Visszavágó

A Cagliari elleni revans megvolt, nem bánnánk, ha szépen lassan mindenkin elégtételt venne a csapat az őszi sérelmekért. Jöhet mindjárt a Fiorentina, akitől szintén méretes és igen égő zakót kapott a Mazzarri-csapat októberben. 

2014. október 3.: Rolkó bal térdét ötödjére műtik, de amiatt idegesebb, hogy mikor engedik haza a kórházból, ugyanis a Fiorentina-Intert otthon, nyugodt körülmények között szeretné élvezni.

2014. október 4.: Rolkó megkapja a hírt, csak hétfőn engedik otthonába, emiatt elönti az ideg.

2014. október 5., 20:30: laptop kölcsönkérve, ideális wifi-hely megtalálva.

2014. október 5., 20:50: a stream akadozik, de emberünk látja, hogy Babacar ekkora gólt már életében nem fog szerezni. Ez kissé lelombozza.

2014. október 5., 21:10: a szezonban addig gyengén játszó Cuadrado is kivételesen szép gólt lő, a Fiorentina pedig az Inter ellen találta meg a „góllövő cipőjét”. Remek.

2014. október 5., 21:30: félidő, a játék képe egészen elkeserítő, a közvetítés továbbra is akadozik, Rolkó azon gondolkozik, eleget szenvedett már.

2014. október 5., 22:00, a streamek totálisan meghaltak, előtte az ment, ami az első félidőben, így a srác felhagy a meccs nézésével.

2014. október 5., 22:30: Rolkó megnézi a végeredményt, és szomorúan konstatálja, hogy a Cagliari elleni világégést követően ismét arcpirító eredményt produkált csapata, szánalmas játékkal. Úgy gondolja, Mazzarri interes karrierje a végéhez közeledik (szerinte már eddig is sok türelmet kapott).

Ennyit az önsajnáltatásról és a szomorú nosztalgiáról, lényeg a lényeg: az őszihez hasonló megaláztatásokat nagyon nem szeretnék már látni és átélni. Rossz eredményeket mindig lehet elérni, van, hogy rossz napja van a csapatnak, de az nem normális dolog, ha el kell süllyedni szégyenünkben. Remélhetőleg ezek az idők elmúltak.

A Fior elleni rangadó több szempontból is vízválasztó lehet. Egyrészt (ahogy már említve volt) most lehet igazi értéket adni az utóbbi három fordulónak, másrészt lélektani okokból is jó lenne egy győzelem. Az októberben történtek után biztosan mindenki extra motivációval lép fel, az pedig csak plusz, hogy most egy összeállt, nagyon jó formában lévő Viola látogat a Meazzába. Nagyon nehéz lesz, itt a szép feladat mindenki előtt, hogy a minimális szusszanást mosolygósan töltsék a San Paolo meglátogatásának hetén, az erőltetett menet előtt.

Elvárások

– Mancini gyakorlatilag minden interjújában kiemeli az egyéni, buta hibákat, ezeket kell minimálisra szorítani, mert a jelenlegi Fiorentina csúnyán meg fog büntetni minden kihagyást.

– Icardi most is bizonyíthatja, hogy hivatalosan is bejelentkezett a gólkirályi címre.

– Mivel Vidics nem tud úgy játszani, hogy folyamatosan kezdő legyen, így imára kell kulcsolni kezünket Ranocchiával kapcsolatban, hogy ugyanolyan tiszta meccset teljesít, mint csütörtökön a skótok ellen. Juan Jesus talán kezd visszajönni, nála olyan nagyon nem kell aggódnunk. Ja, persze van egy „fenyegetés” is rájuk nézve, Felipe ma már a padon fog csücsülni…

Az ellenfélről

Jár a kalaplengetés a liláknak a Tottenham elleni továbbjutásért, de azt leszámítva is jók mostanában, szép kis veretlenségi sorozatot építettek – igaz, becsúszott pár döntetlen is nekik az utóbbi fordulókban, emiatt vannak már csak 4 pontra.

A vendégeknél elég veretes a hiányzók névsora, ilyen-olyan okokból nem léphet pályára Rossi, Bernardeschi, Fernández, Basanta, Tatarusanu és Gomez. Ha valami, hát ez is egy olyasmi, amit illik kihasználni, főleg az igen jó formába lendülő német hiánya pozitív a mi szempontunkból.

Sérülések/eltiltások

Eltiltott nincs (Campagnaro, Dodó és Icardi vannak sárgaveszélyben), sérült csupán két darab, Nagatomo és Jonathan. Szerencsétlen brazilnak az egész szezonja kuka, így a kifutó szerződése miatt őt már igen nagy valószínűséggel nem látjuk Inter-mezben focizni.

Várható felállás

Handanovic – D’Ambrosio, Juan Jesus, Ranocchia, Campagnaro – Brozovic, Medel, Guarín – Shaqiri – Podolski, Icardi.

Ez azért remélem, változik, bár Mancini fejtegette, hogy Santon kicsit fáradt, de ma egyértelmű a jelmondat nálam: „ami a csövön kifér”.

Hol láthatod?

Digi Sport 2, 18:00.