósor

Podolski már el is köszönt, nem fog hiányozni. Icardi hosszabbított, 99 %, hogy marad, míg Palacio továbbra is biztos pont.

És akkor jöhet az izgalmasabb része a játéknak, íme az esetleg érkezők listája. A kapusposztot már kitárgyaltuk, kezdjük a hátsó sorral.

Benatiáról lemondhatunk, maga jelentette ki, hogy marad Münchenben. Mégsem kell elkeseredünk, ugyanis a legutóbbi hírek szerint biztosra vehető, az Atleticós Miranda érkezése. A hírt két mercato-specialista, Alfredo Pedulla és Gianluca Di Marzio is lehozta, szóval bízhatunk annak valóságtartalmában. A bizniszt már a héten lerendezhetik, 13-14 millió euró körüli összeg kerülhet át a madridiak számlájára, plusz bónuszok.

A szélsőhátvéd posztra Mayke neve került szóba, de ő sem lenne olcsó mulatság.

Vélemény: Miranda főnyeremény lenne, sok problémánk megoldódna vele, reméljük, ezt már nem rontja el a vezetőség és nyélbe ütik az üzletet. Elkeserítő viszont, hogy a szélsőhátvéd posztokkal kapcsolatban, alig olvasni valami hírt, Mayke neve is csak érintőlegesen vetődött fel.

Középpálya

A legtöbb név ezzel szekcióval kapcsolatban merült fel, napestig lehetne sorolni az opciókat, de íme a legforróbbak: Kondogbia, Imbula, Thiago Motta, Darder, Allan és Felipe Melo, a teljesség igénye nélkül. Darder és Allen érkezésére kevés az esély, Felipe Melo Sevillában köthet ki, míg Mottáért 7 millió euró körül kellene fizetni Nasser őfelségének.

Az elmúlt napokban a francia vonal erősödött fel, a fentebb említett Kondogbia és Imbula duóért folyó harc nehezebb lesz, mint a Motta-féle transzfer. Kondogbiáért Hernanes 15 millió euró az ajánlat, de esélyesebbnek tűnnek a Kuzinok, (mondjuk a Gazetta szerint meg pont a mi térfelünkön pattog a labda) míg az OM középpályásáért a Valenciával kell megküzdeni, bár az ügynöke nyilatkozata alapján az Internek nagyobb sansza van a szignó megszerzésére.

Vélemény: Kondogbia óriási húzás lenne, Imbulát bár nem láttam még játszani, csupa jót olvasni róla, Motta pedig még mindig nagy spíler. Darderért kár, de azért még reménykedem, Felipe Melóra nincs szükség.

Támadósor

Cuadrado marad Londonban, helyette rámozdultunk Salahra, aki nem szeretne visszatérni a Fiorentinához, miután Montella távozott. A jó öreg kölcsön opció kombóval hoznánk őt is. Ismét felvetődött Javier Hernández neve, akiért 8 millió fontot kellene kiperkálni és Di Marzio szerint még Joveticről sem mondtunk le teljesen.

Vélemény: Salah óriási erősítés lenne, Chicharitora szerintem nincs szükség, Jovetic pedig hiába zseniális, túlságosan sérülékeny, nem lennénk vele előrébb.