Tovább!

Furcsa, de megszokható érzés szemünknek és lelkünknek is visszaállni a heti kétmeccses tempóra, a csütörtöki ukrán látogatás után a csapat már Szicíliában várja a Palermo elleni derbit. Itt tehetnek a srácok egy újabb lépést afelé, hogy jövőre netán már egy-két nappal korábban játsszanak hét közben…

 

Nyilván utóbbiról még kissé korai latolgatni, és ezt hangoztatja mindenki (legutóbb Vidics) a nyilatkozataiban: mindig csak a következő feladattal kell foglalkozni. Annyi bizonyos, hogy az eddigi fellépések még a legpesszimistább embereknek is adhatnak legalább egy minimális okot a bizakodásra, noha jól tudjuk, a tavalyi kezdés is hasonló volt, és elvileg akár egy pillanat alatt is elromolhat minden. De – ahogy említettem is már – én most ezt mégis másnak érzem. Nincs hurráhangulat, vagy semmi ilyesmi, egyszerűen az egész rendszert stabilabbnak érzem, a csapatszellem, a játékosok hozzáállása, a taktikai felkészültség mind csupa pozitív jelet sugároz. Arról nem is beszélve, hogy játékoskeretben látszólag egyértelműen előrébb léptünk, de innentől hagyjuk is a rózsaszín felhőket, ráérünk számot vetni hetek-hónapok múltán is.

Esti ellenfelünk két meccsen egy ponttal indította legújabb Serie A-tagságát, hétfőn előnyüket leadva kaptak ki Veronában, egy bő héttel előtte pedig az emberelőny sem volt nekik elég, hogy vezetésüket megtartsák a Sampdoria ellen. Keretük ránézésre nem tűnik túl félelmetesnek, legjobbjuk Barreto és az a Dybala, akit igencsak kerülgetett Branca két éve, de végül leigazolásig nem jutottunk vele (talán korai is lett volna). Érdemes még megemlíteni a fiatal Belottit, akit nagyon tehetségesnek tartanak, régi ismerősként az anno többre hivatott, Inter Primaverában pallérozódott Francesco Bolzonit, valamint Ezequiel Munozt.

Részünkről a legfontosabb hír, hogy Kovacic felépült kisebb sérüléséből, így hellyel-közzel a legerősebb kezdőt küldheti (és fogja is felküldeni) Mazzarri. D’Ambrosio a Dnyipro elleni második félidejének köszönhetően úgy tűnik, ismét megváltotta a jegyét a kezdőcsapatba, Osvaldotól pedig (egyelőre) még nem tudja visszavenni a helyét Palacio, de biztos fog kapni elég játékidőt az idény során a Tincses is.

A legfrissebb hírek szerint ez lesz a felállás: Handanovic – Juan Jesus, Vidics, Ranocchia – Dodó, Kovacic, Medel, Hernanes, D’Ambrosio – Osvaldo, Icardi.

A két csapat egymás elleni múltjára visszatekintve egyébként talán számíthatunk rá, hogy ez nem a torinói meccshez hasonló gól nélküli rettenet döntetlen lesz, bár abban is nyilván (joggal) bízunk, hogy találat csupán részünkről érkezik.

Digi Sport élőben közvetíti a meccset 20:45-től, így akinek van ilyen csatornája, annak nem kell streamvadászatba kezdenie. Akinek nincs, annak igen.