Kék-fekete a ruha

Az egész internet egy női ruháról vitatkozik, hogy az milyen színű: arany-fehér, vagy kék-fekete. Annyira komoly a téma, hogy még az RTL szombat esti híradójába is bekerült. Obamától, Andrea Merkelen át, Vlagyimir Putyinig mindenki állást foglalt az ügyben, azonban én sokáig nem tudtam eldönteni, hogy hová is tegyem le a voksom. Vasárnap este nem sokkal nyolc óra után aztán be kellett látnom, hogy kék-fekete a ruha színe. Hajtás után nézzük meg, hogy tudta Roberto Mancini ezt az egészet elbaszni elszabni.

A hét eddig egész pofásan alakult számunkra, hisz hétfőn bajnokin gyűrtük le a Cagliarit, majd csütörtökön a Celtic elleni győzelemmel biztosítottuk helyünket az EL 16-os mezőnyében. Vasárnap kora este, az általam legszimpatikusabb tartott olasz edző, Vincenzo Montella Fiorentináját láttuk vendégül. A statisztikusok több ezer eurót tettek a hazai győzelemre, mivel 15 éve volt utoljára, hogy a violák győztek ellenünk a Meazzában, azóta még pontot sem szereztek. Roberto Mancini lehet, hogy vendégre rakott, mert egy érthetetlen, az Inter szurkolók vérnyomását az egekbe emelő, kezdőcsapatot küldött pályára. Vegyük, hogy 4-3-1-2 ( bár nem igazán láttam, hogy pontosan mi is akart lenni), tehát: Handanovic – Campagnaro, Vidic, JJ, Santon-  Guarin, Medel, Brozo – Kova – Icardi, Podolski.

Néhány kérdés az allenatoréhez:

Mancini Úr! Campagnaro fog majd versenyt futni Babacarral?

Mancini Úr! Nem látja, hogy minden meccsen Campganaro a mezőny (beleértve a kapusokat és a játékvezetőket is) leglassúbb játékosa?

Mancini Úr! Ön szerint ki jobb játékos D’Ambrosio, vagy Campagnaro?

 

Mancini Úr! Egy ilyen képességű játékos, mint Shaqiri miért ül a padon?

 

Mancini Úr! Nem látja, hogy Podolski elfelejtett futballozni?

 

Mancini Úr! Ön szerint mi Kovacic igazi posztja? 

Az olasz csapatok, a csődközelben lévő Pármával szolidaritást vállalva, negyedórás csúszással kezdték a mérkőzéseket ebben a fordulóban. Persze lehet, hogy jobba jártunk volna, ha az egész meccset elhalasztjuk. Az első félidőben gyakorlatilag azt kaptunk, amit nem vártunk. A középpálya és a csatársor között semmi összeköttetés nem volt, a támadókhoz el sem jutott a labda, középpályán Guarinban láttam valami tüzet, a többiek szépen alibiztek. Egy kapufát lőttünk, de az sem kialakított helyzetből volt, hanem Guarin (aki csapatkapitányhoz méltóan játszott) verekedett ki magának egy lövőhelyzetet, aztán ágyúzott egyet. A violáktól sem kaptunk semmi váratlan (egy Diamanti szabadrúgás volt mindössze), de azért annak örültem, hogy Tomovics Santon oldalán száguldozott, nem Campagnaróval került szembe. Thohir kinn volt a meccsen, talán beírta az iphonejának jegyzettömbjébe a szerb szélső védő nevét, mert nem ügyetlen a srác. Ha már jegyzetek, akkor érdekes számomra, hogy Mancini kis papírfecniken küld be utasítást a játékosnak. Épp Campagnaro vett át a mestertől egy papíralapú sms-t, azért kíváncsiságból elolvastam volna, hogy mi van rajta. Mondjuk: ” Hugo, üzent az asszony, hogy nem kapott bort, majd vegyél hazafele.” Az első félidő krónikájához tartozik még, hogy Babacar lesérült és Podolsi világbajnokhoz „méltóan”, elvégezte minden idők legbénább szögletét.

A második félidő abban különbözött az elsőtől, hogy térfelet cseréltünk egyébként ott folytattuk ahol abbahagytuk. A firenzeiek azért komolyabban gondolhatják a BL-hely elérést, mint mi, hisz ők megpróbálkoztak gólszerzéssel is. Nem fogjátok elhinni, de sikerült is nekik. Keresztbe passzolták a labdát Pasqualnak, akinek centerezését Handanovic kiütötte, a csereként beállt egyiptomi Salah meg köszönte szépen és be is lőtte annak rendje és módja szerint. A digi kommentátora Handát is okolta a gólért, de a visszajátszásnál látszik, hogy középen érkezett Ilicic tök üresen, így én nem hibáztatnám Shamirt. Meg valljuk be, mire számítottunk, hogy kihúzzuk majd 0-0-val hazai pályán? Mancini is rájöhetett, hogy támadók nélkül nehéz lesz meccset nyerni, így a teljesen súlytalan (már ami a játékát illeti, mert azért van ott egy kis pocak) Podolski helyére bezavarta Shaqirit, aki majdnem az első labdaérintéséből gólt is lőtt. Nem sokkal később Kovacic helyére érkezett Palacio. Azért ilyenkor joggal dühöng az egyszerű szurkoló, hogy miért csak akkor kezd el támadni a csapat, amikor az ellenfél vezetést szerez? Az utolsó 25-30 percben gyakorlatilag egykapuztunk, de valahogy nem akart összejönni a gól. Icardi ajtó-ablakban rontott,  Vidic fejese mellé ment, Palacióét valami földöntúli bravúrra védte Neto, amikor passzolni kellet volna akkor lőttünk (Palacio), amikor meg egy az egyben álltunk a kapussal akkor még próbáltunk centerezni. (Guarin a végén) Hiába estünk el a tizenhatoson belül, mi nem az a csapat vagyunk, amelyik még akkor is büntetőt kap, ha a melegítő cserejátékosának megbicsaklik a bokája.(természetesen nem a Juventusra, vagy a Milanra gondoltam) Kár ezért a meccsért, mert semmi extrát nem láttam a Fiorentinától, simán itthon tarhattunk volna három pontot. Ne kerteljünk, mondjuk ki: Mancini miatt kaptunk ki! Eközben a Wolfsburg gurított egy ötöst Brémában. A hétvégén Nápolyban vért kell hugyoznunk és a három pontot elhozni, mert ellenkező esetben lehúzhatjuk ezt a szezont is  a klotyón! 

Osztályzatok:

Handanovic (6)– Szerintem a gólról nem tehetett, amit meg védeni kellett azt védte.

Campagnaro (4) – Tényleg felejtsük már el! Azt hittem, hogy csak Mazzarri szerelmes bele, de valamit tudhat a srác, mert Mancini is elolvad tőle.

Vidic (6) – Kemény volt, nagyot nem hibázott, még kapura is veszélyes volt.

JJ (6) – Ugyanaz, mint Vidic. Mondjuk a brazil nem volt veszélyes a kapura.

Santon (6) – Volt melója rendesen, Tomovic egyszer nagyon megforgatta, de ettől eltekintve állta a sarat rendesen. Talán sérülés miatt cserélhették le?

Guarin (7) – Hetek óta jó formában van a kolumbiai, most is nagyon odatette magát, sokkal jobban játszik mióta Mancini az edző. Most is csak 8 centi hiányzott a boldogsághoz! (természetesen a kapufára gondoltam)

Medel (6) – Szokásos.

Brozovic (5) – Ma egy kicsit szürkébb volt, nem is igazán talált a helyét.

Kovacic (4.5) – Nála valami olyasmi van, hogy egy jobb meccs után általában jön 3-4 gyengébb. A Cagliari ellen jó volt, körülbelül a Cesena elleni meccsen várható tőle újra egy jó teljesítmény. Mondjuk ez 10-es mezben egy kicsit ciki.

Podolski (3) – Menjen vissza Wengerhez, vagy Kölnbe, vagy Felcsútra, csak minket hagyjon békén! Hatalmas csalódás eddig!

Icardi (6) – Azért most tudja, hogy milyen érzés mikor nem passzolják le az embernek tiszta ziccerben. Még jó, hogy nem ment neki Palaciónak! Egy nagy helyzetet kihagyott, egyszer meg akasztották a büntetőterületen belül, de a bírónak ugye nincs videója (még)!

Shaqiri (6.5)– Két fokozattal gyorsabb lett a csapat játéka, miután beállt. Jó focista a svájci(?), ezt tegnap is bizonyította. Hogy miért nem kezdett, azt csak a Jóisten és Roberto Mancini tudja megmondani!

Palacio (5) A gólpassz is szép teljesítmény, azt igenis le kellett volna adni Icardinak. Nagy kár érte , de a fejese az rendben volt

D’Ambrosio (0) – Keveset volt a pályán.

Roberto Mancini (3) –  Ezt elkúrtad Roberto! Nem kicsit, nagyon!