Utolsó utáni

Az utóbbi pár hét biztatóbb eredményei és játéka után ismét a számolgatásig sikerült fajulnia egyeseknek, és a tabellát nézegetve várjuk a Chievo látogatását. Nagy kérdés, Manciniék meg tudják -e ragadni azt a bizonyos szalmaszálat, vagy esetleg ismét visszahuppanunk a rideg valóság karosszékébe? 

A kiábrándító márciusi „hadjárat” közben nem telt el úgy hét, hogy ne küldtük volna el a picsába a csapatot (vagy annak valamelyik tagját), emellett pedig végleg elkönyveltük, hogy a 2015/2016-os szezonban nem látjuk kedvenceinket európai porondon. Ehhez képest igen nagy pálfordulat a jelenlegi szituáció, bár tisztában voltunk azzal is, hogy az idei Serie A-ban rengeteg a körbeverés, és néhány jobban sikerült meccsel nagyokat lehet előrelépni. Most ez történt.

Hiába kell még 3 csapaton is átlépni, az EL-helyezés 2 pontra került, és ideális lehetőség mutatkozik ma arra, hogy végre konkrét pozíció(ka)t is lépjen előre a csapat. Meg sem tudom mondani, hány alkalommal volt ilyen az utóbbi időkben, és szinte mindig jött egy kijózanító pofon, úgyhogy éppen itt az ideje ezt a „szériát” is megszakítani.

Elvárások

– Az elmúlt meccsek pozitív tendenciáinak további építgetése. Úgy tűnik, Mancini végre valahára megtalált egy jó alapot, ez mintha valamiféle stabilitást is hozott volna, lélekemelő és a közeljövő szempontjából létfontosságú lenne, ha ez az idény végéig kitartana.

– A kiscsapatok elleni dekoncentráltság és motiválatlanság főbenjáró bűn, de valahogy Palacioék mindig elkövetik, legutóbb kettős emberelőnyben láttuk ékes példáját ennek. 100%-os a ráfázási esély, ha ma is csak a mezt viszik ki a pályára, biztosan nem lesz olyan mákja a csapatnak, hogy fos játékkal is három pontot húznak.

Az ellenfélről

– A Chievo ismét simán elkerülte a kiesést, de ha nem lett volna teljesen egyértelmű, ezt a mögöttünk hagyott időszakban egy négymeccses veretlenségi szériával(köztük egy Lazio elleni idegenbeli döntetlennel) nyomatékosította.

– A vendégek a Juve(19) és a Roma(16) után a 3. legtöbb kapott gól nélküli meccset (13) tudhatja magáénak, ergo gólparádéra nem számíthatunk, Rolando Maran jól megszervezte csapata védekezését.

– Mattiello és Zukanovics vannak sérültlistán náluk, eltiltottjuk nincs, ergo számottevő hiányzójuk nem akad.

– Egy-két ismerős arcot valószínűleg üdvözölhetünk (már aki szeretné), Schelotto majdnem biztosan a kezdőben fog helyet kapni, míg Botta és Biraghi csereként jöhet be, Bardi-védésekre viszont semmi esély nincs optimális Chievo-esetben.

Sérülések, eltiltások

– Jonathan, Dodó, Campagnaro és Andreolli maródiak, tehát kijelenthetjük, hogy Inter-oldalon sincs vész a kezdőcsapatot illetően. Sárgaveszélyben a leendő pályára lépők közül csak Hernanes van.

Várható kezdőcsapat

Handanovic – Juan Jesus, Vidics, Ranocchia, Santon – Kovacic, Medel, Guarín – Hernanes – Palacio, Icardi.

Hol láthatod?

SportKlub, 15:00, élőben.